Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου, 2020
More
  Αρχική Παιδική Λογοτεχνία Ηλικίες 0-5 Τo πολύτιμο θησαυγό - Μαριέττα Κόντου

  Τo πολύτιμο θησαυγό – Μαριέττα Κόντου

  -

  Τo πολύτιμο θησαυγό

  Προσωπική άποψη: Αγγελίνα Παπαθανασίου

  Πριν από λίγο καιρό, κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Μεταίχμιο το νέο βιβλίο της συγγραφέως Μαριέττας Κόντου, με τίτλο “Το πολύτιμο θησαυγό”. Το βιβλίο ανήκει στη σειρά Μικρές Καληνύχτες και απευθύνεται σε ηλικίες 3+. Εικονογράφος του βιβλίου, η Θέντα Μιμηλάκη.

  Τι είναι το θησαυγό που αναφέρει η συγγραφέας; Πρόκειται για ένα αυγό που βρίσκεται μπροστά στην πόρτα της προέδρου του πολύχρωμου χωριού. Τα ζώα που ζουν εκεί σημασία δεν του δίνουν, αφού είναι απασχολημένα με τις καθημερινές τους δουλειές. Δεν τους ενδιαφέρει το αυγό αφού δεν γνωρίζουν και σε ποιον ανήκει.

  Ποιος το άφησε εκεί; Μήπως είχε πέσει κατά λάθος από το στόμα του κυρίου πελαργού, όπως πετούσε ψηλά στον ουρανό; Κι αν ήταν έτσι, πώς θα ξέρανε πού πήγαινε το αυγό, για να το παραδώσουν στον σωστό γονιό;

  Τότε μια στρουμπουλή αρκούδα αναλαμβάνει δράση…

  Η τρυφερή και γλυκιά ιστορία της συγγραφέως έρχεται να θυμίσει σε όλους τους γονείς ότι ο ερχομός ενός παιδιού στη ζωή τους είναι ένα σπουδαίο δώρο. Αξίζει την προσοχή μας και την αγάπη μας.

  Έχει ανάγκη από τη φυσική μας παρουσία. Θέλει να του αφιερώσουμε χρόνο για να μιλήσουμε, να παίξουμε, να γελάσουμε μαζί του. Μέσα στη δύσκολη καθημερινότητα, πολλές φορές του στερούμε αυτά τα απλά πράγματα λόγω των υποχρεώσεών μας. Προσπαθούμε να καλύψουμε τις ενοχές μας για τον ελάχιστο χρόνο που του αφιερώνουμε καθημερινά, με κάλυψη υλικών αναγκών, που δεν του γεμίζουν όμως το συναισθηματικό κενό.

  Τo πολύτιμο Θησαυγό – Μαριέττα Κόντου

  Μια ιστορία που έχει να πει πολλά στους γονείς. Δίνει τροφή για σκέψη και αφορμή για να γίνουμε καλύτεροι γονείς. Γονείς πιο υπεύθυνοι απέναντι στην ανατροφή των παιδιών μας. Να ανοίξουμε την αγκαλιά μας διάπλατα και να την προσφέρουμε στα παιδιά μας. Αγάπη, φροντίδα και πραγματικό ενδιαφέρον είναι αυτά που έχουν περισσότερο ανάγκη οι θησαυροί της ζωής μας.

  Διαβάστε την ιστορία μαζί με τους πολύτιμους θησαυρούς σας κι είμαι σίγουρη ότι θα βρει μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά σας.

  Περίληψη: Ένα δάσος φουντωτό και στη µέση εκεί κρυµµένο ένα πολύχρωµο χωριό. Κι όλο πάνε κι έρχονται τα ζώα, µε δουλειές µε φούντες και σκοτούρες, και ούτε τούτος ούτε κείνος πρόσεξαν µέσα στη βιασύνη πως στην πόρτα της προέδρου έστεκε ένα µοναχό… αυγό! Να το πάρουν, να το δώσουν ή µήπως τελικά να το υιοθετήσουν; Μήπως τελικά σηµασία δεν έχει από πού έπεσε τ’ αυγό, αλλά ποιος θα το αγαπήσει και γλυκά θα το φροντίσει;

  Στοιχεία Βιβλίου

  Τίτλος: Το πολύτιμο θησαυγό

  Συγγραφέας: Μαριέττα Κόντου

  Εικονογράφος: Θέντα Μιμηλάκη

  Εκδόσεις: Μεταίχμιο

  ISBN: 978-618-03-1947-7

  Ημ. Έκδοσης: 31/10/2019

  Επιμέλεια κειμένου: Ζωή Τσούρα

  Επεξεργασία κεντρικής εικόνας: Νεκταρία Βαρσαμή – Πουλτσίδη

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here