Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου, 2020
More
  Αρχική Σειρές: Ελληνική Λογοτεχνία Η Αυτοκρατορία του Φεγγαριού, Βιβλίο 1ο - Γιώργος Αγγελίδης

  Η Αυτοκρατορία του Φεγγαριού, Βιβλίο 1ο – Γιώργος Αγγελίδης

  -

  Η Αυτοκρατορία του Φεγγαριού – Βιβλίο 1ο: Η καρδιά του δαίμονα

  Προσωπική άποψη: Νάντια Κίσκα

  Ως ζώδιο του νερού με πλανήτη την σελήνη, πάντα με έλκυε οτιδήποτε έχει να κάνει με τον δορυφόρο της γης. Έχω διαβάσει χιλιάδες μελέτες και αρκετά βιβλία επειδή απλά είχαν την λέξη «φεγγάρι» στον τίτλο. Όταν είδα στην σελίδα των Εκδόσεων Πηγή το «Η αυτοκρατορία του φεγγαριού: Η κατάρα του δαίμονα» ήξερα αμέσως ότι ένα αντίτυπο έπρεπε να φτάσει στα χέρια μου.

  Πριν ξεκινήσω να το διαβάζω, φοβήθηκα αρκετά μην μοιάζει με το «Η κατάρα του Δαίμονα» του Adam Blake, το οποίο διάβασα το μακρινό 2017 και με απογοήτευσε.

  Ευτυχώς δεν ήταν έτσι.

  «Τρεις ακριβώς ημέρες είχαν περάσει και η ώρα κόντευε οκτώ όταν ο ανελκυστήρας ακινητοποιήθηκε στο ισόγειο της πολυκατοικίας.

  Βγαίνοντας, ο Άλφρεντ αντίκρισε τη Νικόλ. Η κοπέλα είχε κατέβει νωρίτερα να ελέγξει την περίμετρο και τον περίμενε εκεί. Δεν ήταν, όμως, μόνη της».

  Δεν είναι από τα βιβλία που θα ξετρελαθείς, θα κλαις σαν υστερική και θα θες να το πετάξεις από το μπαλκόνι γιατί ο συγγραφέας παίζει με τα συναισθήματά σου. Όχι.

  Η Αυτοκρατορία του ΦεγγαριούΕίναι ένα βιβλίο το οποίο σου δίνει μια αξιοπρεπέσταστη εισαγωγή για να ακολουθήσεις αυτήν την ρουτίνα: παράνοια-κλάμα-επίθεση σε αγνώστους.

  Το πρώτο μέρος της τριλογίας σε μυεί στον κόσμο του Άλφρεντ, ενός αγοριού που μέσα σε λίγες στιγμές χάνει τους γονείς του και ο αδερφός του πέφτει θύμα απαγωγής. Εκτενείς περιγραφές, πολύ αίμα και πολλά δάκρυα. Προσπαθώντας να πάρει πίσω τον αδερφό του και μαθαίνοντας ότι ο, κατά τα φαινόμενα, αθώος πατέρας του υπήρξε βυθισμένος σε έναν σκοτεινό λάκκο, γνωρίζει μια μυστηριώδη κοπέλα που του κεντρίζει το ενδιαφέρον με την θέλησή της να τον βοηθήσει στην αποστολή του.

  Ταξιδεύουμε σε μαγευτικά τοπία, ακολουθώντας το ταξίδι των δύο παιδιών και ο κύριος Αγγελίδης, έχοντας ψάξει πολύ για αυτά που έχει γράψει, σε μεταφέρει σε έναν άλλο κόσμο. Σε έναν άλλο πλανήτη, άρρηκτα συνδεδεμένο με τον δικό μας και σε μυθικές μάχες και πλάσματα που φυλάνε καλά κρυμμένα μυστικά.

  Σύνταξη, σημεία στίξης και ορθογραφία σωστή και για εμένα παίζει μεγάλο ρόλο.

  Η φαντασία του συγγραφέα με εντυπωσίασε. Οι περιγραφές του επίσης, καθώς και οι εικόνες του.

  Η Αυτοκρατορία του ΦεγγαριούΜέχρι, περίπου, τα μισά του βιβλίου, είχα λίγο κουραστεί. Έχει αργή πλοκή στα πρώτα κεφάλαια και απίστευτα μπερδεμένη και έπρεπε να ανατρέχω ξανά και ξανά σε προηγούμενα κομμάτια ώστε να μην χάσω την ροή αλλά είναι το πρώτο βιβλίο μιας τριλογίας. Φυσικά και θα είναι μπερδεμένο. Όλα είναι.

  Αυτό που εκτίμησα ιδιαίτερα ήταν οι τοπογραφικές περιγραφές. Ο συγγραφέας αφιερώνει πολλές σελίδες στην περιγραφή της αυτοκρατορίας της Σελήνης και δεν μπορεί το κεφάλι σου παρά να γεμίσει με δέος σε αυτά που θα διαβάσεις.

  Η πρώτη μου εντύπωση ήταν πως είναι λίγο αδιάφορο. Αλλά έχω μάθει να μην στέκομαι στην πρώτη εντύπωση. Όσο εξελίσσεται και η δράση κορυφώνεται, εγώ άρχισα να τρώω τα νύχια μου και να μην μπορώ να αφήσω το βιβλίο από τα χέρια μου.

  «Τη μια στιγμή ο Άλφρεντ βρισκόταν στο πέτρινο βάθρο της Πύλης των Αυτοκρατόρων και την επόμενη βρέθηκε να στέκεται δίπλα στη Νικόλ μέσα στον ενεργειακό θόλο. Το απόλυτο σκοτάδι αντικαταστάθηκε από το απαλό φως του ηλιοβασιλέματος, ενώ την ίδια στιγμή ο Άλφρεντ ένιωσε το στρώμα ενέργειας πάνω του να τρέμει, να αποκολλάται από το δέρμα του και σιγά σιγά να διαλύεται στον αέρα».

  Ντρέπομαι που πρέπει να εξομολογηθώ ότι το δεύτερο της τριλογίας Η Αυτοκρατορία του Φεγγαριού περιμένει στωικά στην βιβλιοθήκη μου την σειρά του ώστε να το πιάσω στα χέρια μου. Όμως έμαθα ότι το τελευταίο μέρος κυκλοφορεί σύντομα οπότε πολύ πιθανόν να τα πιάσω μαζί για να μην κάθομαι σε αναμμένα κάρβουνα πάλι.

  Περίληψη: Η Αυτοκρατορία του Φεγγαριού

  Μια προφητεία κρυμμένη στη σκοτεινή πλευρά της Σελήνης. Ένα αεροπλάνο που εξαφανίζεται δίχως ίχνος.
  Μια συνωμοσία σφυρηλατημένη στις σκιές. Κι εκείνος. 
  Ο Άλφρεντ είναι ένας έφηβος όπως όλοι οι άλλοι. Ή τουλάχιστον αυτό νομίζει, μέχρι που τα πάντα καταστρέφονται μέσα μόλις σε μια στιγμή. Ο πατέρας του βρίσκεται νεκρός, η μητέρα του δολοφονείται και ο αδερφός πέφτει θύμα απαγωγής. Κι ο Άλφρεντ είναι ο μόνος που μπορεί να τον σώσει. Πώς όμως; Τι πρέπει να κάνει; Τι μπορεί να κάνει όταν ανακαλύπτει πως τίποτε δεν είναι όπως πίστευε; Πως τίποτε δεν είναι τυχαίο. Όλα αποτελούν μέρος ενός σχεδίου. Ενός σχεδίου που έχει παραμείνει μυστικό μέσα στους αιώνες. Ενός σχεδίου που είτε θα σώσει τον κόσμο είτε θα οδηγήσει στο χαμό του. Ένα ξέρει μονάχα. Αυτό που του είπαν. Όλες οι απαντήσεις που αναζητά τον περιμένουν εκεί. Σε μια πανάρχαια Αυτοκρατορία κρυμμένη στο εσωτερικό της Σελήνης. Στην Αυτοκρατορία του Φεγγαριού.

  Στοιχεία βιβλίου:

  Τίτλος: Η αυτοκρατορία του φεγγαριού #1: Η καρδιά του δαίμονα

  Συγγραφέας: Γιώργος Αγγελίδης

  Εκδόσεις: Πηγή

  Σελίδες: 372

  ISBN: 9786-1852-23175-0

  Έτος έκδοσης: 2015 

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here