Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου, 2020
More
  Αρχική Σκέψεις σε λέξεις Πώς γράφτηκαν οι "Πουέντ"

  Πώς γράφτηκαν οι “Πουέντ”

  -

  Πώς γράφτηκαν οι “Πουέντ”

  Γράφει η Αλίσια Παρσεκιάν

  Είχε αποφασίσει να βουτήξει σε μια θάλασσα άγρια, εκεί που βασίλευε ο πόνος, μεσουρανούσε η δυστυχία, καθρεφτίζονταν η ελπίδα και η αισιοδοξία. Μόνη της ήταν, στην αφήγηση των γεγονότων που σημάδεψαν τη ζωή της.

  Πώς γράφτηκαν οι “Πουέντ”

  Ένιωθε πως ο χρόνος τελείωνε, η κλεψύδρα άδειαζε. Τούτη τη βουτιά, την πραγματοποίησε μοναχά με την φωνή της, με μόνο σωσίβιό της, το χέρι της που ανοιγόκλεινε για να κρατήσει σφιχτά όλους τους ήρωες. Δεν αποσκοπούσε στη λύτρωση της δικής της ψυχής. Ήθελε μόνο τα λόγια της να ακουστούν και να σχηματίσουν ένα πλέγμα καμωμένο αποκλειστικά από αγάπη, κουράγιο και δύναμη, που θα αγκαλιάσει όλους του ανθρώπους σε όλα τα πλάτη και μήκη της γης.

  Βροντοφώναξε με περίσσια τόλμη τη δυστυχία και το σκοτάδι  της ζωής, εξύμνησε την ευτυχία της, χόρεψε για το φως της, για την ομορφιά της. Πριν ξεκινήσει με την αφήγηση, περπατούσε ώρες ολόκληρες, μέρες ατελείωτες, βλέποντας τη δυστυχία και τον πόνο γύρω της. Αποφάσισε να διηγηθεί όλα όσα της συνέβησαν για ν’ αφυπνίσει τους ανθρώπους να έχουν την καρδιά τους ανοικτή, να ακούν, να βοηθούν, να μιλάνε για όσα περνούν, να ζητούν βοήθεια. Ονειρεύτηκε έναν κόσμο καλύτερο και πιο ανθρώπινο από εκείνο μέσα στο οποίο ζούσε, όχι μόνο εκείνη αλλά και άπειροι άνθρωποι γνωστοί και άγνωστοί της. Κύριο μέλημά της ήταν και παραμένει, κανείς άνθρωπος να μην πονάει, να μην υποφέρει, να μην φοβάται. Να γίνει ο κόσμος μας καλύτερος και πιο ανθρώπινος.

  Ως συγγραφέας, άκουσα τη φωνή της και την κατέγραψα. Τη λένε Δανάη και αυτή είναι η ιστορία της.  Έδωσα την απόλυτη ελευθερία, όχι μόνο στην πρωταγωνίστρια του έργου αλλά και στους υπόλοιπους ήρωες, να πουν όσα έχουν βαθιά κρυμμένα μέσα στην ψυχούλα τους. Ίσως στο πρώτο αυτό βιβλίο, να μην πρόλαβαν, να τα πουν όλα. Υπάρχει και συνέχεια…

  Αφουγκράστηκα το όνειρό της και αποφάσισα να διαθέσω όλα μου τα έσοδα από τις «Πουέντ» για την ιατρική έρευνα που γίνεται στην Ελλάδα για τα αυτοάνοσα νοσήματα καθώς και για τη δημιουργία ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού για την αντιμετώπιση του ψυχικού και σωματικού πόνου για τους ασθενείς με αυτοάνοσα νοσήματα. Εύχομαι να σας έχω όλους συνοδοιπόρους στην πραγματοποίησή του!

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here