Τρίτη, 2 Μαρτίου, 2021
More
  Αρχική Μεταφρασμένη Λογοτεχνία Στον Οίκο του Σκουληκιού - George Martin

  Στον Οίκο του Σκουληκιού – George Martin

  -

  Στον Οίκο του Σκουληκιού

  Προσωπική άποψη: Νεκταρία Πουλτσίδη

  O πασίγνωστος συγγραφέας των best seller Game Of ThronesGeorge R.R. Martin έγραψε και το βιβλίο Στον Οίκο του Σκουληκιού που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο. 

  Στον Οίκο του ΣκουληκιούΠρόκειται για ένα βιβλίο μικρό με σκληρό εξώφυλλο. Συγκαταλέγεται στην επιστημονική φαντασία (sci-fi). Οι Γιάγκα-λα- χάι είναι ένας λαός που ζεις κρυμμένος πολλά μέτρα από την επιφάνεια της γης. O Άνελιν ανήκει στο λαό των Ανθρωποσκώληκων. 

  ταξίδι στα πέρατα του γαλαξία, βουτώντας στο σκοτάδι και στα θανάσιμα μυστικά μιας κοινωνίας σε παρακμή…

  Στον Οίκο του ΣκουληκιούΤην ημέρα που άρχισε ο Χορός του Ήλιου ήταν η ημέρα που άλλαξε για πάντα την μοίρα του Άνελιν.

  Εκείνη την ημέρα, κατά την διάρκεια του Χορού και μπροστά στην κοπέλα που αγαπούσε, εμφανίστηκε ο Κρεατοκου-βαλητής προσβάλλοντάς τον μπροστά στους φίλους του αλλά και την κοπέλα που του άρεσε.

  Αποφασισμένος να πάρει εκδίκηση για την προσβολή που δέχτηκε δεν φαντάζεται σε τι περιπέτειες θα μπλεχτεί αυτός και οι φίλοι του.

  Ο Κρεατοκουβαλητής –έτσι τον αποκαλούσαν· αν είχε κάποιο αληθινό όνομα, δεν το χρησιμοποιούσε– σταμάτησε να γελά. Επικράτησε σιωπή. Ήταν ένας κοντός άντρας με φαρδιούς ώμους, ένα κεφάλι πιο κοντός από τον Άνελιν και ασχημότερος από οποιονδήποτε Γιάγκα-λα-χάι, με τα ίσια λευκά του μαλλιά, το παρδαλό του δέρμα, αλλού μελαψό και αλλού ροδαλό, και την τεράστια επίπεδη μύτη του. Η πορτοκαλοκόκκινη αντανάκλασή του που δημιουργούσε το φως των πυρσών στον οψιδιανό ήταν πιο ψηλή και πιο όμορφη απ’ ό,τι είχε υπάρξει ποτέ ο ίδιος.

  Στον Οίκο του ΣκουληκιούΧωρίς να έχει υπολογίσει τη δύναμη του Κρεατοκουβαλητή  και πολύ σίγουρος για τον εαυτό του, ξεγελιέται και πιάνεται αιχμάλωτος του. Από μια εύνοια της τύχης καταφέρνει να γλιτώσει από τη μοίρα του θανάτου. Τρέχοντας να ξεφύγει από τον διώκτη του, θα έρθει αντιμέτωπος με τους Χθόνιους. Πλάσματα που ζουν στο σκοτάδι και αιώνιοι εχθροί του λαού του. Όμως είναι όντως εχθροί; Κι αν η απειλή δεν προέρχεται από κείνους αλλά από κάποιον πιο επικίνδυνο εχθρό; Θα καταφέρει νικήσει, να επιβιώσει και να βγει ζωντανός ώστε να ανακαλύψει καλά κρυμμένα μυστικά του λαού του;

  Είχε έρθει στον Χορό του Ήλιου μόνος και χωρίς στολή, τρομερά εκτός τόπου, μια παρουσία που της επέτρεπαν να παραβρεθεί μόνο χάρη στο χθονόπουλο που είχε προμηθεύσει. Αντί για γιορτινά ρούχα, φορούσε τα συνηθισμένα του από γαλακτερό δέρμα, ραμμένα από τομάρια νεκρών χθόνων, και έναν άχρωμο κοντό μανδύα από προβιά χθόνου. Ο κομπασμός του ήταν γνωστός σε όλο τον Οίκο του Σκουληκιού: πως ντυνόταν μόνο με το δέρμα και το τρίχωμα των χθόνων που είχε σκοτώσει ο ίδιος. Ήταν ο Κρεατοκουβαλητής, που πήγαινε μόνος κάτω στις βαθιές ανήλιαγες στοές.

  Η Κάραλι τον κοίταξε με περιέργεια. «Γιατί γέλασες;» τον ρώτησε.

  Έχω όμως να επισημάνω ότι το βιβλίο δεν ήταν κι από τα καλύτερα βιβλία που έγραψε ο George Martin. Σαν να ήταν κάπως προχειρογραμμένο από άποψη πλοκής, περίμενα κάτι παραπάνω από τον μετρ των Game Of Thrones.

  Περίληψη: Κάτω από έναν ετοιµοθάνατο ήλιο, µέσα σε στοές και σήραγγες, οι ακόλουθοι του Λευκού Σκουληκιού ζουν στο ηµίφως σε ένα καθεστώς αργής παρακµής. Κάτω από τα πόδια τους όµως, εκεί όπου ο ήλιος δεν φτάνει ποτέ, ο Οίκος του Σκουληκιού κρύβει θανάσιµους κινδύνους…

  Ο Άνελιν και οι φίλοι του, παρασυρµένοι από την περηφάνια και τον παρορµητισµό της νιότης, χάνονται στους λαβύρινθους και τις αχανείς στοές στα έγκατα του Οίκου. Η µοναδική τους ελπίδα για να επιβιώσουν στο σκοτάδι είναι να ανακαλύψουν τα τροµερά µυστικά των προγόνων τους. 

  Στοιχεία βιβλίου:

  Τίτλος: Στον Οίκο του Σκουληκιού

  Συγγραφέας: Martin George R. R.

  ISBN: 9786180312782

  Εκδόσεις: Μεταίχμιο

  Σελίδες: 128

  Έκδοση: Αθήνα, 26/04/2018

  Επεξεργασία εικόνας: Παναγιώτα Γκουτζουρέλα

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here