Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου, 2020
More
  Αρχική Παιδική Λογοτεχνία Ηλικίες 10-12 Βοήθεια! - Άντρη Αντωνίου

  Βοήθεια! – Άντρη Αντωνίου

  -

  Βοήθεια – Άντρη Αντωνίου

  Προσωπική άποψη: Αγγελίνα Παπαθανασίου

  Το βιβλίο της Άντρης Αντωνίου «Βοήθεια!» κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο σε εικονογράφηση του Στάθη Πετρόπουλου.

  Η συγγραφέας με τη συγκεκριμένη ιστορία διακρίθηκε στον διαγωνισμό της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς το 2016, όπου πήρε το βραβείο για την Ιστορία Μυστηρίου.

  Δεν είναι μόνο μια ιστορία μυστηρίου. Είναι και μια δροσερή ιστορία με χιούμορ.  Απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 9+ και σίγουρα θα την απολαύσουν όσοι την διαβάσουν. Ανήκει στη σειρά «Διαβάζω Ιστορίες», όπου τα παιδιά μέσω αυτής της σειράς έχουν μια διασκεδαστική εμπειρία ανάγνωσης.

  Η ιστορία είναι απλή, αλλά πειστική με ήρωες παιδιά που τα συναντάμε καθημερινά γύρω μας. Οι μικροί αναγνώστες, συντροφιά με τον Αλέξανδρο και την Ιφιγένεια, τα δίδυμα αδέλφια της ιστορίας, θα οδηγηθούν σε ένα απολαυστικό ταξίδι προσπαθώντας να ανακαλύψουν ποιος έγραψε τη λέξη ΒΟΗΘΕΙΑ! πάνω σε ένα χαρτονόμισμα των πέντε ευρώ!

  -Τι είναι; Ρώτησε ο πατέρας της, που ως μύωπας δυσκολευόταν να ξεχωρίσει οτιδήποτε σε μακρινή απόσταση.

  Η Ιφιγένεια πλησίασε. Γράφει ΒΟΗΘΕΙΑ! Κάποιος έγραψε ΒΟΗΘΕΙΑ με μεγάλα κόκκινα γράμματα! Η καρδιά της βροντοχτυπούσε. Την έπιασε τρέμουλο και μαζί με το χέρι της έτρεμε και το χαρτονόμισμα.

  Το διάβασμα πάνω από όλα είναι απόλαυση και η συγγραφέας Άντρη Αντωνίου το γνωρίζει καλά. Καλή ανάγνωση!

  Περίληψη: Η Ιφιγένεια και ο Αλέξανδρος επιθυμούν όσο τίποτα να αποκτήσουν ένα καινούριο ποδήλατο. Γι’ αυτό στήνουν έναν πάγκο με σπιτικές λεμονάδες, έξω από το σπίτι τους, πουλώντας το εμπόρευμά τους σε γείτονες και περαστικούς. Η επιχείρησή τους αποδεικνύεται αρκετά κερδοφόρα όπως δείχνουν οι εισπράξεις της πρώτης ημέρας. Ένα βουναλάκι με κέρματα κι ένα χαρτονόμισμα των πέντε ευρώ δεν είναι και λίγα.

  Όμως… τi γράφει πάνω στο μοναδικό χαρτονόμισμά τους; Βλέπουν καλά; Ποιος μπορεί να έχει γράψει «ΒΟΗΘΕΙΑ» με μεγάλα κόκκινα γράμματα και γιατί; Τα δίδυμα αδέλφια θα ενώσουν τις δυνάμεις τους, κάνοντας ό, τι περνά από το χέρι τους για να ανακαλύψουν ποιος μπορεί να έχει γράψει το απεγνωσμένο αυτό μήνυμα. Θα τα καταφέρουν ή θα κινδυνέψουν και οι ίδιοι στο τέλος; 

  Στοιχεία βιβλίου:

  Τίτλος: Βοήθεια!

  Συγγραφέας: Άντρη Αντωνίου

  Εικονογράφος: Στάθης Πετρόπουλος

  Εκδόσεις: Μεταίχμιο

  Ηλικίες: 9+

  ISBN: 978-618-03-1112-9

  Σελίδες: 72

  Ημερομηνία Έκδοσης: 09/11/2017

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here