Δευτέρα, 17 Μαΐου, 2021
More

  Βιβλιοθήκη Seitenstetten Abbey

  -

  Το μοναστήρι Seitenstetten είναι ένα μοναστήρι Βενεδικτίνων στο Seitenstetten, στην περιοχή Mostviertel της Κάτω Αυστρίας.

  Γράφει η Χαρά Δελλή

  Βιβλιοθήκη Seitenstetten Abbey
  Βιβλιοθήκη Seitenstetten Abbey

  Το μοναστήρι ιδρύθηκε το 1112 από τον Udalschalk ή τον Udiskalk, συγγενή του επίσκοπου Ulrich του Passau, στα κτήματά του. Το 1114, το νέο ίδρυμα “επανδρώθηκε” από μοναχούς από το Göttweig Abbey. Ο επίσκοπος Ulrich το 1116 παραχώρησε στη μονή τη μεγάλη ενορία του Aschbach. Το 1142 έλαβε επίσης τη μεγάλη ενορία του Wolfsbach. Από αυτές τις δύο αρχικές ενορίες σχηματίστηκαν οι δεκατέσσερις σύγχρονες ενορίες, για τις οποίες η μονή εξακολουθεί να είναι υπεύθυνη.

  Σύμφωνα με “το σύνθημα του Αγίου Βενέδικτου” 27 μοναχοί Βενεδικτίνοι επί του παρόντος προσεύχονται και εργάζονται στο Αββαείο Seitenstetten, οι οποίοι εκτός από τις ποιμαντικές τους δραστηριότητες σε 14 ενορίες έχουν επίσης πολλά να προσφέρουν στους τομείς της επιστήμης, της τέχνης, της εκπαίδευσης, της φιλοξενίας και των επιχειρήσεων.

  Βιβλιοθήκη Seitenstetten Abbey
  Βιβλιοθήκη Seitenstetten Abbey

   

  Στον ευρύτερο χώρο του αββαείου υπάρχει και μια αίθουσα βιβλιοθήκης, η οποία συγκαταλέγεται στις δέκα πιο εντυπωσιακές βιβλιοθήκες παγκοσμίως.

  Το εσωτερικό της βιβλιοθήκης σχεδιάστηκε από τον βιενέζικο κατασκευαστή γραφείων Jakob Gäbruckhner και περιέχει βιβλία ομοιόμορφα δεμένα σε λευκό δέρμα γουρουνιού.

  Βιβλιοθήκη Seitenstetten Abbey

  Στολίζεται από μια τοιχογραφία, η οποία απεικονίζει το άνοιγμα του σφραγισμένου βιβλίου από τις Αποκαλύψεις του Ιωάννη (Αποκ. 4-5), και ζωγραφίστηκε από τον Πολ Τρόγκερ το 1741. Ο αρχιτεκτονικός πίνακας, που αντιπροσωπεύει τους τέσσερις πρώτους πατέρες της εκκλησίας, ολοκληρώθηκε από τον Josef Wiedon.

  Με μια αξιοσημείωτη συλλογή βιβλίων είναι ένας must προορισμός για όσους βρεθούν στην περιοχή.

  Seitenstetten Abbey
  Am Klosterberg 1,
  3353,
  Seitenstetten,
  Αυστρία,
  +43 7477 423000

  Φωτογραφίες:
  musicosophia.com
  lower-austria.info
  bibliotheca-sanctus

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here