Παρασκευή, 13 Μαΐου, 2022
More
  ΑρχικήΤαξιδεύοντας ΛογοτεχνικάΓνωρίστε την Μονμάρτη

  Γνωρίστε την Μονμάρτη

  -

  Γνωρίστε την Μονμάρτη

  Μας ταξιδεύει η Αγγελίνα Παπαθανασίου

  Για το πρώτο ταξίδι της χρονιάς, επιλέξαμε να επισκεφτούμε μια από τις πιο γραφικές συνοικίες του Παρισιού. Την Μονμάρτη! Έναν από τους ψηλότερους λόφους της Γαλλικής πρωτεύουσας.

  Εδώ, τον 19ο και τον 20ο αιώνα, συγκεντρώθηκαν πολλοί καλλιτέχνες όπως: Βίνσεντ βαν Γκογκ, Πικάσο, Τουλούζ Λοτρέκ κ.α. Το όνομά της η Μονμάρτη, (βουνό του μάρτυρα) το οφείλει στο μαρτύριο του Γάλλου επισκόπου Saint Denis που αποκεφαλίστηκε στη κορυφή του λόφου το 250 μ.Χ.

  Τον 19ο αιώνα, η πόλη εποικίστηκε και πολύ γρήγορα έγινε δημοφιλής περιοχή με κακόφημα μπαρ και πολύ αλκοόλ. Πολλοί γνωστοί καλλιτέχνες έκαναν την Μονμάρτη τόπο διαμονής  τους. Μεταξύ αυτών ο Πικάσο, ο Ματίς, ο Λοτρέκ κ.α.  Στη Μονμάρτη υπήρχαν πολυάριθμα κακής φήμης καμπαρέ. Το πιο γνωστό, το θρυλικό Μουλέν Ρουζ.

  Μονμάρτη

  Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής μας στην περίφημη αυτή συνοικία του Παρισιού, θα επισκεφτούμε όσα περισσότερα αξιοθέατα μπορούμε. Θα περπατήσουμε στα όμορφα και μικρά σοκάκια της, θα κοιτάξουμε τα πορτρέτα που φτιάχνουν διάφοροι ζωγράφοι στη πλατεία της Μονμάρτης, θα επισκεφτούμε το μουσείο του Νταλί, το σπίτι της Δαλιδά, τον τοίχο της Αγάπης και άλλα ακόμα αξιοθέατα.

  Ελάτε μαζί μας να γνωρίσουμε μια από τις πιο όμορφες συνοικίες του Παρισιού και να δούμε τη Μονμάρτη με τα μάτια διάσημων καλλιτεχνών.

  Γνωρίστε την Μονμάρτη

  Σε λίγο αναχωρούμε!

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  εισάγετε το σχόλιό σας!
  παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ