Τρίτη, 20 Οκτωβρίου, 2020
More
  Αρχική Παιδική Λογοτεχνία Ηλικίες 6-10 Έλμερ ο παρδαλός ελέφαντας- David Mckee

  Έλμερ ο παρδαλός ελέφαντας- David Mckee

  -

  Έλμερ ο παρδαλός ελέφαντας

  Προσωπική άποψη: Αγγελίνα Παπαθανασίου

  Από τις εκδόσεις Πατάκη, κυκλοφορεί ένα πανέμορφο βιβλίο για παιδιά, που αναφέρεται στη διαφορετικότητα. Κείμενο και εικονογράφηση είναι του David Mckee. Απευθύνεται σε ηλικίες 3 ως 6 ετών. Η μετάφραση του βιβλίου είναι της Αθηνάς Ανδρουτσοπούλου.

  Ο Έλμερ είναι ένας ελέφαντας πολύχρωμος. Πάνω του υπάρχουν σχεδόν όλα τα χρώματα. Είναι πάντα χαρούμενος και χαμογελαστός. Έχει όμως κουραστεί να διαφέρει από τους άλλους ελέφαντες που είναι γκρι. Έτσι μια μέρα αποφασίζει να φύγει από το κοπάδι.

  Μια νύχτα ο Έλμερ αδύνατον να κοιμηθεί. Σκεφτόταν κάτι. Και το κάτι που σκεφτόταν ήταν πως είχε βαρεθεί πια να είναι διαφορετικός.

  Το πρωί λοιπόν προτού καλοξυπνήσουν οι ελέφαντες, ο Έλμερ τους ξεγλίστρησε με προσοχή κι έφυγε χωρίς κανένας να το καταλάβει.

  Όταν όμως κάποια μέρα επιστρέφει και πάλι στο κοπάδι, είναι και αυτός γκρι, αλλά τίποτα δεν είναι όπως πρώτα. Οι ελέφαντες είναι όλοι λυπημένοι. Τότε, ο Έλμερ θα μάθει ότι είναι σημαντικό να είναι κανείς διαφορετικός.

  Έλμερ ο παρδαλός ελέφαντας- David Mckee

  Πρόκειται για ένα βιβλίο που έχει αγαπηθεί πολύ, τόσο από τα παιδιά όσο και από γονείς και εκπαιδευτικούς. Το βιβλίο επανακυκλοφορεί σε νέα μορφή, με μαλακό εξώφυλλο και μεγαλύτερο σχήμα.

  Θα λατρέψετε τον Έλμερ όταν διαβάσετε μαζί με τα παιδιά σας το βιβλίο.

  Περίληψη: Ο Έλμερ ο παρδαλός ελέφαντας είναι ένας ήρωας που αγαπήθηκε από πολλές γενιές παιδιών προσχολικής ηλικίας αλλά και εκπαιδευτικούς, αφού μέσα από αυτόν τον τρυφερό ήρωα μπορούν να μιλήσουν στα παιδιά για αξίες όπως η διαφορετικότητα, η φιλία κ.ά.

  Στοιχεία Βιβλίου

  ΤίτλοςΈλμερ ο παρδαλός ελέφαντας.

  Συγγραφέας: Mckee David

  Εικονογράφος: Mckee David 

  Εκδόσεις: Πατάκη

  ISBN: 9789601638324

  Ημ. Έκδοσης: 22/10/2010

  Επιμέλεια κειμένου: Ζωή Τσούρα

  Επεξεργασία κεντρικής εικόνας: Μαρία Μακροβασίλη

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here