Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου, 2020
More
  Αρχική Παιδική Λογοτεχνία Ηλικίες 6-10 Το Αόρατο αγόρι - Trudy Cudwig

  Το Αόρατο αγόρι – Trudy Cudwig

  -

  Το Αόρατο αγόρι 

  Προσωπική άποψη: Αγγελίνα Παπαθανασίου

  Σίγουρα όλοι μας, σε κάποια περίοδο της σχολικής μας ζωής, συναντήσαμε στη τάξη κάποιο «αόρατο» αγόρι ή κορίτσι. Αναφέρομαι στα παιδιά που είναι εσωστρεφή, περισσότερο δειλά ίσως από κάποια άλλα, κάθονται συνήθως μόνα τους στο θρανίο και δεν ανήκουν σε κάποια παρέα.

  Με τα «αόρατα» παιδιά ασχολείται και η συγγραφέας Trudy Cudwig στο βιβλίο της «Το αόρατο αγόρι», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λιβάνη σε εικονογράφηση Patrice Barton. Απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 5+.

  Αόρατο αγόριΟ Τομ  είναι σχεδόν αόρατος για τους συμμαθητές του. Δεν παίζουν μαζί του στα διαλλείματα, δεν τον καλούν στα πάρτι τους. Εκείνος, όταν νιώθει μοναξιά, ζωγραφίζει. Μέχρι που μια μέρα έρχεται στο σχολείο ένας νέος συμμαθητής και τότε όλα αλλάζουν για τον Τομ.

  Μια όμορφη και τρυφερή ιστορία για όλα αυτά τα παιδιά που βιώνουν τη μοναξιά στο σχολείο, όταν για τους υπόλοιπους συμμαθητές τους, απλά δεν υπάρχουν. Για τα παιδιά που αγνοούνται συνειδητά ή ασυνείδητα από τους συμμαθητές τους. Η συγγραφέας πετυχαίνει μέσα από την όμορφη ιστορία της να κάνει τα αόρατα παιδιά να αισθανθούν καλύτερα και να γίνουν πλέον ορατά.

  Μια Δευτέρα πρωί η κυρία Καρλότι συστήνει στη τάξη έναν καινούριο μαθητή τον Λι.

  Ο Τομ του χαμογελά ντροπαλά. Μερικά από τα άλλα παιδιά, ρίχνουν κλεφτές ματιές στον Λι, προσπαθώντας να καταλάβουν αν τους κάνει για φίλος. Δεν έχουν αποφασίσει ακόμα αν θα τον κάνουν παρέα.

  Στη τελευταία σελίδα του βιβλίου, η συγγραφέας προτείνει θέματα ενσυναίσθησης για συζήτηση έτσι ώστε τα παιδιά να κατανοήσουν καλύτερα το πώς αισθάνεται ένας συμμαθητής τους που δεν γίνεται αποδεκτός από τα υπόλοιπα παιδιά.

  μερικές φορές ο τρόπος με τον οποίο μας βλέπουν οι άλλοι είναι διαφορετικός από το πώς αντιλαμβανόμαστε εμείς τον εαυτό μας…

  Μια ευαίσθητη ιστορία που μας δείχνει πώς μικρές πράξεις καλοσύνης μπορούν να βοηθήσουν τα παιδιά να ενταχθούν και να διακριθούν σε μια ομάδα. Κάθε γονιός, δάσκαλος ή σύμβουλος που αναζητά εργαλεία που ανταποκρίνονται στις ανάγκες των «αθόρυβων» παιδιών θα βρει εδώ έναν πολύτιμο οδηγό.

  ΦΙΛΊΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ Σ’ ΕΚΤΙΜΟΥΝ ΓΙ΄ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ

  Περίληψη: Γνωρίστε τον Τομ, το αόρατο αγόρι.

  Κανείς ποτέ δεν τον προσέχει, ούτε σκέφτεται να τον συμπεριλάβει στην ομάδα του, σε παιχνίδι ή σε πάρτι γενεθλίων… μέχρι που ένα νέο παιδί έρχεται στο σχολείο.

  Μόλις ο Λι, ο καινούριος μαθητής, φτάνει, ο Τομ είναι ο πρώτος που θα τον κάνει να αισθανθεί καλοδεχούμενος. Όταν ο Τομ και ο Λι συνεργάζονται σε μια δραστηριότητα, ο Τομ βρίσκει τρόπο να ξεχωρίσει.

  Μια ευαίσθητη ιστορία που μας δείχνει πώς μικρές πράξεις καλοσύνης μπορούν να βοηθήσουν τα παιδιά να ενταχθούν και να διακριθούν σε μια ομάδα. Κάθε γονιός, δάσκαλος ή σύμβουλος που αναζητά εργαλεία που ανταποκρίνονται στις ανάγκες των «αθόρυβων» παιδιών θα βρει εδώ έναν πολύτιμο οδηγό.

  Στοιχεία βιβλίου:

  Τίτλος: Το Αόρατο αγόρι

  Συγγραφέας: Trudy Ludwig

  Εκδόσεις: Λιβάνη

  ISBN: 978-960-14-3115-4

  Σελίδες: 40

  Έτος Έκδοσης: 2016

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here