Κυριακή, 11 Απριλίου, 2021
More
  Αρχική Συν Γραφής Λεγόμενα Η αξία της ανάγνωσης- Εισαγωγή

  Η αξία της ανάγνωσης- Εισαγωγή

  -

  Η αξία της ανάγνωσης- Εισαγωγή

  Γράφει ο Γιώργος Σανιδάς

  Με το διάβασμα γενικά οξύνουμε και σχηματοποιούμε τη σκέψη μας, βελτιώνουμε το λεξιλόγιό μας, εστιάζουμε την προσοχή μας, χτίζουμε αυτοεκτίμηση, ακονίζουμε τη μνήμη μας, αποκτούμε γνώσεις, αναπτύσσουμε την κριτική μας ικανότητα, διευρύνουμε τη δημιουργικότητά μας, περιορίζουμε την ανία και τη μοναξιά μας. Οδηγούμαστε σε πνευματική εγρήγορση, μειώνουμε το άγχος μας, συγκεντρωνόμαστε, χειριζόμαστε καλύτερα το γραπτό και τον προφορικό λόγο, ηρεμούμε, ψυχαγωγούμαστε, αποφεύγουμε σύγχρονες αρρώστιες.

  Το διάβασμα ανοίγει ένα παράθυρο στον κόσμο σε όποια εποχή επιθυμούμε. Μεταφερόμαστε ακόμα και πέρα απ’ αυτόν, σε τόπους μυθικούς, εξωπραγματικούς που μπορούν να αφορούν το πιο μακρινό παρελθόν, το πιο απόμακρο μέλλον, το κόσμο των ονείρων.

  Μέσα απ’ την ανάγνωση λοιπόν, διδάσκεται πολύπλευρα ο άνθρωπος, αποδρά, προβληματίζεται, αμφισβητεί, συνθέτει άποψη, διευρύνει τους ορίζοντές του, ωριμάζει πραγματικά και πλουτίζει νοητικά.

  Ο Diderot είπε πολύ σωστά, πως ‘οι άνθρωποι σταματάνε και σκέφτονται όταν σταματάνε να διαβάζουν’. Η ανάγνωση δηλαδή μας προσφέρει κάτι που φαίνεται απλό, στην ουσία όμως είναι μεγαλειώδες: Μας μαθαίνει να σκεφτόμαστε!

  Η αξία της ανάγνωσης- Εισαγωγή

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here