Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου, 2020
More
  Αρχική Παιδική Λογοτεχνία Ηλικίες 0-5 Τα γενεθλιομπλεξίματα της Μαρίνας - Ελένη Πάτση

  Τα γενεθλιομπλεξίματα της Μαρίνας – Ελένη Πάτση

  -

  Τα γενεθλιομπλεξίματα της Μαρίνας

  Προσωπική άποψη: Αγγελίνα Παπαθανασίου

  Το βιβλίο της συγγραφέως Ελένης Πάτση «Τα γενεθλιομπλεξίματα της Μαρίνας», κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μ. Σιδέρη σε εικονογράφηση Γιώργου Πετρίδη. Ανήκει στη σειρά Οι πρώτες μου ιστορίες και απευθύνεται σε ηλικίες 4+.

  Μια όμορφη και τρυφερή ιστορία για τη φιλία, μάς παρουσιάζει η συγγραφέας. Η ηρωίδα της, η Μαρίνα, κάθε χρόνο στα γενέθλιά της προσκαλεί έναν κλόουν, που με τα κόλπα του διασκεδάζει τους καλεσμένους φίλους της. Τα φετινά γενέθλια όμως δεν θα περιλαμβάνουν κλόουν, εξαιτίας των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η οικογένειά της.

  Η Μαρίνα, μόλις μαθαίνει ότι φέτος δεν θα έρθει κλόουν, ανησυχεί. Πώς θα είναι τα γενέθλιά της χωρίς κλόουν αφού όλοι τον περιμένουν; Μήπως να μην έρθουν φέτος τα γενέθλιά της; Πώς θα αντιδράσουν οι φίλοι της;

  Τι απογοήτευση και για την ίδια και για τους φίλους και για τους γονείς της που έπρεπε να τους πει πως δεν θέλει να γιορτάσει τα γενέθλιά της. Χώθηκε κάτω από τα σκεπάσματά της και προβληματισμένη αποκοιμήθηκε.

  Η ιστορία της συγγραφέως μάς θυμίζει πράγματα που τα έχουμε ξεχάσει. Η ευτυχία και η χαρά βρίσκονται στα απλά και αληθινά πράγματα. Δυστυχώς, εμείς οι ενήλικες αναζητούμε την ευτυχία στα υλικά αγαθά και κάπως έτσι μαθαίνουμε και τα παιδιά μας. Δημιουργούμε ψεύτικες ανάγκες, πασχίζοντας να αποκτήσουμε όλο και περισσότερα υλικά αγαθά, νομίζοντας ότι με αυτό τον τρόπο θα αγγίξουμε την ευτυχία.

  Τα γενεθλιομπλεξίματα της ΜαρίναςΗ συγγραφέας όμως γνωρίζει καλά πού βρίσκεται η αληθινή ευτυχία και χαρά. Φροντίζει να μοιραστεί όσα γνωρίζει με τους μικρούς και μεγάλους αναγνώστες της.

  Άλλωστε η ζωή έχει και καλά και κακά. Τα κακά τα αντιμετωπίζουμε και με τα καλά φυσικά χαιρόμαστε.

  Η αγάπη, η πραγματική φιλία, είναι έννοιες που ίσως και να τις έχουμε βάλει λίγο στο περιθώριο. Κι όμως μπορούν να κάνουν θαύματα. Είναι ο πιο ανέξοδος δρόμος για να βρούμε τη χαρά και να πλησιάσουμε την ευτυχία.

  Περίληψη: Οι καιροί είναι δύσκολοι, πολλά οικονομικά προβλήματα… πόσες φορές δεν το ξεστομίζουμε καθημερινά; Αυτό είπε και η μαμά στην Μαρίνα και ήταν η αιτία να μην θέλει να γιορτάσει τα γενέθλιά της. Κάθε χρόνο, το πάρτι της ολοκλήρωνε ένας παιχνιδιάρης κλόουν, φέτος όμως δεν θα εμφανιζόταν εξαιτίας των οικονομικών προβλημάτων. Μα οι φίλοι της αυτόν περίμεναν… Πώς θα διασκέδαζαν; Το πάρτι θα ήταν σίγουρα αποτυχία. Ή όχι; Μήπως τελικά οι φίλοι φαίνονται και στα δύσκολα; Θα τα καταφέρει η Μαρίνα να περάσει όμορφα και να θυμάται κι αυτό το πάρτι της με χαρά; Οι φίλοι της έχουν τον τελευταίο λόγο. Για να δούμε…

  Στοιχεία βιβλίου

  Τα γενεθλιομπλεξίματα της ΜαρίναςΤίτλος: Τα γενεθλιομπλεξίματα της Μαρίνας

  Συγγραφέας: Ελένη Πάτση

  Εικονογράφος: Γιώργος Πετρίδης

  Εκδόσεις: Μ. Σιδέρη

  Σελίδες: 56

  ISBN: 978-960-468-201-0

  Έτος έκδοσης: 2018

  Επιμέλεια κειμένου: Ζωή Τσούρα

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here