Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου, 2021
More

  Πινακοθήκη Brera – Νavigli

  -

  Λίγο πριν ολοκληρώσουμε το ταξίδι μας, θα κάνουμε μια επίσκεψη στην Πινακοθήκη Brera. Η συλλογή έργων τέχνης στην Πινακοθήκη Brera περιέχει μερικά από τα μεγαλύτερα αριστουργήματα στην ιστορία της παγκόσμιας τέχνης. Θα θαυμάσουμε έργα των Caravaggio, Modigliani, Raffaello, Boccioni.

  Γράφει η Αγγελίνα Παπαθανασίου

  Iδρύθηκε επίσημα το 1809. Παρουσίαζε μια σειρά από ετερογενή έργα διάφορων καλλιτεχνών με σκοπό την εκπαίδευση μαθητών. Λειτούργησε ως Ακαδημία Καλών Τεχνών.

  Όταν το Μιλάνο έγινε πρωτεύουσα του Ιταλικού Βασιλείου, ο Ναπολέοντας μετέτρεψε την Ακαδημία σε Μουσείο, για να δείξει τους πίνακες που είχε συλλέξει από τις περιοχές που κατέκτησε ο γαλλικός του στρατός.

  Ενώ όλα τα άλλα μουσεία της Ιταλίας δημιουργήθηκαν από ιδιωτικές συλλογές αριστοκρατών, η Πινακοθήκη Brera δημιουργήθηκε από το κράτος και τους πολιτικούς.

  Το κτήριο που στεγάζει την Πινακοθήκη φιλοξενεί επίσης και άλλους σπουδαίους οργανισμούς, όπως την Εθνική  Βιβλιοθήκη  Braidense, η οποία είναι μια από τις μεγαλύτερες δημόσιες βιβλιοθήκες και ανήκει στο κράτος, και το Istituto Lombardo Accademia di Scienze e Lettere, δηλαδή την Ακαδημία Επιστημών και Γραμμάτων. Την ίδρυσε ο Ναπολέοντας με σκοπό να συλλέγονται όλες οι ανακαλύψεις των επιστημόνων. Μετά την πτώση του Ναπολέοντα, πέρασε στα χέρια της Αυστριακής Κυβέρνησης και το 1859 στο ιταλικό κράτος. Την ίδια χρονιά, πρόεδρος της Ακαδημίας έγινε ο Alessandro Manzoni.

  Στο ίδιο κτήριο, συναντάμε το Osservatorio astronomico di Brera, το αστεροσκοπείο, που θεωρείται ο πιο παλιός επιστημονικός θεσμός του Μιλάνου. Εκτός όμως από μουσεία και βιβλιοθήκες, το κτήριο της Ακαδημίας διαθέτει και έναν υπέροχο βοτανικό κήπο. Δημιουργήθηκε το 1774 με εντολή της αυτοκράτειρας της Αυστρίας Maria Teresa. Πρόκειται για μια μικρή όαση πρασίνου και γαλήνης στην καρδιά της πόλης.

  Θα αφήσουμε την ομορφιά των έργων τέχνης και θα πάμε στην περιοχή Νavigli του Μιλάνου για να απολαύσουμε ένα aperitivo στα μικρά μπαρ δίπλα στα κανάλια. Συνήθως χρεώνεται το ποτό και υπάρχει απεριόριστη κατανάλωση φαγητού σε μπουφέ. Πολλοί Μιλανέζοι περνούν τα βράδια τους στη συγκεκριμένη περιοχή. Οι επισκέπτες του Μιλάνου μπορούν να κάνουν μια μικρή κρουαζιέρα στα κανάλια της πόλης.

  Επιμέλεια: Ζωή Τσούρα

  Πηγή: https://pinacotecabrera.org/

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here