Πέμπτη, 2 Μαρτίου, 2023
More
  ΑρχικήΠαιδική ΛογοτεχνίαΗλικίες 6-10Ζούμπι το μοναχικό ζόμπι - Βίκυ Σγουρέλλη

  Ζούμπι το μοναχικό ζόμπι – Βίκυ Σγουρέλλη

  -

  Από τις Εκδόσεις Books with Shoes, κυκλοφόρησε πρόσφατα ένα ακόμα ανατρεπτικό βιβλίο της εκπαιδευτικού και συγγραφέως Βίκυς Σγουρέλλη. Αναφέρομαι στο βιβλίο Ζούμπι το μοναχικό ζόμπι. Η εντυπωσιακή εικονογράφηση είναι της Βιβής Μαρκάτου. Απευθύνεται σε ηλικίες 6+.

  Προσωπική άποψη: Αγγελίνα Παπαθανασίου

  Μέσα από τις σελίδες του βιβλίου αναδεικνύονται όλα τα κακώς κείμενα της σύγχρονης κοινωνίας μας. Η συγγραφέας δεν μασάει τα λόγια της. Γράφει για να αφυπνίσει συνειδήσεις, να βάλει το δικό της λιθαράκι στις αλλαγές που οφείλουμε όλοι μαζί να κάνουμε για να γίνει αυτός ο κόσμος λίγο καλύτερος. Αναφέρεται στην αποξένωση των ανθρώπων, στην έλλειψη ενσυναίσθησης και παιδείας απέναντι στους ανθρώπους, στο περιβάλλον και τα ζώα.

  Η ηρωίδα της, η Ζούμπι, αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα με τους γύρω της. Δέχεται πειράγματα από τους συμμαθητές της εξαιτίας της εμφάνισής της. Την περιθωριοποιούν, μα εκείνη δεν το βάζει κάτω.

  Μια μέρα η Ζούμπι παρατήρησε ένα παιδί να κλαίει στη γωνία. Πήγε και κάθισε δίπλα του. «Ε, και τι έγινε που σε είπαν γυαλάκια. Κοίτα εμένα…» του είπε.

  Η Ζούμπι παρατηρεί προσεκτικά γύρω της. Βλέπει καταστάσεις που τη θλίβουν. Ακόμα και οι εικόνες που αντικρίζουν τα μάτια της τις γιορτινές μέρες των Χριστουγέννων, της γεννούν πολλά ερωτηματικά για τις πράξεις των ανθρώπων. Δεν μπορεί να κατανοήσει όλα όσα βλέπει. Βιώνει απόρριψη, χλευασμό, αλλά αυτά δεν την εμποδίζουν να ενεργεί όπως της υπαγορεύει η καρδιά της, που είναι γεμάτη καλοσύνη.

  Το κείμενο σε κάθε σελίδα είναι μικρής έκτασης, αλλά κάθε φράση δίνει τροφή για σκέψη. Οι εικόνες του βιβλίου είναι εντυπωσιακές και βάζουν τον αναγνώστη μέσα στην ιστορία. Κείμενο και εικονογράφηση αλληλοσυμπληρώνονται και το αποτέλεσμα είναι πολύ δυνατό.

  Ένα διαφορετικό βιβλίο, που σίγουρα θα κεντρίσει το ενδιαφέρον των μικρών αναγνωστών χωρίς διδακτισμούς. Η συγγραφέας απλά καταδεικνύει τα κακώς κείμενα και αφήνει τον αναγνώστη να αποφασίσει για το πώς θα δράσει. Το βιβλίο περιέχει δυο ενδιαφέρουσες δραστηριότητες που είμαι σίγουρη ότι θα λατρέψουν τα παιδιά.

  Περίληψη:  Η Zούμπι το ζόμπι ζει ανάμεσα στους ανθρώπους. Αγαπάει και φροντίζει το περιβάλλον, αλλά και κάθε ζωντανό πλάσμα. Συχνά, βέβαια, αναρωτιέται ποιος είναι το πραγματικό ζόμπι. Και όπως λέει το ζουμπόσπιτό της, ο αγαπημένος της φίλος, «Είναι σκληρό να είσαι ζόμπι!».

  Στο βιβλίο περιλαμβάνονται δύο δραστηριότητες για τους μικρούς αναγνώστες! Στην πρώτη ο μικρός μας παρατηρητής ή παρατηρήτρια πρέπει να εντοπίσει που είναι κρυμμένο το ζουμπόσπιτο σε κάθε σελίδα!

  Και η άλλη μας δραστηριότητα είναι ακόμα πιο διασκεδαστική! Γράφετε εσείς το δικό σας τέλος, όπως το φαντάζεστε, μας το ταχυδρομείτε και κερδίζετε ένα υπέροχο ζουμποδώρο! Μπορείτε να αποφασίσετε εσείς οι ίδιοι το μέλλον της Ζούμπι… αλλά και των ανθρώπων αυτής της πόλης.

  Στοιχεία βιβλίου

  Ζούμπι το μοναχικό ζόμπι - Βίκυ Σγουρέλλη Τίτλος: Ζούμπι το μοναχικό ζόμπι

  Συγγραφέας: Βίκυ Σγουρέλλη

  Εικονογράφος: Βιβή Μαρκάτου

  Εκδόσεις: Books with shoes 

  ISBN: 978-618-85735-0-5

  Σελίδες: 36

  Χρονολογία έκδοσης: 2021

  Επιμέλεια κειμένου: Ζωή Τσούρα

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  εισάγετε το σχόλιό σας!
  παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ