Σάββατο, 21 Αυγούστου, 2021
More
  ΑρχικήΕλληνική ΛογοτεχνίαΆμυ - Μάριος Καρακατσάνης

  Άμυ – Μάριος Καρακατσάνης

  -

  Άμυ – Μάριος Καρακατσάνης

  Προσωπική άποψη: Χρήστος Διαμαντόπουλος

  Η Άμυ είναι αδελφή της Μελίνας και δυο χρόνια μεγαλύτερή της. Είναι η πιο δυνατή και έχει αναλάβει να την υπερασπίζεται. Όσο δοτική, συναισθηματική και χαμογελαστή ήταν η Μελίνα, τόσο απόμακρη, σφιγμένη και σοβαρή ήταν η Άμυ.

  Μια ιδιαιτερη αγαπη παρα τις διαφορες

  Σπουδάζουν και οι δυο στην Αθήνα και αυτό το καλοκαίρι ήρθαν στο νησί τους για να περάσουν τις διακοπές με την οικογένειά τους.

  Οι φωνές που ακούει η Άμυ, στην αρχή την τρομάζουν, αλλά στην πορεία την καθοδηγούν τι να κάνει. Κακό και τιμωρία…

  Δεν μπορεί το άδικο και εκδικείται. Είναι μοναχικό άτομο και αγαπάει πολύ την αδελφή της.

  Τα παιχνιδια του μυαλου δεν εχουν ορια

  Πού μπορεί να φτάσει όταν το μυαλό της παίζει “παιχνίδια”;

  “όταν με κατηγορούν για κάτι που δεν είμαι, θα φροντίσω να το κάνω ώστε οι χαρακτηρισμοί να ειναι δίκαιοι…”

  Δικαιολογούνται τα εγκλήματα αυτοδικίας;

  Οι τρελοί γνωρίζουν αλήθειες που δεν μπορούν να συλλάβουν οι γνωστικοί…

  Ένα ψυχολογικό θρίλερ για γερά νεύρα. Βουτιά στα άδυτα της ψυχής και στα αδιευκρίνιστα όρια του μυαλού. Εκφραστικoί ήρωες, μαγικές εικόνες. Κινηματογραφική πλοκή και ανατροπές.

  “ΕΙΜΑΙ Η ΑΜΥ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΕΔΩ … δικαστής και τιμωρός σε κάθε σας αμαρτία…”

  Έκανα φρικτά πράγματα πατέρα… Ο δικός μου ο άγγελος έχασε τη μάχη! Τώρα δε ζω με φαντάσματα στο ερημωμένο κάστρο της ζωής μου. Έχτισα ένα καινούργιο, δικό μου, με μια βαθιά τάφρο γύρω του και θάβω μέσα της όποιον μου καταστρέφει τον κόσμο!!

  Υπάρχουν αισθήματα δικαιοσύνης πάνω από τον νόμο;

  Περίληψη: Δύο αδελφές τόσο ίδιες όσο οι δύο πόλοι της γης… Η μία καλοκάγαθη και μόνιμο θύμα, η άλλη σκοτεινή προσωπικότητα μα με προστατευτικά ένστικτα. Η Μελίνα αδύναμη κι υποχωρητική. Η Άμυ δικαστής και τιμωρός σε έναν δικό της κόσμο, στον οποίο ο Θεός έδειχνε πάντα το πιο σκληρό του πρόσωπο.

  Τι διαχωρίζει την τρέλα από τη λογική; Τον Θεό από τον Διάβολο; Το καλό από το κακό; Τα ερωτήματα αυτά σταμάτησαν να απασχολούν την Άμυ, όταν ένιωσε ότι βαθιά μέσα στην ψυχή της υπήρχε χώρος για όλα. Και όταν πια η σιωπή σπάει και το μυστικό αποκαλύπτεται, τότε η θυσία είναι μονόδρομος…

  Και τότε εισέβαλε μέσα της για πρώτη φορά η οργή. Ένιωσε μια γλυκιά ζεστασιά να την τυλίγει, σχεδόν κυριεύτηκε από μια φλόγα που έκανε στάχτη τον ψυχικό πόνο της και σαν να ήταν μια ξεχωριστή προσωπικότητα σχεδόν την άκουγε να της λέει: «Εγώ είμαι εδώ, μη σε νοιάζει τίποτα…»

  Αποδεχόμενη εκείνη τη στιγμή τον νέο της «φίλο», τον αγκάλιασε, του παραχώρησε ολοκληρωτικά τον έλεγχο του εαυτού της, παραδομένη άνευ όρων, ψυχή τε και σώματι, σε ένα συναίσθημα που δεν ήξερε μέχρι τότε ότι υπήρχε μέσα της, αλλά της πρόσφερε ουσιαστικά την προστασία που εκείνη την ώρα είχε τόσο πολύ ανάγκη. Αγνοούσε όμως ότι αυτό θα την ακολουθούσε για πάντα…Άμυ – Μάριος Καρακατσάνης

  Στοιχεία βιβλίου:

  Τίτλος: Άμυ   -βελτιωμένη έκδοση-

  Συγγραφέας: Μάριος Καρακατσάνης

  Εκδόσεις: Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη

  ISBN: 9789601432359

  Χρονολογία έκδοσης: 14 Δεκεμβρίου 2017, Αθήνα

  Σελίδες: 352

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here