Το αρχηγείο

Προσωπική άποψη: Αγγελίνα Παπαθανασίου

Το βιβλίο της συγγραφέως και νηπιαγωγού Χριστίνας Κωνσταντουδάκη «Το Αρχηγείο»,  που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Βιβλιοσκόπιο, είναι ένα όμορφο και τρυφερό παραμύθι για τις αδελφικές σχέσεις.

Ένα παραμύθι με μπόλικη φαντασία, χιούμορ, δράση και πολύ αδελφική αγάπη. Απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από  πέντε ετών και είμαι σίγουρη ότι θα απολαύσουν την περιπέτεια της Δήμητρας και του Μάνου.

Αλλά και οι γονείς που θα διαβάσουν το βιβλίο στα παιδιά τους, θα γυρίσουν πίσω στη παιδική τους ηλικία, τότε που έπαιζαν διάφορα παιχνίδια παρέα με τα αδέλφια τους. Τότε που τα παιδιά χρησιμοποιούσαν τη φαντασία τους και σκάρωναν ένα σωρό παιχνίδια. Τότε που δεν υπήρχαν υπολογιστές και κινητά για να σε καθηλωθούν μπροστά σε μια οθόνη.

Ένα υπέροχο παραμύθι για μικρά και μεγάλα παιδιά. Μπορείτε επίσης να ακούσετε την ιστορία με την βοήθεια ενός προγράμματος το γνωστό (QR code reader) .

Η εικονογράφηση του βιβλίου –που ταιριάζει απόλυτα στο ύφος του παραμυθιού- είναι της Marcela Calderon η οποία, εργάζεται χρόνια ως ανεξάρτητη εικονογράφος παιδικών βιβλίων.

Περίληψη: Ένα χαμένο αρχηγείο, δύο άτρωτοι στρατιώτες και πολλά αξεπέραστα εμπόδια.

Άραγε θα καταφέρουν η Δήμητρα και ο Μάνος να πάρουν πίσω το αρχηγείο τους από τον εχθρό; Θα τους βοηθήσει ο καλόκαρδος γίγαντας  Τζον;

Ή μήπως τελικά δεν είναι όλα όπως φαίνονται;

Ένα παραμύθι για τις αδελφικές σχέσεις, την αχαλίνωτη φαντασία των παιδιών και για μεγάλους που δεν ξέχασαν πως να είναι μικροί!

Καλή ανάγνωση!

Στοιχεία βιβλίου:

Τίτλος: Το αρχηγείο

Συγγραφέας: Χριστίνα Κωνσταντουδάκη

Εικονογράφος: Marcela Calderón

Εκδόσεις : Καλειδοσκόπιο

Ημερομηνία έκδοσης: Μάρτιος 2017

Επεξεργασία εικόνας: Παναγιώτα Γκουτζουρέλα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here