Τετάρτη, 27 Μαΐου, 2020
More
  Αρχική Εκδοτικοί Οίκοι Εκδόσεις Παπαδόπουλος

  Εκδόσεις Παπαδόπουλος

  -

  Εκδόσεις Παπαδόπουλος

  Σήμερα στους Θεματοφύλακες Λόγω Τεχνών φιλοξενούμε τον εκδοτικό οίκο Παπαδόπουλος. Ελάτε να τους γνωρίσουμε!

  Συνέντευξη

  Ποια ιστορία κρύβεται πίσω από την ίδρυση του εκδοτικού σας οίκου; Κάνατε όνειρα για την πορεία σας; Τι συναισθήματα σας έχει αφήσει όλο αυτό το ταξίδι ως σήμερα;

  Εκδόσεις ΠαπαδόπουλοςΕκδ. Παπαδόπουλος: Ο εκδοτικός οίκος ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ιδρύθηκε το 1953. Η οικογένεια των ιδρυτών ασχολείται με το χώρο του βιβλίου από το 1912. Για περισσότερα από 65 χρόνια εκδίδουμε κυρίως βιβλία για παιδιά, έχοντας συνδέσει το όνομά μας στη συνείδηση της ελληνικής οικογένειας με την ποιότητα και την υψηλή αισθητική στο παιδικό βιβλίο.

  Από το 2011 εκδίδουμε και βιβλία για ενήλικες, δοκίμια, βιογραφίες και λογοτεχνία. Σήμερα, η εταιρία διοικείται από την τέταρτη γενιά, απασχολεί περισσότερους από 30 εργαζόμενους και πολλούς εξωτερικούς συνεργάτες, και έχει έδρα στην Μεταμόρφωση Αττικής. Επίσης διατηρεί βιβλιοπωλείο, αποκλειστικά με τις εκδόσεις της, στην οδό Μασσαλίας 14 και Σόλωνος, στο κέντρο της Αθήνας. Κάθε χρόνο εκδίδουμε περισσότερα από 100 νέα βιβλία διαφόρων κατηγοριών, Ελλήνων και ξένων συγγραφέων. Συνολικά, ο κατάλογος βιβλίων μας περιέχει περισσότερους από 1500 τίτλους.
  Τα βιβλία διατίθενται μέσα από ένα μεγάλο δίκτυο συνεργαζόμενων βιβλιοπωλείων και καταστημάτων σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, της Κύπρου και όπου υπάρχει ομογένεια σε όλο τον κόσμο. Το αντικείμενο του επαγγέλματος είναι αξιοζήλευτο. Αισθάνομαι πολύ τυχερή λοιπόν που ο πατέρας μας και οι παππούδες μας ασχολούνταν με το βιβλίο και σχεδόν ως φυσικό επακόλουθο ασχολούμαστε και εμείς.

  Εκδόσεις ΠαπαδόπουλοςΠροωθείται η φιλαναγνωσία σε όσους ασχολούνται με τις εκδόσεις; Ποια στοιχεία είναι απαραίτητα για την επιτυχία του κάθε εκδοτικού;

  Εκδ. Παπαδόπουλος: Παλαιότερα τα πράγματα στον χώρο των εκδόσεων ήταν πιο “αγνά” και ο ανταγωνισμός σαφώς ήταν μικρότερος.

  Τώρα πλέον, και λόγω της οικονομικής κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει η χώρα και λόγω πολλών άλλων παραγόντων, η κατάσταση έχει δυσκολέψει για όλους νομίζω τους εκδότες. Παρ’ όλα αυτά, έχοντας συνείδηση της αγοράς και κινούμενοι με προσοχή, παραμένουμε μια υγιής επιχείρηση.

  Πέρα από τα βιβλία σας, ποιων εκδόσεων τα βιβλία θα βρει κάποιος στη βιβλιοθήκη σας; Πόσο βελτιώνει την καλή εκδοτική λειτουργία ο υγιής ανταγωνισμός;

  Εκδ. Παπαδόπουλος: Δύσκολο να απαντηθεί αυτή η ερώτηση. Στη βιβλιοθήκη μου υπάρχουν πολλά αγαπημένα παιδικά βιβλία, από παλιά δικά μου μέχρι σύγχρονα και άλλων εκδόσεων που μ’ άρεσαν και τα κράτησα. Όσο για τα υπόλοιπα βιβλία μου, υπάρχουν από πολλές εκδόσεις που μερικές δεν υπάρχουν πλέον.

  Ξεχωρίζετε κάποια συνεργασία που σας άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις; Ποια η σχέση σας με τους καταξιωμένους, αλλά και τους πρωτοεμφανιζόμενους συγγραφείς;

  Εκδ. Παπαδόπουλος: Έχω τις καλύτερες εντυπώσεις απ’ όλους, συγγραφείς και εικονογράφους. Μερικούς πλέον τους θεωρώ φίλους μου και τους αγαπώ πολύ.

  Με ποια ευχή στο αναγνωστικό σας κοινό και τους φίλους του site των Θεματοφυλάκων Λόγω Τεχνών θέλετε να κλείσουμε;

  Εκδ. Παπαδόπουλος: Ως άνθρωπος, εκδότρια παιδικών βιβλίων και μαμά, εύχομαι να καταφέρουμε οι μεγάλοι να εμφυσήσουμε στα παιδιά την αγάπη για το διάβασμα.

  Σας ευχαριστώ.

  Εκδόσεις Παπαδόπουλος

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here