Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024
More
  ΑρχικήΠαιδική ΛογοτεχνίαΗλικίες 4-6Στόριζ και Νιουζ - Λιάνα Δενεζάκη

  Στόριζ και Νιουζ – Λιάνα Δενεζάκη

  -

  Η Λιάνα Δενεζάκη δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Εικονογράφος και συγγραφέας που φροντίζει πάντα τόσο με τις εικόνες της όσο και με τα κείμενά της να εξάπτει τη φαντασία των παιδιών. Από τις Εκδόσεις Κίτρινο Πατίνι κυκλοφορεί ένα ακόμα υπέροχο βιβλίο της που επιδέχεται πολλαπλές αναγνώσεις. «Στόριζ και Νιουζ» είναι ο τίτλος του και απευθύνεται σε ηλικίες οκτώ ετών κι άνω. 

  Προσωπική άποψη: Αγγελίνα Παπαθανασίου

  Είναι ένα βιβλίο γνώσεων και δραστηριοτήτων για όσους αγαπούν τις ιστορίες, τα άρθρα και ονειρεύονται να γίνουν δημοσιογράφοι. Ένα βιβλίο που δεν το απολαμβάνουν μόνο οι μικροί αναγνώστες, αλλά και οι ενήλικες. 

  Ήξερες ότι..

  υπάρχει στα αλήθεια Μουσείο Ψεύτικων Ειδήσεων; Αυτή είναι η ηλεκτρονική του διεύθυνση: www.hoaxes.com. 

  Oμολογώ ότι πολλές ενδιαφέρουσες πληροφορίες διάβασα στο βιβλίο που δεν τις ήξερα και ίσως να συμβεί το ίδιο και σε σας όταν το διαβάσατε. 

  Πώς μπορούμε άραγε να καταλάβουμε μια αληθινή από μια ψευδή είδηση; 

  Μέσα από ευχάριστες δραστηριότητες, τα παιδιά καλούνται να διαβάσουν, να ελέγξουν μια είδηση, να δημιουργήσουν τα δικά τους άρθρα, τις δικές τους ιστορίες αλλά και συνεντεύξεις. Ένα βιβλίο που δεν μένει μόνο στην ανάγνωση. Συνδυάζει τη γνώση και τη δημιουργία, δίνοντας τη δυνατότητα στα παιδιά να πειραματιστούν με τη γραφή, να ανακαλύψουν νέους δρόμους έκφρασης, και να στείλουν τις δικές τους ιστορίες για να δημοσιευτούν στη σελίδα του εκδοτικού.

  Ένα βιβλίο που υπόσχεται να κρατήσει πολύ καλή συντροφιά τόσο στο σπίτι όσο και στο σχολείο. Πραγματικά ένα πολύ διαφορετικό βιβλίο που αξίζει να το αναζητήσετε. 

  Περίληψη: Αλήθεια ή ψέματα; Υπάρχει τρόπος να ξεχωρίζουμε τις αληθινές από τις ψεύτικες πληροφορίες; Την απάντηση θα τη δώσουν τα ίδια τα παιδιά γράφοντας τα δικά τους στόριζ και νιουζ. Γιατί υπάρχουν πολλών ειδών ιστορίες. Κάποιες ιστορίες μπορεί να γίνουν ειδήσεις. Όμως δεν είναι όλες οι ιστορίες αληθινές, όπως αληθινές δεν είναι και όλες οι ειδήσεις. Η Ελλάδα είναι η δεύτερη χώρα παγκοσμίως στην παραγωγή ψευδών ειδήσεων, δηλαδή fake news. Ένας οδηγός για επίδοξους συγγραφείς και δημοσιογράφους. Για όσους θέλουν να ξεχωρίζουν τις ιστορίες από τις ειδήσεις. Την αλήθεια από το ψέμα.

  Στοιχεία βιβλίου

  Στόριζ και Νιουζ - Λιάνα ΔενεζάκηΤίτλος:  Στόριζ και Νιουζ

  Συγγραφέας/Εικονογράφος: Λιάνα Δενεζάκη

  Σελίδες: 52

  Εκδόσεις: Κίτρινο Πατίνι 

  ISBN: 978-618-85980-0-3

  Ημερομηνία έκδοσης: 17/3/2022

  Επιμέλεια: Ζωή Τσούρα

  Υποστηρίξτε το blog μας με μία δωρεά, πατώντας εδώ

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  εισάγετε το σχόλιό σας!
  παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ