Τρίτη, 27 Οκτωβρίου, 2020
More
  Αρχική Παιδική Λογοτεχνία Ηλικίες 0-5 Πώς να κρύψεις ένα λιοντάρι - Helen Stephens

  Πώς να κρύψεις ένα λιοντάρι – Helen Stephens

  -

  Πώς να κρύψεις ένα λιοντάρι

  Προσωπική άποψη: Αγγελίνα Παπαθανασίου

  Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ίκαρος σε κείμενο και εικονογράφηση της Helen Stephens. Ένα όμορφο, απολαυστικό βιβλίο που απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 3+.

  Πώς να κρύψεις ένα λιοντάριΈνα λιοντάρι πηγαίνει στην πόλη για να αγοράσει ένα καπέλο. Όταν όμως συναντιέται με τους κατοίκους της πόλης, τρέπεται σε φυγή όταν εκείνοι ετοιμάζονται να του επιτεθούν.

  Βλέπει ένα σπιτάκι κήπου και προσπαθεί να κρυφτεί. Η μικρή Έλλη, που παίζει στον κήπο, του λέει ότι το σπιτάκι δεν είναι η κατάλληλη κρυψώνα για αυτό. Βάζει το λιοντάρι στο σπίτι της και το κρύβει από τους γονείς της που φυσικά δεν συμπαθούν τα λιοντάρια.

  Τι θα συμβεί όμως όταν η μαμά της Έλλης ανακαλύψει το λιοντάρι μέσα στο σπίτι; Πώς θα καταφέρει το λιοντάρι να κερδίσει την εκτίμηση των κατοίκων της πόλης; Τελικά θα αγοράσει το καπέλο για το οποίο ήρθε στην πόλη;

  Όλοι οι κάτοικοι της πόλης ενθουσιάστηκαν, εκτός από την Έλλη που είπε: «Σας το είχα πει ότι είναι καλό λιοντάρι». Και όλοι απόρησαν. Έτσι το λιοντάρι έγινε ήρωας. Δεν χρειαζόταν να κρύβεται πια.

  Ήταν μια απολαυστική ανάγνωση για μένα. Φτάνοντας στη τελευταία σελίδα σκέφτηκα πόσο διαφορετικά βλέπουμε τα πράγματα εμείς οι μεγάλοι σε σχέση με τα παιδιά. Τα παιδιά αντιμετωπίζουν τα πάντα γύρω τους πιο ελεύθερα, χωρίς στερεότυπα και προκαταλήψεις. Είμαι σίγουρη ότι θα το απολαύσετε, και ίσως σας βάλει σε σκέψεις και επαναπροσδιορίσετε τον τρόπο με τον οποίο βλέπετε και κρίνετε.

  Από τις εκδόσεις Ίκαρος κυκλοφορούν ακόμα δυο βιβλία με πρωταγωνιστές την Έλλη και το λιοντάρι. Αναφέρομαι στα βιβλία: «Πώς να κρύψεις ένα λιοντάρι στο σχολείο» και  «Πώς να κρύψεις ένα λιοντάρι από τη γιαγιά».

  Περίληψη: Πού μπορεί ένα μικρό κοριτσάκι να κρύψει ένα τεράστιο λιοντάρι; Δεν είναι εύκολο, αλλά η Έλλη πρέπει να βάλει τα δυνατά της. Γιατί η μαμά και ο μπαμπάς δεν τα πάνε πολύ καλά με τα λιοντάρια μέσα στο σπίτι.

  Θα μπορέσει η Έλλη να κρύψει το λιοντάρι της για πάντα;

  Μια αστεία και τρυφερή ιστορία, για μια ιδιαίτερη φιλία.

   

  Πώς να κρύψεις ένα λιοντάρι

  Στοιχεία Βιβλίου:

  Τίτλος: Πώς να κρύψεις ένα λιοντάρι

  Συγγραφέας: Helen Stephens

  ΕκδόσειςΊκαρος

  Ηλικία: από 3 ετών

  Σελίδες: 32 

                                                             ISBN: 978-960-9527-39-2

  Επεξεργασία εικόνας: Στέλλα Νικολαΐδου

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here