Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου, 2020
More
  Αρχική Παιδική Λογοτεχνία Ηλικίες 10-12 Το κορίτσι με το ξύλινο σπαθί - Σπύρος Γιαννακόπουλος

  Το κορίτσι με το ξύλινο σπαθί – Σπύρος Γιαννακόπουλος

  -

  Το κορίτσι με το ξύλινο σπαθί

  Προσωπική άποψη: Αγγελίνα Παπαθανασίου

  Το διάβασμα είναι πρωτίστως απόλαυση. Η δυνατότητα που σου δίνεται να χαθείς μέσα στις σελίδες ενός βιβλίου και να γίνεις ένα με τους ήρωες του. Να ξεχάσεις για όση ώρα διαρκεί η ανάγνωση, τον κόσμο που ζεις και να μεταφερθείς στο κόσμο της ιστορίας που διαβάζεις.

  Κάπως έτσι ένιωσα διαβάζοντας το βιβλίο του Σπύρου Γιαννακόπουλου «Το κορίτσι με το ξύλινο σπαθί», που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Πατάκη. Πρόκειται για ένα μυθιστόρημα φαντασίας με πρωταγωνίστρια τη Νεφέλη. Ένα κορίτσι που μένει μόνη της το καλοκαίρι στη πόλη, όταν οι φίλοι της πηγαίνουν διακοπές. Βαριέται θανάσιμα. Τα πρωινά της έχουν μια βαριεστημένη ρουτίνα, με τηλεόραση και κινούμενα σχέδια. Οι γονείς της χαμένοι στον δικό τους κόσμο: Τηλεόραση, εφημερίδα και περιοδικά. Καθόλου χρόνος και διάθεση για παιχνίδι με τη Νεφέλη.

  Όταν την αφήνουν να βγει μόνη της βόλτα με τον όρο να επιστρέψει νωρίς, θα συναντήσει έναν πρίγκιπα που θα της ζητήσει την βοήθειά της για να πάρουν από μια κακιά μάγισσα το καπέλο που του έχει κλέψει.

  Ποιος είναι όμως στην πραγματικότητα ο πρίγκιπας; Τι θα συμβεί στη Νεφέλη όταν φτάσει στο σπίτι της μάγισσας για να πάρει πίσω το καπέλο του πρίγκιπα; Τι θα κάνει η Νεφέλη όταν μάθει ότι  οι γονείς της βρίσκονται φυλακισμένοι;

  Η Νεφέλη είχε κάνει το σπίτι άνω κάτω, λες κι είχε περάσει σίφουνας. Και φώναζε, φώναζε τους γονείς της να την ακούσουν ότι είναι κοντά, ότι τους ψάχνει. Τους φώναζε με όλη την ψυχή, τους φώναζε -αν βρίσκονταν μέσα στο σπίτι αυτής της κακιάς μάγισσας- θα την είχαν ακούσει και θα είχαν ανταποκριθεί.

  Ένα υπέροχο μυθιστόρημα φαντασίας που περιέχει όλα εκείνα τα συστατικά που χρειάζεται το συγκεκριμένο λογοτεχνικό είδος: Μάγισσες, μάγοι και ξωτικά, μαγικά ραβδιά και καθρέφτες, τέρατα και άμαξες. Ένα βιβλίο που παρασύρει τους αναγνώστες του στην περιπέτεια. Η ηρωίδα του, δυναμική, θαρραλέα, έξω από τα συνηθισμένα πρότυπα, παλεύει με το ξύλινο σπαθί της και δεν διστάζει να τα βάλει με τέρατα. Απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 9+. Είμαι σίγουρη ότι θα το απολαύσετε!

  Εκτός αν ήταν φιμωμένοι, εκτός αν ήταν σε τόσο άσχημη κατάσταση που δεν μπορούσαν να μιλήσουν -η ιδέα αυτή την έκανε να ανατριχιάσει και προσπάθησε να τη διώξει αμέσως από το μυαλό της- εκτός αν δεν μπορούσαν να ακούσουν γιατί ίσως ήταν φυλακισμένοι σε μέρος με απόλυτη ηχομόνωση.

  Περίληψη: Εκείνο το καλοκαίρι έπαιζαν µε τα ξύλινα σπαθιά τους µέχρι που νύχτωνε. Έστηναν επικές µάχες, αντιµετώπιζαν ολέθριους εχθρούς, υπερασπίζονταν την πόλη. Μέχρι που οι φίλοι της έφυγαν για διακοπές και το κορίτσι έµεινε µόνο του. Και βαριόταν. Η κάθε της µέρα κυλούσε ανούσια και ανιαρά. Τότε συνάντησε τον νεαρό πρίγκιπα που ζήτησε τη βοήθειά της. Το κορίτσι πήρε το ξύλινο σπαθί του και τον ακολούθησε σε έναν κόσµο πολύ µακριά από τον δικό της.

  Στοιχεία βιβλίου:

  Τίτλος: Το κορίτσι με το ξύλινο σπαθί

  Συγγραφέας: Σπύρος Γιαννακόπουλος

  Eκδόσεις: Πατάκη

  ISBN: 9789601668819

  Ημερομηνία έκδοσης: 26/10/2016

  Σελίδες: 256

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here