Πέμπτη, 20 Ιουνίου, 2024
More
  ΑρχικήΆρθρα συνεργατώνAthens Book Space στην Αθήνα

  Athens Book Space στην Αθήνα

  -

  Το Athens Book Space του Δήμου Αθηναίων είναι ένας σύγχρονος χώρος ανάγνωσης, συνάντησης, χαλάρωσης και εκδηλώσεων, με επίκεντρο το βιβλίο, μέσα στην καταπράσινη καρδιά του Πάρκου Ελευθερίας, στη Βασιλίσσης Σοφίας.

  Γράφει η Αγγελίνα Παπαθανασίου

  Πρόκειται για μια πρωτότυπη μεταλλική κατασκευή εμπνευσμένη από την Αθηναϊκή Αγορά με τις στοές και τα προστώα. Βρίσκεται εγκατεστημένο στη βορειοανατολική πλευρά του Πάρκου Ελευθερίας, ακριβώς στη στάση μετρό «Μέγαρο Μουσικής».

  Πρόκειται για έναν χώρο που στοχεύει στην ενθάρρυνση της αναγνωστικής κουλτούρας και στην ανάδειξη του Πάρκου ως ζωντανού διαδραστικού  πολιτιστικού κόμβου στην περιοχή. 

  Ως σύγχρονο αναγνωστήριο διαθέτει έντυπο και ψηφιακό περιεχόμενο. Τα βιβλία δεν δανείζονται, αλλά διατίθενται για ανάγνωση στους χώρους της βιβλιοθήκης (απαιτείται ταυτότητα, διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης). Ο επισκέπτης μπορεί να διαβάσει ψηφιακά βιβλία είτε από δική του συσκευή ή από τις ειδικές συσκευές της βιβλιοθήκης. 

  Ελεύθερη πρόσβαση σε έντυπα και ψηφιακά βιβλία, για παιδιά και ενήλικες, 24ωρη δωρεάν πρόσβαση σε Wi-Fi, podcasts, συναντήσεις και συζητήσεις με συγγραφείς, παρουσιάσεις βιβλίων και πολλά ακόμα σας περιμένουν στο νέο πολιτιστικό τοπόσημο της Αθήνας. Το Athens Book Space υλοποιείται από την Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων και  παραμένει ανοιχτό για όλους καθημερινά από Τρίτη έως Παρασκευή 11.00-19.00 και το Σαββατοκύριακο 10.00-15.00. 

  Μπορείτε να ενημερώνεστε για τις εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο στην σελίδα του Athens Book Space: https://athensbookspace.gr/

  Πηγές: https://athensbookspace.gr

              https://cultureisathens.gr/

  Υποστηρίξτε το blog μας με μία δωρεά, πατώντας εδώ

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  εισάγετε το σχόλιό σας!
  παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ