Σάββατο, Αύγουστος 24, 2019
More
  Αρχική Βιβλιοπωλεία «Carturesti Carousel», το πιο «cool» βιβλιοπωλείο του Πλανήτη

  «Carturesti Carousel», το πιο «cool» βιβλιοπωλείο του Πλανήτη

  -

  Carturesti Carousel

  Γράφει η Αγγελίνα Παπαθανασίου

  Στο εσωτερικό ενός αρχιτεκτονικού κοσμήματος του 19ου αιώνα, βρίσκεται το πιο «cool» βιβλιοπωλείο του Πλανήτη και το πιο μεγάλο της Ρουμανίας. Καλώς ήρθατε λοιπόν στο «Carturesti Carousel» στη καρδιά του Βουκουρεστίου.

  Έξι όροφοι αφιερωμένοι όχι μόνο στο βιβλίο αλλά στη μουσική και στη τέχνη. Το κτίριο κατασκευάστηκε το 1860 και ήταν ιδιοκτησία μιας οικογένειας τραπεζιτών  της Ρουμανίας. Μετά την οικονομική κρίση του ’30, το κτίριο έγινε ένα δημοφιλές παζάρι μέχρι την κατάσχεσή του από το κομμουνιστικό καθεστώς και την εγκατάλειψή του. Αρκετά χρόνια μετά και ύστερα από νομικές διαμάχες, το κτίριο επιστρέφει στους κληρονόμους των ιδιοκτητών του. Ξεκινάει η ανακαίνιση του κτιρίου και η επαναλειτουργία του ως χώρος πολιτισμού.

  Το βιβλιοπωλείο (10.700τμ), διαθέτει 10.000 τίτλους βιβλίων, 5.000 μουσικούς τίτλους, χώρο για καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, αίθουσα τέχνης και μια καφετέρια. Πολλές εκθέσεις ζωγραφικής, παρουσιάσεις βιβλίων, συναυλίες, λαμβάνουν χώρο σε αυτό το πολιτιστικό στολίδι της Ρουμανίας που εγκαινιάστηκε στις 12 Φεβρουαρίου του 2015.

  Cărturești Carusel

  Strada Lipscani 55, Centrul istoric, Bucuresti

  Δευτέρα – Τετάρτη 10:00 – 22:00

  Πέμπτη και Κυριακή 10:00 – 22:30

  Παρασκευή και Σάββατο 10:00 – 24:00

  +40 728 828 922

  carusel@carturesti.net

   Πηγή άρθρου: fanpage.it

   

  Avatar
  Θεματοφύλακες Λόγω Τεχνών
  Είμαστε μια ομάδα ανθρώπων που αγαπάμε τις λέξεις σε όποια τους μορφή κι αν τυπώνονται: άρθρα, ειδήσεις, λογοτεχνία, ποίηση και δραστηριοποιείται στο διαδίκτυο. Σας ενημερώνουμε για δραστηριότητες παλιές και καινούριες. Ελάτε μαζί μας να παίξουμε με τα λόγια που γράφονται!

  Απάντηση