Σαν… το παραμύθι της γιαγιάς

Προσωπική άποψη: Μαρία Γραμμένου

Ένα τρυφερό και γεμάτο συγκίνηση παραμύθι έφτασε στα χέρια μου για να δώσει χαρά στα παιδιά μου και τροφή για σκέψη και συζήτηση. Μια ιστορία που έχει σχέση με τη δικαιοσύνη των γονιών απέναντι στα παιδιά τους.

Πώς θα μπορέσει ένας βασιλιάς  να αξιολογήσει τις δεξιότητες των παιδιών του, για να αποφασίσει ποιος θα πάρει το θρόνο του; Θα είναι άραγε δίκαιος και σωστός πατέρας, κάνοντας την πιο σοφή επιλογή;

Μέσα από ένα ταξίδι, θα έχουν την δυνατότητα οι γιοι του να αποκομίσουν εμπειρίες και να αποφασίσουν ποιο είναι το σημαντικότερο πράγμα στην γη για τον καθένα τους. Ποιον, όμως, θα επιλέξει ο πατέρας ως τον πιο κατάλληλο για την βασιλεία του;

Ο γονιός δίνει τα εφόδια στα παιδιά του για να αποφασίσουν, όσον αφορά τις επιλογές τους, προσπαθώντας βέβαια να είναι σωστός και προπάντων δίκαιος στις επιλογές του.

Η εικονογράφηση του παραμυθιού είναι τόσο παραστατική που νιώθεις έντονα τα συναισθήματα συγκίνησης και δικαίου και σε βάζει άμεσα στον κόσμο του βασιλείου. Όλα τα παραπάνω, σε σχέση με την ροή της ιστορίας, μας παραθέτουν ένα αξιόλογο έργο για μικρά παιδιά.

Η συγγραφέας μέσα από την εμπειρία της ως μητέρα και δασκάλα, μας δίνει για άλλη μια φορά ένα ξεχωριστό παραμύθι που θα αγαπηθεί πολύ από τους μικρούς αναγνώστες.

Το βιβλίο της Εύης Γίτσα, σε εικονογράφηση Κατερίνας Κατσούρα, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Οσελότος.

Περίληψη: Τα παραμύθια κρύβουν μέσα τους αλήθεια… έλεγε η γιαγιά! Να κάπως έτσι ξεκίνησε και αυτό το παραμύθι! Ένα παραμύθι που διηγείται η γιαγιά τα κρύα χειμωνιάτικα βράδια ή τις ζεστές καλοκαιρινές νύχτες που μυρίζουν γιασεμί!

Αλήθεια τι να ψάχνει ένας βασιλιάς, μια βασίλισσα και τρία βασιλόπουλα; Ποιος είναι εκείνος που κρύβεται πίσω από μια κουτάλα; Και τι τους οδηγεί στα 4 σημεία του ορίζοντα; Τι βιάζονται να ανακαλύψουν;

Όλοι οι ήρωές μας αναζητούν μια αλήθεια που θα τους οδηγήσει σε έναν λαμπρό θρόνο… Μα η αλήθεια, για να την ανακαλύψει κανείς, θέλει κόπο ή καλύτερα στην περίπτωσή μας… δρόμο!

Μην κάθεστε! Σελώστε τα άλογα και ακολουθήστε μας,
Μια φορά, πριν από πολύ καιρό…

Σαν το παραμύθι της γιαγιάςΣτοιχεία βιβλίου:

Τίτλος: Σαν… το παραμύθι της γιαγιάς

ISBN: 139789605645311

Εκδόσεις: ΟΣΕΛΟΤΟΣ

Χρονολογία Έκδοσης: Ιούλιος 2017

Αριθμός σελίδων: 32

Προτεινόμενες ηλικίες: 6-9 ετών

Επεξεργασία εικόνας: Παναγιώτα Γκουτζουρέλα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here