Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου, 2020
More
  Αρχική Παιδική Λογοτεχνία Ηλικίες 10-12 Περιπέτειες στο Μουσείο - Ζωή Καραγεωργίου

  Περιπέτειες στο Μουσείο – Ζωή Καραγεωργίου

  -

  Από τις εκδόσεις Μολύβι, κυκλοφορεί το βιβλίο της εκπαιδευτικού και συγγραφέως Ζωής Καραγεωργίου «Περιπέτειες στο μουσείο. Η διάσωση του ζωγράφου». Η εικονογράφηση και το εξώφυλλο του βιβλίου είναι του Παναγιώτη Δαλακούρα.

  Προσωπική άποψη: Αγγελίνα Παπαθανασίου

  Πρόκειται για μια ιστορία ευφάνταστη, γεμάτη δράση αλλά και μυστήριο. Ό,τι ακριβώς λατρεύουν να διαβάζουν τα παιδιά. Είναι μια απολαυστική ιστορία που διαβάζεται με μια ανάσα.

  Ο φύλακας ενός μουσείου, ο Μάτζης, αναλαμβάνει τη νυχτερινή του βάρδια, όταν θα ακούσει  κάποιον να του ζητά τη βοήθειά του.

  Αξιότιμε κύριε, ο χρόνος κυλάει γοργά και μου είναι λιγοστός, γι’ αυτό προσεκτικά να με ακούσετε θέλω. Βοήθεια χρειάζομαι να βγω από εδώ μέσα που σκλαβωμένος βρίσκομαι πάνω από 400 χρόνια. Είμαι ζωγράφος ξακουστός και για την τέχνη μου τιμωρημένος.

  Ο ζωγράφος βρίσκεται παγιδευμένος στον πίνακα. Θα καταφέρει ο φύλακας να τον ελευθερώσει;

  Η συγγραφέας συνδυάζει αβίαστα τη γνώση με το μυστήριο. Τα παιδιά, παρέα με τον φύλακα του μουσείου, λύνουν γρίφους, φρεσκάρουν τις γνώσεις τους στη μυθολογία και γνωρίζουν έναν σπουδαίο μας ζωγράφο.

  Δράκοι, μπουκάλια και φρούτα μαγικά, παλάτια και ξωκλήσια, μπλέκονται με τρόπο μαγικό και γίνονται το σκηνικό της ιστορίας.

  «Σε αυτό βρίσκεται το υπνωτικό που χρειαζόμαστε για τον δράκο». Το κορίτσι άνοιξε με προσοχή το μικρό μυρογιάλι, το μύρισε, κούνησε το κεφάλι της με ικανοποίηση και έριξε τρεις σταγόνες στο ποτάμι.

  Τα παιδιά, μέσα από την ιστορία που θα διαβάσουν, έρχονται πιο κοντά στη ζωγραφική αλλά και στα μουσεία. Γιατί τα μουσεία είναι ζωντανοί χώροι, γεμάτα θησαυρούς αλλά και γνώση.  Στις τελευταίες σελίδες του βιβλίου, υπάρχουν πολλές δραστηριότητες για τα παιδιά, για να δημιουργήσουν τους δικούς τους ήρωες και ιστορίες με βάση όσα διάβασαν στο βιβλίο. Είμαι σίγουρη ότι θα κρατήσει πολύ καλή παρέα σε όσους το διαβάσουν.

  Περίληψη: Ένα βράδυ με πανσέληνο ο νυχτερινός φύλακας του Μουσείου της Βέροιας καλείται να σώσει έναν φυλακισμένο διάσημο ζωγράφο. Η μαγική περιπέτεια γρήγορα ξεκινάει και χάνεται σε περίεργα μονοπάτια, συναντάει δράκους, φίδια, μιλάει με παράξενους ανθρώπους. Μαζί του έχει τρία μικρά ευρήματα του μουσείου. Θα καταφέρει να λύσει το μυστήριο και να επιστρέψει ή θα μείνει κι ο ίδιος για πάντα φυλακισμένος; To βιβλίο συνοδεύεται από παιχνιδο-ασκήσεις για μικρούς και μεγάλους.

  Στοιχεία Βιβλίου 

  Τίτλος: Περιπέτειες στο μουσείο. Η διάσωση του ζωγράφου

  Εκδόσεις: Ζωή Καραγεωργίου

  Εκδόσεις: Μολύβι 

  Σελίδες: 52

  ISBN: 978-618-5398-17-0

  Έτος έκδοσης: 2020

  Επιμέλεια κειμένου: Ζωή Τσούρα

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here