Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου, 2020
More
  Αρχική Λόγω Τεχνών Μπενουά Παρέ - Pop Art και Κυκλάδες

  Μπενουά Παρέ – Pop Art και Κυκλάδες

  -

  Μπενουά Παρέ

  Γράφει η Παναγιώτα Γκουτζουρέλα

  O Μπενουά Παρέ (Benoit Pare’) γεννήθηκε στο Παρίσι το 1961. Μετά από τις πρώτες του σπουδές στη Γαλλία, σπούδασε ζωγραφική με δάσκαλο τον Ν. Κεσσανλή, και χαρακτική με τον Θ. Εξαρχόπουλο στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Αθηνών (1987-1992), από την οποία αποφοίτησε με άριστα. Πέραν της ζωγραφικής, έχει επίσης ασχοληθεί με τη διαφήμιση, τα σκηνικά θεάτρου, τοιχογραφίες, βυζαντινή τέχνη, πορτρέτα και εικονογράφηση βιβλίων. Ζει και εργάζεται στην Ελλάδα από το 1986.

  Μπενουά ΠαρέΣτα έργα του παρουσιάζει ένα ανοιχτό σύστημα με τις πολλαπλότητες των ενδεχόμενων μεταβολών τις οποίες ο ίδιος ονομάζει «διαδικασίες προ-μορφοπλαστικές». Είναι φανερή η συγγένεια με τον αμερικάνικο εξπρεσιονισμό και τα γκραφίτι. Χρησιμοποιεί ακρυλικά ή λάδια πάνω σε χαρτί ή καμβά.

  Μπενουά ΠαρέΈργα του υπάρχουν σε πολλές σημαντικές συλλογές στην Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό.

  Στην Kapopoulos Fine Arts Paros Gallery στην Πάρο, στο Ποτάμι, Νάουσα, από τις 6 έως και τις 12 Αυγούστου 2019, παρουσιάζεται η ατομική έκθεση του Μπενουά Παρέ με θέμα τις Κυκλάδες. Πρωτοστατούν η θάλασσα και ο ουρανός. Ένα διαφορετικό ταξίδι με ποπ-αρτ στοιχεία που δείχνουν έκδηλα την αγάπη του καλλιτέχνη για την Ελλάδα. Ένας συνδυασμός κόμικς και τέχνης. Μια σειρά έργων που στοχεύουν στην αισθητική απόλαυση και στη μεταφορά της ελληνικής φύσης με ένα άγγιγμα θαλασσινής αύρας. 

  Πηγές: www.adamgallery.gr
  www.art22.gr
  www.kapopoulosart.gr
  www.benoitpare.com

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here