Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου, 2021
More
  Αρχική Θέατρα Θέατρο Verdi - Παλάτι Ιπποτών

  Θέατρο Verdi – Παλάτι Ιπποτών

  -

  Θέατρο Verdi – Παλάτι Ιπποτών

  Γράφει η Αγγελίνα Παπαθανασίου

  Επειδή δεν αγαπάμε μόνο τα βιβλία αλλά και το θέατρο, σκεφτήκαμε να γνωρίσουμε και ένα από τα θέατρα της ιταλικής πόλης. Θα επισκεφτούμε το θέατρο Verdi. Πραγματοποιούνται οργανωμένες ξεναγήσεις στο θέατρο και θα μάθουμε έτσι την ιστορία του.

  Χτίστηκε μεταξύ 1865 και 1867 από τον αρχιτέκτονα Andrea Scala. Είναι ένα μεσαίου μεγέθους θέατρο που στην πραγματικότητα δεν υπερβαίνει τα 900 καθίσματα. Εγκαινιάστηκε το βράδυ της 12ης Νοεμβρίου 1867 με την όπερα του Rossini «Γουλιέλμος Τέλλος».

  Η σκηνή είναι στην πραγματικότητα μία από τις μεγαλύτερες στην Ιταλία: έχει βάθος 26 μέτρων και πλάτος 32 μέτρων. Το εσωτερικό του θεάτρου είναι άψογα φροντισμένο με πανέμορφες τοιχογραφίες, ενώ το θέατρο διαθέτει κι ένα μουσείο με αντικείμενα τραγουδιστών της Πίζας. Υπέροχο είναι και το φουαγιέ του θεάτρου.

  Στη συνέχεια θα πάμε στην Πλατεία των Ιπποτών. Είναι η δεύτερη κεντρική πλατεία της πόλης. Αποτελούσε το κέντρο της πολιτικής ζωής στη μεσαιωνική Πίζα. Εδώ υπάρχει το Παλάτι των Ιπποτών. Στα μέσα του 16ου αιώνα έγινε η έδρα των Ιπποτών του Αγίου Στεφάνου. Μπροστά από το παλάτι υπάρχει το άγαλμα του Cosimo I de Medici, ενός από τους σχεδιαστές του παλατιού. Σήμερα το κτίριο αποτελεί κέντρο εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου της Πίζας.

  Θέατρο Verdi

  Επιμέλεια κειμένου: Ζωή Τσούρα

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here