Σάββατο, 31 Οκτωβρίου, 2020
More
  Αρχική Παιδική Λογοτεχνία Ηλικίες 6-10 Το δέντρο που γελούσε - Κατερίνα Αναγνώστου

  Το δέντρο που γελούσε – Κατερίνα Αναγνώστου

  -

  Το δέντρο που γελούσε 

  Προσωπική άποψη: Αγγελική Δαφτσίδου

  Αυτή η άποψη, για το συγκεκριμένο βιβλίο, θα είναι λίγο διαφορετική, αφού αφορά το τελευταίο βιβλίο της Κατερίνας Αναγνώστου. Πρόκειται για το παραμύθι με τίτλο «Το δέντρο που γελούσε» από τις εκδόσεις ΣΑΪΤΗΣ, σε εικονογράφηση της Πωλίνας Παπανικολάου.

  Είναι, λοιπόν, λίγο διαφορετική γιατί αγαπώ και θαυμάζω τη συγγραφέα με την οποία μας δένει μια βαθιά φιλία.

  Η Κατερίνα Αναγνώστου, με τα δεκαεννιά βιβλία στο ενεργητικό της, από τους μεγαλύτερους εκδοτικούς στην Ελλάδα, έρχεται με μια καινούρια ιστορία, για να αγγίξει τις καρδιές των μικρών αλλά και των μεγάλων φίλων της.

  Το δέντρο που γελούσεΤο παραμύθι αφηγείται την ιστορία ενός διαφορετικού δέντρου, ενός δέντρου που ήταν καταφύγιο, σπίτι και πηγή χαράς για τους κατοίκους του δάσους. Όμως κάτι φοβερό συνέβη μια νύχτα και όλα άλλαξαν. Θα μπορέσουν οι μικροί κάτοικοι του δάσους να πάρουν το σπίτι τους πίσω; Θα πάρουν τις σωστές αποφάσεις για το μέλλον τους ή θα χάσουν μια για πάντα το χαρούμενο σπιτικό τους;

  Αλλά, το πιο παράξενο ήταν πως το δέντρο γελούσε. Μα πώς, θα ρωτήσετε. Γελούσε με την ανάσα του. Κάθε φορά που ανάσαινε βαθιά, τα κλαδιά του πάλλονταν και τα φύλλα του ριγούσαν. Κι ακουγόταν ένα γλυκό θρόισμα κι ένα μακρόσυρτο, χαρούμενο μμμ… χαα…μμμ…χααα… μμμ… χαααα…

  «Το δέντρο που γελούσε» είναι ένα παραμύθι που διδάσκει τη δύναμη της φιλίας, της ομαδικότητας και της συνεργασίας, αλλά δείχνει πως ακόμα και μέσα από τα λάθη μας μπορούμε να διδαχθούμε και να αλλάξουμε τα πράγματα. Μας μαθαίνει πως η αλλαγή, η ελπίδα, το θαύμα… έρχονται από εμάς τους ίδιους. Όλοι στη ζωή μας έχουμε ένα τέτοιο δέντρο για καταφύγιο ή γινόμαστε εμείς «το δέντρο που γελούσε» για τους ανθρώπους που αγαπάμε.

  Η ανάσα του, που έμοιαζε με γέλιο, έκανε το δέντρο τόσο αγαπητό στα ζώα και τα πουλιά του δάσους, που όλα έτρεχαν να κρυφτούν στις φυλλωσιές του.

  Μια υπέροχη ιστορίας που θα μαγέψει μικρούς και μεγάλους, αφού η συγγραφέας με τη μεγάλη της πείρα στο παιδικό βιβλίο, περνάει μηνύματα και διδάγματα χωρίς να κουράζει.

  Το συνιστώ ανεπιφύλακτα!

  Περίληψη: Ένα δέντρο που αναπνέει σαν να γελά, καταφύγιο και φάρος για όποιον  κινδυνεύει να χαθεί, στέκεται  περήφανο και αγέρωχο. Γύρω απ’ τον κορμό του,  φτιάχνουν  τις φωλιές τους  ένα σωρό πλάσματα. Τα δέχεται όλα πρόθυμα και τα καλωσορίζει γελώντας με την ανάσα του.

  Μια νύχτα όμως, ένας κεραυνός  αλλάζει  τα πάντα!  Χαρακώνει τον ουρανό και καταλήγει ίσια πάνω  στο δέντρο. Κι εκείνο σταματά πια να γελά… Θα καταφέρει άραγε  να ξαναβρεί το χαμόγελό του και να συνεχίσει τη ζωή του;

  Ένα παραμύθι που μας θυμίζει πόσο σημαντικές για τη ζωή είναι  η  αλληλεγγύη  και  η  συλλογικότητα.

  Το δέντρο που γελούσεΣτοιχεία Βιβλίου

  Τίτλος: Το δέντρο που γελούσε

  Συγγραφέας: Αναγνώστου Κατερίνα

  Εκδόσεις: Σαΐτης

  Σελίδες: 36

  Ημερομηνία Έκδοσης: 2/7/2019

  ISBN: 978-960-487-371-5

  Επεξεργασία εικόνας: Σοφία Σαμιώτη 

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here