Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου, 2024
More
  ΑρχικήΠαιδική ΛογοτεχνίαΗλικίες 0-3Ταξίδι με το σύννεφο - Marco Scalcione

  Ταξίδι με το σύννεφο – Marco Scalcione

  -

  Ταξίδι με το σύννεφο είναι ο τίτλος του βιβλίου που έγραψε και εικονογράφησε ο Marco Scalcione και κυκλοφορεί από τις Eκδόσεις Διάπλαση. Απευθύνεται σε ηλικίες 3+.

  Προσωπική άποψη: Αγγελίνα Παπαθανασίου

  Πρόκειται για ένα υπέροχο εικονογραφημένο βιβλίο με μικρής έκτασης κείμενο σε κάθε σελίδα του, που επιδέχεται πολλαπλές αναγνώσεις. Αναφέρεται στη σημασία του νερού για τον άνθρωπο και τη φύση, αλλά και για τη διαφορετική οπτική γωνία των πραγμάτων.

  Το πρώτο που παρατηρεί ο αναγνώστης κρατώντας στα χέρια του το βιβλίο, είναι οι υπέροχες εικόνες του. Πραγματικά έργα τέχνης, χωρίς καμία δόση υπερβολής. Εικόνες που μαγνητίζουν, εντυπωσιάζουν, αλλά και βοηθούν πλήρως τα παιδιά στην κατανόηση του κειμένου. 

  Ο ήρωας του βιβλίου βλέπει την πικροδάφνη του κατεστραμμένη από τη βροχή. Στην πόλη του βρέχει ασταμάτητα πολλές μέρες, δημιουργώντας τεράστια προβλήματα. 

  Τα χωράφια με τις κολοκύθες είχαν μετατραπεί σε λασπότοπους, το ίδιο κι αυτά με τις τομάτες. Ο αέρας είχε ρίξει όλα τα μήλα από τα δέντρα και οι κεραυνοί είχαν κάψει τις ροδιές.

  Σε μια βόλτα που κάνει για να μαζέψει μανιτάρια, βλέπει ένα σύννεφο να κοιμάται και τότε, παίρνει τη μεγάλη απόφαση να το ξυπνήσει. 

  Τα παιδιά, μέσα από την ιστορία που αφηγείται ο συγγραφέας, αντιλαμβάνονται τη δύναμη του νερού αλλά και τον σπουδαίο ρόλο που παίζει στη ζωή μας. Χωρίς νερό δεν υπάρχει επιβίωση. Το κείμενο αλλά και οι υπέροχες εικόνες εγείρουν συζητήσεις για την ορθή χρήση του νερού, την προστασία της φύσης, την ανάγκη για δράση σε δύσκολες καταστάσεις.  

  Σίγουρα ένα βιβλίο που θα εντυπώσει τα παιδιά και αξίζει να διαβαστεί. 

  Περίληψη:

  Το σύννεφο πλησίασε.
  Έτρεμα απ’ τον φόβο μου.
  Ξαφνικά με άρπαξε από τα πόδια και μ’ έβαλε πάνω στο κεφάλι του.

  Ένα σύννεφο περιμένει κάτι ή κάποιον να το ξυπνήσει, αλλά και να το καθοδηγήσει. Μέχρι να γίνει αυτό, εξακολουθεί να βρέχει συνεχώς στο ίδιο σημείο. Ώσπου μια μέρα ο ήρωάς μας αποφασίζει να δράσει. Τότε το σύννεφο θα σταματήσει να καταστρέφει και θα γίνει δημιουργικό, θα γίνει ποτιστικό, θα χαρίσει ζωή σε τόπους που υποφέρουν από τη ζέστη, τις πυρκαγιές και την ξηρασία. Μια ιστορία για τη σημασία της καθοδήγησης, της συντροφικότητας, αλλά και τη μετατροπή ενός μειονεκτήματος σε πλεονέκτημα, εικονογραφημένη εξαιρετικά από τον ίδιο τον συγγραφέα.

  Στοιχεία βιβλίου

  Ταξίδι με το σύννεφο - Marco ScalcioneΤίτλος: Ταξίδι με το σύννεφο (Un viaje en nube)

  Συγγραφέας/Εικονογράφος: Μarco Scalcione

  Εκδόσεις: Διάπλαση 

  ΙSBN: 978-960-567-225-6

  Σελίδες: 36

  Ημερομηνία έκδοσης: Μάρτιος 2020

  Επιμέλεια: Ζωή Τσούρα

  Υποστηρίξτε το blog μας με μία δωρεά, πατώντας εδώ.

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  εισάγετε το σχόλιό σας!
  παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ