Σάββατο, 31 Οκτωβρίου, 2020
More
  Αρχική Παιδική Λογοτεχνία Ηλικίες 6-10 Tα φανταστικά μου ταξίδια - Βασίλης Κουτσιαρής

  Tα φανταστικά μου ταξίδια – Βασίλης Κουτσιαρής

  -

  Tα φανταστικά μου ταξίδια

  Προσωπική άποψη: Αγγελίνα Παπαθανασίου

  Από τις εκδόσεις Μίνωας, κυκλοφορεί το νέο βιβλίο του εκπαιδευτικού και συγγραφέα παιδικής λογοτεχνίας Βασίλη Κουτσιαρή, με τίτλο «Τα φανταστικά μου ταξίδια». Η εικονογράφηση του βιβλίου είναι της Λίλας Καλογερή. Πρόκειται για μια ιστορία που έχει βραβευτεί από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά.

  Ηρωίδα του βιβλίου είναι η Νεφέλη, μαθήτρια της Β’ Δημοτικού. Καλή και επιμελής. Διαβάζει τα μαθήματά της, ενώ στην αντιγραφή και ορθογραφία παίρνει συνέχεια Α με τόνους.

  Όταν όμως η δασκάλα της κάνει ερωτήσεις, η Νεφέλη κάτι παθαίνει. Νομίζει ότι θα δώσει λανθασμένη απάντηση και τότε το μυαλό της αρχίζει τα ταξίδια του. Η Νεφέλη τότε μοιάζει σα να μην είναι στην τάξη.

  Δεν ξέρω τι παθαίνω. Θέλω τόσο πολύ να πω την απάντηση, αλλά δεν μπορώ. Κοιτάζω τριγύρω τους συμμαθητές μου και την κυρία μου και μου κόβεται η λαλιά. Κι αν κάνω λάθος; Κι αν γελάσουν μαζί μου; Μερικές φορές ψιθυρίζω την πρώτη συλλαβή και κοιτάζω την κυρία μου. Όταν δεν αντιδρά, πιστεύω πως έχω κάνει λάθος και καταπίνω τις συλλαβές.

  Όταν όμως ακούει μια μαγική λέξη από τη δασκάλα και τους συμμαθητές της, τότε όλα αλλάζουν. Νιώθει ότι παίρνει δύναμη. Ποια είναι όμως αυτή η μαγική λέξη που βοηθάει τόσο τη Νεφέλη;

  Πρόκειται για μια γλυκιά και τρυφερή ιστορία για την ενθάρρυνση. Ο συγγραφέας αλλά και εκπαιδευτικός Βασίλης Κουτσιαρής, ερχόμενος καθημερινά σε επαφή με τα παιδιά, γνωρίζει πολύ καλά τους φόβους και τις ανησυχίες τους. Με τις υπέροχες ιστορίες που γράφει, προσπαθεί να τα βοηθήσει να ξεπεράσουν ό,τι τα ταλαιπωρεί.

  Tα φανταστικά μου ταξίδια

  Κάθε παιδί έχει το δικό του χαρακτήρα. Υπάρχουν πολλά παιδιά που αισθάνονται ανασφάλεια και έλλειψη αυτοπεποίθησης. Μια μικρή ενθάρρυνση από φίλους και αγαπημένα τους πρόσωπα είναι ικανή να τα μεταμορφώσει.

  Ακολουθήστε τη Νεφέλη στα φανταστικά της ταξίδια. Αν και εσείς νιώθετε όπως εκείνη, ίσως η μαγική λέξη που τη βοηθά, να σας είναι χρήσιμη.

  Περίληψη:  Είμαι μαθήτρια της Δευτέρας. Αν και όλα τα τετράδιά μου είναι γεμάτα Α, κάτι παθαίνω όταν η κυρία μού κάνει μια ερώτηση χωρίς να σηκώσω το χέρι μου. “Ποιο είναι το ψηλότερο βουνό της Ελλάδας, Νεφέλη;” με ρώτησε πριν από λίγες μέρες και, φυσικά, εγώ δεν απάντησα.

  Και δεν έφτανε αυτό, ξαφνικά ένιωσα να απομακρύνομαι από την τάξη. Το ταβάνι εξαφανίστηκε κι άρχισα να ανεβαίνω, ώσπου βρέθηκα σε ένα πανύψηλο βουνό. Ο Όλυμπος πρέπει να ήτανε. Ίσα ίσα που διακρίνονταν οι συμμαθητές μου και η δασκάλα μου.

  Όταν επέστρεψα, όλοι είχαν βγει διάλειμμα και η κυρία με περίμενε για να κλειδώσει την τάξη. Δεν ξέρω τι παθαίνω. Θέλω τόσο πολύ να πω την απάντηση, αλλά δεν μπορώ…

  Στοιχεία Βιβλίου

  Τίτλος: Tα φανταστικά μου ταξίδια

  Συγγραφέας: Βασίλης Κουτσιαρής

  Εικονογράφος: Λίλα Καλογερή

  Εκδόσεις: Μίνωας

  Σελίδες: 32

  ISBN:  9786180212778

  Ημ. Έκδοσης: 3/6/2019

  Επιμέλεια κειμένου: Ζωή Τσούρα 

  Επεξεργασία εικόνας: Στραύκου Στέλλα

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here