Τρίτη, 20 Οκτωβρίου, 2020
More
  Αρχική Παιδική Λογοτεχνία Ηλικίες 13-16 Το καλοκαίρι που μεγάλωσα - Άντρη Αντωνίου

  Το καλοκαίρι που μεγάλωσα – Άντρη Αντωνίου

  -

  Το καλοκαίρι που μεγάλωσα

  Προσωπική άποψη: Αγγελίνα Παπαθανασίου

  Το βιβλίο της Άντρης Αντωνίου «Το καλοκαίρι που μεγάλωσα» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΚέδροςΑνήκει  στη σειρά «Bing Bang Books», η οποία περιλαμβάνει σύγχρονα μυθιστορήματα που κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον των νεαρών αναγνωστών και αναφέρονται σε θέματα που τους απασχολούν. Το μυθιστόρημα απευθύνεται σε αναγνώστες ηλικίας 15+.

  η Σοφία και η κόρη της, Άννα...

  Η Άντρη Αντωνίου θίγει το θέμα της ενδοοικογενειακής βίας. Δύσκολο θέμα, αλλά το χειρίζεται εξαιρετικά, με ιδανική λεπτότητα και ρεαλισμό συνάμα. Ένα μικρό σε μέγεθος μυθιστόρημα που διαβάζεται απνευστί, αφού δεν θέλεις να το αφήσεις από τα χέρια σου ούτε για μια στιγμή, μέχρι να φτάσεις στην τελευταία σελίδα. Καλογραμμένο, γλαφυρό, σε πρωτοπρόσωπη αφήγηση και με εξαιρετική σκιαγράφηση των χαρακτήρων των ηρώων.

  Κάθισα  στο τραπέζι απέναντι και τους παρακολουθούσα. Μου ήταν δύσκολες ακόμα και οι φορές που ο πατέρας ήταν καλός. Σαν να καθόμουν στη λιακάδα και να περίμενα να ξεσπάσει η καταιγίδα. Γιατί το είχα μάθει πια, το είχα δει  τόσες φορές. Τη λιακάδα του να ακολουθούν οι πιο τρομακτικοί κεραυνοί. Τώρα γιατί θα γινόταν διαφορετικά; Προσπάθησα όμως να διώξω τις δυσοίωνες προβλέψεις από το μυαλό μου. Οι άνθρωποι αλλάζουν. Η μαμά το έλεγε συνέχεια. Έκλεισα τα μάτια και προσευχήθηκα να είχε δίκιο.

  «Το καλοκαίρι που μεγάλωσα» θα μιλήσει στη καρδιά όσων το διαβάσουν και θα ταυτιστούν απόλυτα μαζί του, όσοι αναγνώστες βιώνουν παρόμοιες καταστάσεις. Η συγγραφέας όμως τους δείχνει το δρόμο για να δουν κατάματα την αλήθεια και να απεγκλωβιστούν από ό, τι τους βαραίνει. Ένα βιβλίο κραυγή για ανθρώπους που υποφέρουν και δεν μιλούν.

  Περίληψη: Πόσο εύκολο είναι να κρατάς κρυφό ό, τι συμβαίνει μέσα στο σπίτι σου; Ειδικά, όταν το μόνο που θέλεις είναι να βγεις έξω να το φωνάξεις και να ζητήσεις βοήθεια;

  Η Άννα, στα δεκατέσσερα πλέον χρόνια της, νιώθει πως η κατάσταση που βιώνει η ίδια και η μητέρα της έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Η συμπεριφορά του πατέρα της έχει πια ξεπεράσει τα όρια και τα βίαια ξεσπάσματά του είναι ένας καθημερινός εφιάλτης.

  Η μητέρα της όμως ελπίζει. Περιμένει πως σύντομα κάτι θα αλλάξει.

  Υπάρχει διέξοδος;;;

  Πόσο επικίνδυνο είναι να μην μπορείς να αντικρίσεις την αλήθεια κατάματα; Και πόση δύναμη χρειάζεται για να αντιδράσεις; Αν όμως αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος για να μπορέσεις να συνεχίσεις;

  Το καλοκαίρι που μεγάλωσα - Άντρη ΑντωνίουΣτοιχεία βιβλίου:

  Τίτλος: Το καλοκαίρι που μεγάλωσα

  Συγγραφέας: Αντωνίου Άντρη

  Εκδότης: Κέδρος

  ISBN: 9789600447422

  Αριθμός Σελίδων: 120

  Προτεινόμενη Ηλικία: 15+

  Έτος Έκδοσης: 2017

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here