Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου, 2021
More
  Αρχική Συνεντεύξεις Συνέντευξη - Ελένη Φωτάκη

  Συνέντευξη – Ελένη Φωτάκη

  -

  Συνέντευξη – Ελένη Φωτάκη

  Σήμερα στους Θεματοφύλακες Λόγω Τεχνών, φιλοξενούμε την Ελένη Φωτάκη, με αφορμή την κυκλοφορία του βιβλίου της από τις Eκδόσεις Φυλάτος «Το δέντρο που μιλούσε».

  Συνέντευξη

  Ρωτάει η Αγγελίνα Παπαθανασίου

  Καλησπέρα, κυρία Φωτάκη. Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συνέντευξη που μας παραχωρείτε. Πώς προέκυψε η συγγραφή στη ζωή σας; Ποια ήταν η πηγή έμπνευσης για να γεννηθεί «Το δέντρο που μιλούσε»;

  Ελ.Φ.: Η συγγραφή στη ζωή μου γεννήθηκε μαζί με την κόρη μου, ήθελα να της γνωρίσω τη χώρα των παραμυθιών, όπως την είχα ονειρευτεί κι εγώ όταν ήμουν παιδί. Πηγή έμπνευσης για το πρώτο μου βιβλίο ήταν ο τόπος που πέρασα και περνώ τα καλοκαίρια με τα παιδιά μου, το χωριό, φυσικά, γεμάτο από οπωροφόρα και ελιές.

  Διαβάστε την άποψή μας για το βιβλίο: Το δέντρο που μιλούσε

  Συνέντευξη - Ελένη Φωτάκη
  Συνέντευξη – Ελένη Φωτάκη

  Ποια ήταν τα συναισθήματά σας όταν κρατήσατε στα χέρια σας το πρώτο σας πνευματικό παιδί;

  Ελ.Φ.: Ακριβώς όπως μια μητέρα παίρνει αγκαλιά το μωρό της, συγκίνηση και χαρά. Δεν πίστευα ότι κατάφερα επιτέλους να κάνω το όνειρό μου πραγματικότητα, να εκδώσω ένα παιδικό βιβλίο, ένα βιβλίο που πιστεύω ότι θα «μιλήσει» στις καρδιές των μικρών αναγνωστών.

  Συναντήσατε δυσκολίες στο πρώτο σας συγγραφικό εγχείρημα;

  Ελ.Φ.: Δεν συνάντησα δυσκολίες, οι Εκδόσεις Φυλάτος από την αρχή μέχρι το τέλος ήταν δίπλα μου και με βοήθησαν, έτσι ώστε το αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας να είναι αυτό το βιβλίο που κρατάτε στα χέρια σας. Η συνεργασία μου με την εικονογράφο κυρία Βιβή Μαρκάτου ήταν επίσης μια πολύ όμορφη εμπειρία.

  Τι στοιχεία κατά την άποψή σας πρέπει να διαθέτει ένα καλό παιδικό βιβλίο;

  Ελ.Φ.: Πιστεύω ότι όχι μόνο τα παιδιά, αλλά και οι γονείς είναι ένα πολύ απαιτητικό και δύσκολο αναγνωστικό κοινό. Ένα παιδικό βιβλίο πρέπει να έχει μια δυνατή εικονογράφηση για να κεντρίσει το ενδιαφέρον του μικρού αναγνώστη και πλοκή που θα κρατήσει το ενδιαφέρον του ζωντανό, για να το διαβάσει πολλές φορές και να μη μείνει σε μια σκονισμένη γωνιά της βιβλιοθήκης.

  Πότε ξεκίνησε η σχέση σας με τα βιβλία και το διάβασμα; Ποια ήταν τα βιβλία που σας κρατούσαν συντροφιά στην παιδική σας ηλικία;

  Ελ.Φ.: Η σχέση μου με τα βιβλία ξεκίνησε πριν ακόμη καλά καλά μάθω να διαβάζω. Η μητέρα μου θυμάται ότι της ζητούσα να μου διαβάζει συνεχώς. Η νονά μου με ενθάρρυνε σε αυτό το ταξίδι στον κόσμο των παραμυθιών με νέα βιβλία.

  Αυτή την περίοδο υπάρχουν νέοι ήρωες στο μυαλό σας;

  Ελ.Φ.: Φυσικά και υπάρχουν! Η χώρα των παραμυθιών είναι πολύ μεγάλη και περιμένει νέους ήρωες να την εξερευνήσουν!

  Λίγο πριν ολοκληρώσουμε τη συνέντευξη, θα θέλατε να πείτε κάτι στους αναγνώστες μας;

  Ελ.Φ.: Στη δύσκολη αυτή χρονική περίοδο που ζούμε, με όχημα ένα βιβλίο και τη φαντασία μας, ας ταξιδέψουμε όλοι μαζί στη χώρα των παραμυθιών, ας ανακαλύψουμε νέους ήρωες, νέους φανταστικούς προορισμούς.

  Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας και σας εύχομαι να είναι καλοτάξιδο το βιβλίο σας.

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here