Κυριακή, 11 Απριλίου, 2021
More
  Αρχική Άρθρα Συνεργατών Τα λουλούδια του Πάσχα

  Τα λουλούδια του Πάσχα

  -

  Τα λουλούδια του Πάσχα

  Γράφει η Αγγελίνα Παπαθανασίου

  Όσοι κατάγεστε από κάποιο χωριό της πατρίδας μας, σίγουρα θα θυμάστε τις ιστορίες που έλεγαν οι γιαγιάδες για τους θρύλους που συνδέουν τα λουλούδια του Πάσχα. Αν πάλι κάποιοι από σας δεν τους γνωρίζετε, μπορείτε να διαβάσετε το άρθρο μας.


  Τα λουλούδια του ΠάσχαΗ παπαρούνα είναι ένα φυτό άρρηκτα συνδεδεμένο με την ελληνική γη, το Πάσχα και την Άνοιξη. Σύμφωνα με τη μυθολογία, ήταν το ιερό φυτό της Θεάς Δήμητρας.

  Η Χριστιανική παράδοση θέλει την παπαρούνα να φυτρώνει κάτω από το σταυρό του Χριστού και με το αίμα του να αποκτά το κατακόκκινο χρώμα της.

  Τα λουλούδια του ΠάσχαΆλλο ένα φυτό που μας θυμίζει Πάσχα είναι η πασχαλιά. Πώς πήρε όμως το όνομά της; Κοντά στο σημείο που σταυρώθηκε ο Χριστός, είχε φυτρώσει ένα δέντρο. Μα σαν είδε τη Σταύρωση μαράθηκε. Τρεις μέρες μετά που ο Κύριος αναστήθηκε, το δέντρο γέμισε και πάλι μοβ μυρωδάτα λουλούδια. Έτσι, ονομάστηκε πασχαλιά.

  Τα λουλούδια του ΠάσχαΈνα άλλο δέντρο συνδεδεμένο με τον Χριστιανισμό, είναι και η Κουτσουπιά. Είναι το δέντρο από όπου κρεμάστηκε ο Ιούδας, μετά την προδοσία του. Επειδή όμως ο κορμός του δέντρου είναι ευλύγιστος, ο Ιούδας δεν ξεψύχησε αμέσως. Έμεινε κρεμασμένος για τρεις μέρες. Λέγεται ότι το δέντρο κοκκίνησε από τη ντροπή του, επειδή συνδέθηκε η ύπαρξή του με τον Ιούδα. Τα λουλούδια του Πάσχα.

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here