Πέμπτη, Αύγουστος 22, 2019
More
  Αρχική Σκέψεις σε λέξεις Πώς δημιουργήθηκε το Βαθύ Ρήγμα

  Πώς δημιουργήθηκε το Βαθύ Ρήγμα

  -

  Πώς δημιουργήθηκε το Βαθύ Ρήγμα

  Γράφει ο Τόλης Αναγνωστόπουλος

  Μια ενδόμυχη ανάγκη και ένας εσωτερικός φόβος με έσπρωξαν στη συγγραφή αυτού του βιβλίου. Ο απολογισμός που δεν χρειάζεται να γίνεται πάντα στο τέλος γιατί απλά δεν θα υπάρξει  χρόνος για αυτοβελτίωση, κοινώς «για να το πάρουμε αλλιώς». Κουβαλάμε τα λάθη μας, αποφεύγουμε τον εαυτό μας, φοβόμαστε να τον αντιμετωπίσουμε. Και περιμένουμε από τον Θεό ή όποια ανώτερη δύναμη πιστεύουμε, να μας κρίνει ενώ μπορούμε από πριν να «καθαρίσουμε» αλλά και να «ξεκαθαρίσουμε» με το μέσα μας.

  Όσα ταξίδια και αν κάνουμε έξω από τον εαυτό μας, δεν θα βοηθήσουν. Οι απαντήσεις θα βρίσκονται πάντα μέσα μας.

  Η τάση για απολογισμό μαζί με το φόβο του σεισμού εγκλωβίζει τον ήρωά μου σε μια διαδικασία να σώσει πρώτα την ψυχή και μετά το σώμα του. Ένας άνθρωπος που αρχικά φαίνεται δυνατός και δεν του λείπει τίποτα, βρίσκει ένα εικονικό φίλο και τον έρωτα στα χαλάσματα. Ανταλλάσσει τα πάντα για ένα ποτήρι νερό και λίγο φως. Το ρήγμα στην ψυχή αποδεικνύεται ισχυρότερο από αυτό στη γη.

  Εγκλώβισε κι εμένα σε μια εσωτερική αναζήτηση συμπάσχοντας μαζί του. Δυσκολεύτηκα από την ώρα που του έδωσα σάρκα και οστά  να πορευτώ μαζί του. Ζητούσε  συνέχεια καθοδήγηση. Κάποια στιγμή αυτονομήθηκε σε βαθμό που δεν είχε πια την ανάγκη μου. Τελικά τον ακολούθησα, έκλαψα, πόνεσα, αγάπησα ξανά, βρήκα τη λύτρωση με αυτόν. Και παρά τον πόνο που έχουμε μάθει όλοι να αποφεύγουμε στο τέλος νότες αισιοδοξίας αναδύθηκαν στις σελίδες του βιβλίου αλλά και μέσα μου. Ο ήρωας, παρά τα εμπόδια  που μοιάζουν δυσεπίλυτα, στέκεται όρθιος. Ξαναγεννιέται αφήνει πίσω την παλιά του ζωή και ετοιμάζεται για ένα νέο τέλος.

  Κανείς δε μπορεί να γυρίσει πίσω και να κάνει μία νέα αρχή, ο καθένας μπορεί να ξεκινήσει από τώρα και να δώσει ένα νέο τέλος.

  Το επόμενο βήμα ήταν αν θα μπορούσε αυτό το ταξίδι να επικοινωνηθεί με άλλους και αν θα ταυτίζονταν. Και αν κάποιος εκδοτικός μπορούσε «να σηκώσει το βάρος» αυτού του πονήματος.

  Η «Πνοή» βοήθησε να βγει προς τα έξω αυτό το βιβλίο, αγκαλιάζοντας εμένα και τις ανησυχίες μου. Και μαζί ο ήρωας του βιβλίου μέσα από το ταξίδι στον βαθύ εαυτό του φαίνεται να βρίσκει αναγνώστες που τον καταλαβαίνουν και μπαίνουν στη θέση του. Ένα ταξίδι που δεν αφορά μόνο αυτόν αλλά και τους περισσότερους από εμάς.

  Πώς δημιουργήθηκε το Βαθύ Ρήγμα

  Avatar
  Θεματοφύλακες Λόγω Τεχνών
  Είμαστε μια ομάδα ανθρώπων που αγαπάμε τις λέξεις σε όποια τους μορφή κι αν τυπώνονται: άρθρα, ειδήσεις, λογοτεχνία, ποίηση και δραστηριοποιείται στο διαδίκτυο. Σας ενημερώνουμε για δραστηριότητες παλιές και καινούριες. Ελάτε μαζί μας να παίξουμε με τα λόγια που γράφονται!

  Απάντηση