Δευτέρα, 22 Νοεμβρίου, 2021
More
  ΑρχικήΆρθρα ΣυνεργατώνΕλληνικά βιβλιοκουτιά

  Ελληνικά βιβλιοκουτιά

  -

  Ελληνικά βιβλιοκουτιά – τα must haves ενός αναγνώστη

  Εάν όχι όλοι, σίγουρα οι περισσότεροι έχουμε ακούσει κάποιο από τα μεγάλα συνδρομητικά κουτιά του εξωτερικού για αναγνώστες. Owlcrate, illumicrate, beaconbookbox είναι μονάχα μερικά από αυτά που κυκλοφορούν προσαρμοσμένα σε όλα τα είδη, σε όλα τα οικονομικά βαλάντια και σε όλα τα αγαπημένα μας fandoms.

  Γράφει η Νάντια Κίσκα

  Τι ακριβώς όμως είναι ένα συνδρομητικό κουτί και τι περιέχει;

  Συνήθως ένα συνδρομητικό βιβλιοκουτί περιέχει ένα ή και δυο βιβλία με κρυφό θέμα κάθε μήνα, με μόνο κάποιες νύξεις για το ποιο είναι, π.χ. νέα κυκλοφορία, αγόρι ερωτεύεται κορίτσι, κορίτσι φεύγει για στρατό, αγόρι μένει πίσω και μεγαλώνει σκύλο. Και ύστερα, 5-6 αντικείμενα πάντα εμπνευσμένα και ειδικά σχεδιασμένα από τα αγαπημένα μας fandoms –συνήθως– για να συμπληρώνουν το θέμα κάθε κουτιού, π.χ. “Save the country”.

  Αυτή η «μόδα» ήρθε και στην Ελλάδα και ειλικρινά πάνω στην ώρα, αφού με τα τελωνειακά έξοδα πλέον και με τα περισσότερα από αυτά να έχουν έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο ή την Αμερική, φαντάζουν απρόσιτα στο πορτοφόλι μας.

  Τα παρακάτω κουτιά όμως ήρθαν για να καλύψουν αυτό το κενό στην ελληνική αγορά και δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τα ξένα. Πάμε να τα δούμε με αλφαβητική σειρά:

  1. Biribiribookclub
  Biribiribookclub
  Εικόνα από @biribiribookclub, Instagram

  Το μόνο κουτί που χρειάστηκε να μετρήσω τα γράμματα για να γράψω το όνομά του σωστά! Ίσως το πιο χαρούμενο από αυτά της λίστας και το μόνο με επιλογή ενηλίκων και παιδικό, το οποίο χωρίζεται σε δυο υποκατηγορίες: για ηλικίες 5-8 και 9+.

  Ξεκίνησε ως λέσχη ανάγνωσης από τις Εύα και Ειρήνη και τον Μάιο επεκτάθηκε και ως συνδρομητικό κουτί. Σκοπός τους είναι να μεγαλώσουν την παρέα που δημιούργησαν στη λέσχη ανάγνωσης και να  προσφέρουν βιβλία σε όλους τους αναγνώστες σύμφωνα με τα γούστα τους.

  Το θέμα του κουτιού ενηλίκων του Σεπτεμβρίου είναι “Magic lies in the mind”, ενώ το κουτί Αυγούστου είχε θέμα “Sunkissed in summer”. Οι παραγγελίες γίνονται μέσω μηνυμάτων στο Instagram.

  Το κόστος του κουτιού είναι 33 ευρώ, συμπεριλαμβανομένων των εξόδων αποστολής.

  Instagram: https://www.instagram.com/biribiribookclub/

  1. Βookbrewed
  bookbrewed
  Εικόνα από @ms_victoriousss, Instagram

  Το προσωπικά αγαπημένο μου συνδρομητικό κουτί που παίρνω από τον πρώτο μήνα κυκλοφορίας του, τον Απρίλιο του 2021. Με αποκλειστικό περιεχόμενο και έδρα τη Θεσσαλονίκη, η Βικτώρια έχει δεσμευτεί να προσφέρει ποιοτικό, πρωτότυπο αλλά και χρηστικό περιεχόμενο σε κάθε συνδρομητή.

  Με το site του σε πλήρη λειτουργία και δυνατότητα παραγγελίας αγαπημένων αντικειμένων από προηγούμενα κουτιά, το bookbrewed έχει ήδη κερδίσει τις καρδιές των απανταχού βιβλιόφιλων, καθώς δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από κουτιά του εξωτερικού. Σε ένα μοναδικό περιβάλλον διεπαφής μπορείτε να μάθετε ό,τι θέλετε για το συγκεκριμένο κουτί, ενώ το apothecary περιμένει να σας γεμίσει υπέροχα και χρηστικά αντικείμενα.

  Photo challenge με τη δυνατότητα να κερδίσεις το κουτί του επόμενου μήνα και συναναγνώσεις για το βιβλίο του μήνα είναι μόνο μερικά από τα έξτρα που τρέχουν ανά καιρούς στο προφίλ του κουτιού στο Instagram. Με δυνατότητα μηνιαίας, τριμηνιαίας και εξαμηνιαίας συνδρομής, είναι αδύνατο να αρνηθείς.

  Το κόστος του μηνιαίου κουτιού είναι 30,99 ευρώ και το θέμα του Οκτωβρίου είναι “Love is the only gold”.

  Instagram: https://www.instagram.com/bookbrewed/?hl=el

  Site: https://www.bookbrewed.com

  1. Fairymaide
  Fairymaide
  Εικόνα από @life_is_art_blog, Instagram

  Το κουτί της μικρής νεράιδας του bookstagram, Αγγελικής, με το ονειρικό feed. Η Αγγελική φτιάχνει τα πάντα που περιέχονται στο κουτί ολομόναχη, ενώ είναι μια υπερταλαντούχα εικαστικός, δημιουργώντας πάντα τα πιο ονειρικά prints και σελιδοδείκτες που συνοδεύουν τα κουτιά της.

  Δίνοντας τη δυνατότητα επιλογής του βιβλίου μέσα από 4-5 τίτλους, πάντα με γνώμονα το θέμα του μήνα, είναι το βιβλιοκουτί που μπορεί να προσαρμοστεί στα γούστα του καθενός πιο εύκολα.

  Το κουτί τρέχει από τον Ιούλη του 2021 και ήδη έχει κάνει αίσθηση. Οι παραγγελίες γίνονται μέσω μηνυμάτων στο Instagram και πλέον υπάρχει η δυνατότητα παραγγελίας σελιδοδεικτών από προηγούμενα κουτιά.

  Το θέμα του Αυγούστου ήταν «Gods of Ancient Greece» και το κόστος είναι 28 ευρώ, μαζί με έξοδα αποστολής.

  Instagram: https://www.instagram.com/fairy_maide/

  1. Fancy Owl Crate
  Ελληνικά Βιβλιοκουτιά
  Ελληνικά βιβλιοκουτιά Εικόνα από @jenny.eyre, Instagram

  Άλλο ένα κουτί που ξεπήδησε από μια άλλη κατηγορία, και σε αυτήν την περίπτωση από το κατάστημα χειροποίητων θηκών βιβλίου του Fancy Owl.

  Η Βιβή δημιούργησε το συγκεκριμένο κουτί, που ξεκίνησε τον Δεκέμβρη του 2018, και αλλάζοντας μορφές και πειραματιζόμενη με το τι ταιριάζει στο ύφος της, το έφτασε στην τελική μορφή του σήμερα.

  Με κυκλοφορία κάθε 1 με 2 μήνες όπως μας ενημερώνει το site της, το μόνο που γνωρίζουμε κάθε φορά είναι η κατηγορία του βιβλίου, π.χ. Fantasy, erotica, crime.

  Το κουτί περιέχει πάντα σελιδοδείκτη, ενώ τα συμπληρωματικά αντικείμενα υπόσχονται να σε ενθουσιάσουν.

  Δεν υπάρχει προς το παρόν δυνατότητα παραγγελίας – όπως δηλώνει το μήνυμα στο site, το book box επιστρέφει σύντομα με ανανεωμένο στυλ.

  Αναμένουμε, Βιβή!

  Site: https://fancyowl.gr/fancy-owl-crate/

  Instagram: https://www.instagram.com/fancyowlcrate/?hl=el

  1. The Bookit
  Ελληνικά βιβλιοκουτιά
  Ελληνικά βιβλιοκουτιά Εικόνα από @booknotes_athina, Instagram

  Άλλο ένα κουτί που ξεκίνησε με άλλη μορφή και κατέληξε σε ένα συνδρομητικό κουτί με κρυφό περιεχόμενο.

  Η Ζωή ξεκίνησε δίνοντας τη δυνατότητα να επιλέξεις ανάμεσα σε τίτλους βιβλίων τον Γενάρη του 2021, ενώ τον Μάρτιο του ίδιου έτους άλλαξε, επιλέγοντας το μονοπάτι του secret book, με περιγραφή του βιβλίου αλλά όχι αυτή του οπισθόφυλλου.

  Υψηλή ποιότητα, μοναδικά προϊόντα και φανταστικά σχέδια συνθέτουν ένα ακόμα άρτιο βιβλιοκουτί, ενώ το μαύρο design του κουτιού κλέβει καρδιές.

  Με αποκλειστικό discord server για τις αναγνώσεις του κουτιού και etsy store για τα καλούδια των προηγούμενων κουτιών, είναι από τα πιο οργανωμένα επίσης. Το κόστος είναι 29,90 ευρώ, με δωρεάν μεταφορικά σε όλη την Ελλάδα, με έξτρα χρέωση +2 ευρώ σε περίπτωση αντικαταβολής. Οι παραγγελίες γίνονται μέσω Instagram.

  Το θέμα Οκτωβρίου είναι Witches, Goblins and Ghouls.

  Etsy store: https://www.etsy.com/shop/BookishGoodiesStore

  Instagram: https://www.instagram.com/the_bookit/?hl=el

  1. The conscious box
  Εικόνα από @planwithdimitra, Instagram

  Ειδική μνεία στο γλυκό αυτό κουτί. Δεν είναι συνδρομητικό και δεν έχει κρυφό θέμα. Η γλυκιά Ανδριάνα δίνει ζωή σε μεταχειρισμένα βιβλία, τα οποία πακετάρει προσεκτικά μαζί με χειροποίητα καλούδια στον ενδιαφερόμενο αγοραστή.

  Γίνεται σκοτωμός κάτω από τα posts της με τα νέα βιβλία που καταφέρνει να φέρει, καθώς υπάρχει μόνο ένα αντίτυπο και όλοι θέλουν από ένα.

  Υπάρχουν μερικά ακόμα διαθέσιμα αυτή τη στιγμή εάν θέλετε να δώσετε σπίτι και αγάπη σε ένα βιβλίο από δεύτερο χέρι.

  Instagram: https://www.instagram.com/theconsciousbookbox/?hl=el

  1. Bookboxgreece
  Ελληνικά βιβλιοκουτιά
  Ελληνικά βιβλιοκουτιά Εικόνα από @bookprincesa, Instagram

  Το συγκεκριμένο κουτί αποτελεί μια κατηγορία μόνο του.

  Ο λόγος;

  Το κουτί κοστίζει 23-25 ευρώ, η τιμή κυμαίνεται ανάλογα το βιβλίο, και τα έσοδα πάνε για τη σίτιση και τη στείρωση αδέσποτων ζώων.

  Τα βιβλία είναι και σε αυτό το κουτί σε περιορισμένη διαθεσιμότητα και, επίσης, κάθε κουτί είναι μοναδικό, με καλούδια επιλεγμένα από την ομάδα του bookboxgreece.

  Instagram: https://www.instagram.com/bookboxgreece/

  Όποιο κουτί και εάν επιλέξετε –ή, γιατί όχι, και όλα– είναι σίγουρο ότι θα ενθουσιαστείτε, καθώς μια μηνιαία έκπληξη στην πόρτα σου σε κάνει να αισθάνεσαι και λίγο Χριστούγεννα.❤️

  Επιμέλεια: Ζωή Τσούρα

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here