Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου, 2021
More
  Αρχική Παιδική Λογοτεχνία Ηλικίες 6-10 Το κρυμμένο χαμόγελο - Φωτεινή Κωνσταντοπούλου

  Το κρυμμένο χαμόγελο – Φωτεινή Κωνσταντοπούλου

  -

  Το βιβλίο της συγγραφέως Φωτεινής Κωνσταντοπούλου «Το κρυμμένο χαμόγελο» κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Γράφημα, με μια υπέροχη εικονογράφηση της Μαριάννας Φραγκούλη.

  Προσωπική άποψη: Αγγελίνα Παπαθανασίου

  Δεν είναι μόνο ένα υπέροχο βιβλίο με αισιόδοξο μήνυμα. Με την αγορά κάθε βιβλίου, ενισχύεται ο οργανισμός Το Χαμόγελο του Παιδιού με δύο ευρώ.

  Η συγγραφέας μάς γνωρίζει την Πολιτεία, η οποία έχει χάσει το χαμόγελό της. Κανένας κάτοικός της δεν χαμογελά. Αυτό συνέβη όταν ένας δυνατός σεισμός την ταρακούνησε. Όλα γύρισαν ανάποδα. Από τότε, το χαμόγελο έφυγε από τα χείλη των κατοίκων.

  Και τούτο το πρωϊνό που το απαλό αεράκι χαϊδεύει τα πρόσωπα των ανθρώπων της και πολύ πιο πάνω ο ήλιος φωτίζει κάθε γωνιά της, εκείνοι, όπως κάθε πρωϊνό, γέμισαν από νωρίς τους δρόμους της κι όλοι μαζί αγέλαστοι οδηγούν, περπατούν και τρέχουν.

  Κάπως έτσι κυλούσε η ζωή σε αυτή την πολιτεία. Ώσπου μια μέρα, ένας ταξιδιώτης την επισκέφτηκε. Και είπε κάτι πολύ σπουδαίο σε ένα μικρό αγόρι.

  Το χαμόγελο έχει μια και μοναδική κρυψώνα!

  Εκείνο, κατάλαβε τι εννοούσε ο ταξιδιώτης και έκανε μια νέα αρχή…

  Μια τρυφερή και πολύ αισιόδοξη ιστορία έγραψε η Φωτεινή Κωνσταντοπούλου, που μας θυμίζει τη σημασία του χαμόγελου στη ζωή μας. Μια ιστορία επίκαιρη όσο ποτέ. Οι δυσάρεστες καταστάσεις που καθημερινά βιώνουμε, πολλές φορές μας κάνουν απαισιόδοξους, κακόκεφους. Η συγγραφέας μάς υπενθυμίζει ότι πολλές φορές, αρκεί ένα χαμόγελο και όλα μπορεί να γίνουν καλύτερα. Ένα χαμόγελο μπορεί να αλλάξει τον κόσμο, να τον κάνει όμορφο, χαρούμενο. Ένα χαμόγελο μπορεί να φέρει και πάλι την ελπίδα.

  Η εικονογράφος Μαριάννα Φραγκούλη έχει αποτυπώσει στις εικόνες της όλα όσα θέλει να εκφράσει με τα λόγια της η συγγραφέας. Οι εικόνες βοηθούν και ένα μικρότερης ηλικίας παιδί να κατανοήσει τα μηνύματα που υπάρχουν στο κείμενο.

  Σίγουρα το βιβλίο θα φέρει χαμόγελα στα πρόσωπα όσων το διαβάσουν, αλλά χαρά και στα παιδιά που Το Χαμόγελο του Παιδιού στηρίζει.

  Περίληψη: «Το Κρυμμένο Χαμόγελο» είναι μία ιστορία που ζεσταίνει τις καρδιές των μικρών και μεγάλων αναγνωστών και μεταδίδει ένα μήνυμα αισιοδοξίας για τη δύναμη και τη θέληση ενός παιδιού που είναι ικανή να μεταμορφώσει μία κοινωνία.

  Μέσα από τις σελίδες του βιβλίου, η συγγραφέας Φωτεινή Κωνσταντοπούλου, καλλιεργεί αισθήματα ελπίδας και καταφέρνει να αποτυπώσει περίτεχνα την αέναη προσπάθεια των ανθρώπων που αγωνίζονται και δεν γυρνούν την πλάτη σε όσους έχουν χάσει το χαμόγελό τους. Για «Το Χαμόγελο του Παιδιού» η προσπάθεια αυτή ξεκίνησε από τον 10χρονο ιδρυτή του οργανισμού, Ανδρέα Γιαννόπουλο, ο οποίος, από την πρώτη μέχρι την τελευταία στιγμή αντιμετώπισε την ασθένειά του με θάρρος και αξιοπρέπεια, συνεχίζοντας να προσφέρει δύναμη και χαμόγελο στους γύρω του. Το Νοέμβριο του 1995 ο Ανδρέας αποτύπωσε το όραμά του στο προσωπικό του ημερολόγιο.

  Επιθυμία του να ιδρυθεί ένας σύλλογος για να έχουν όλα τα παιδιά ένα ΧΑΜΟΓΕΛΟ!
  Όπως μεταδόθηκε το χαμόγελο του ήρωα της ιστορίας, έτσι και το χαμόγελο του 10χρονου Ανδρέα ξεκίνησε το ταξίδι του πριν από 25 χρόνια και συνεχίζει μέχρι σήμερα να φωτίζει τα πρόσωπα των παιδιών που το έχουν ανάγκη.

  Γιατί, όπως αναφέρει και ο ταξιδιώτης της ιστορίας: «να θυμάσαι ότι κανείς δεν ξέρει από πού ξεκινά και πόσο μακριά μπορεί να φτάσει ένα χαμόγελο». Η διαδρομή αυτή όμως δεν έχει τέλος, χάρη στις πράξεις αλληλεγγύης και προσφοράς των ανθρώπων που παραμένουν πιστοί στο όραμα του μικρού Ανδρέα και μοιράζονται ένα κοινό στόχο, να μην υπάρχουν κρυμμένα χαμόγελα στη δική μας πολιτεία!

  Κώστας Γιαννόπουλος
  Πρόεδρος Δ.Σ.«Το Χαμόγελο του Παιδιού»

  Το κρυμμένο χαμόγελοΣτοιχεία βιβλίου

  Τίτλος: Το κρυμμμένο χαμόγελο

  Συγγραφέας: Φωτεινή Κωνσταντοπούλου

  Εικονογράφος: Μαριάννα Φραγκούλη

  Εκδόσεις: Γράφημα 

  ΙSBN: 978-618-5494-19-3

  Σελίδες: 34

  Χρονολογία έκδοσης: Νοέμβριος 2020

  Επιμέλεια: Ζωή Τσούρα

  Προηγούμενο άρθροQuiz 9 – Γενικών γνώσεων
  Επόμενο άρθροΗ Κόρη του Ήλιου – Lucinda Riley

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here