Τρίτη, 20 Οκτωβρίου, 2020
More
  Αρχική Παιδική Λογοτεχνία Ηλικίες 6-10 Τα γράμματα χορεύουν - Μαρία Ρουσάκη

  Τα γράμματα χορεύουν – Μαρία Ρουσάκη

  -

  Το βιβλίο της συγγραφέως Μαρίας Ρουσάκη «Τα γράμματα χορεύουν», κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος. Ανήκει στη σειρά Πετάει Πετάει και απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6 και 7 ετών. Η Ίρις Σαμαρτζή έχει εικονογραφήσει το βιβλίο.

   Προσωπική άποψη: Αγγελίνα Παπαθανασίου

  Tα γράμματα χορεύουνΗ Ελίζα, η ηρωίδα της συγγραφέως, θέλει να μάθει να χορεύει. Ο μπαμπάς της, τής υπόσχεται να τη γράψει σε σχολή χορού, μόλις ξεκινήσει την πρώτη Δημοτικού. Η Ελίζα στο σχολείο συναντά δυσκολίες με τα μαθήματα και κουράζεται εύκολα. Θέλει να μάθει μόνο να χορεύει. Όμως και στα μαθήματα χορού τα πράγματα δεν είναι εύκολα. Και εκεί μπερδεύεται με τα βήματα…

  Η Μαρία Ρουσάκη ασχολείται στο  βιβλίο με τη δυσλεξία. Με απλό και κατανοητό τρόπο, μέσα από τη μυθοπλασία, εξηγεί στους μικρούς της αναγνώστες πώς βλέπουν τα γράμματα και τους αριθμούς τα παιδιά που αντιμετωπίζουν τη συγκεκριμένη μαθησιακή δυσκολία. Τους καθησυχάζει και τους ενημερώνει για το πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί και να μην αποτελεί πια πρόβλημα.

  «Έχεις κάτι που λέγεται δυσλεξία. Το έχουν πολλά παιδιά. Με ένα χαμόγελο και λίγη δουλειά μπορείς να τα καταφέρεις. Θα έχεις κι εμένα πάντα κοντά σου.»

  «Θέλω να χορεύω, είπε η Ελίζα….. και να διαβάζω…… Μπαμπά, μήπως τα γράμματα χορεύουν για να τ’ αγαπήσω πιο πολύ;»

  Άλλωστε, όπως αναφέρει και η συγγραφέας στο βιβλίο της, πολλά διάσημα πρόσωπα που σήμερα θαυμάζουμε για όσα έχουν πετύχει στη ζωή τους, ήταν δυσλεκτικά. Μεταξύ αυτών: ο Πάμπλο Πικάσο, ο Άλμπερτ Αϊνστάιν, ο Λεονάρντο Ντα Βίντσι κ.α.

  Στις τελευταίες σελίδες του βιβλίου, τα παιδιά θα βρουν αρκετές δραστηριότητες που θα τα βοηθήσουν να κατανοήσουν περισσότερο την ιστορία που διάβασαν.

  Περίληψη: Ο μπαμπάς είχε υποσχεθεί στην Ελίζα να τη γράψει σε σχολή χορού. Μ’ αυτή την υπόσχεση ξεκίνησε το σχολείο. Εκεί όμως τα πράγματα δεν ήταν τόσο απλά. Γιατί η Ελίζα έβλεπε τα πάντα διαφορετικά από τα άλλα παιδιά.

   Το πρώτο παιδικό βιβλίο στην Ελλάδα με θέμα τη δυσλεξία.

  Tα γράμματα χορεύουνΣτοιχεία Βιβλίου

  Τίτλος:Τα γράμματα χορεύουν

  Συγγραφέας; Μαρία Ρουσάκη

  Εκδόσεις: Παπαδόπουλος

  Εικονογράφος: Ίρις Σαμαρτζή

  ISBN: 978-960-484-059-5

  Ημ. Έκδοσης: 28/1/2010

  Επεξεργασία εικόνας: Νάγια Γ. Μητροπούλου 

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here