Τρίτη, Οκτώβριος 15, 2019
More
  Αρχική Ταξιδεύοντας Λογοτεχνικά Γνωρίζοντας τη Σίφνο

  Γνωρίζοντας τη Σίφνο

  -

  Γνωρίζοντας τη Σίφνο 

  Μας ταξιδεύει η Αγγελίνα Παπαθανασίου

  Βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού και παραμένουμε Ελλάδα. Σημερινός ταξιδιωτικός μας προορισμός, ένα πανέμορφο νησί των Κυκλάδων. Η Σίφνος.

  Η Σίφνος διαθέτει πλούσια ιστορία αλλά και ομορφιά. Στα μουσεία της Σίφνου, ο επισκέπτης μπορεί να γνωρίσει τον ιδιαίτερο πολιτισμό της, τη ζωντανή θρησκευτική παράδοσή της, καθώς και τα ήθη και έθιμά της. Μέχρι και σήμερα το νησί είναι γνωστό για την τέχνη της αγγειοπλαστικής.

  ΣίφνοςΗ Σίφνος ονομάζεται και νησί των ποιητών, αφού πολλοί γνωστοί ποιητές έχουν καταγωγή από το νησί όπως: ο Ιωάννης Γρυπάρης, ο Κλεάνθης Τριαντάφυλλος ή Ραμπαγιάς, ο Αριστομένης Προβελέγγιος κ.ά. Επίσης είναι η πατρίδα του γνωστού αρχιμάγειρα Νικόλαου Τσελεμεντέ, που γεννήθηκε το 1878 στο χωριό Εξάμπελα. Κάθε χρόνο στις αρχές του Σεπτέμβρη, διεξάγεται στο νησί το περίφημο «Φεστιβάλ Κυκλαδικής Γαστρονομίας» που φέρει το όνομα του Αρχιμάγειρα.

  ΣίφνοςΣτο σημερινό μας ταξίδι, θα γνωρίσουμε το κάστρο του νησιού, τα μουσεία του, τις περίφημες παραλίες που αξίζει να επισκεφτεί κανείς, τα μοναστήρια του νησιού. Εξίσου εντυπωσιακή είναι και η Μυκηναϊκή Ακρόπολη του Αγίου Ανδρέα, όπου υπάρχουν ολοφάνερα τα ίχνη της ζωής στη Σίφνο πριν από 3000 και πλέον χρόνια. Φυσικά δε θα λείψουν και οι αναγνωστικές μας προτάσεις με φόντο το Κυκλαδίτικο νησί.

  Πολλοί αποκαλούν τη Σίφνο «Μικρή Μύκονο». Η Σίφνος όμως έχει καταφέρει να κρατήσει χαμηλό προφίλ. Συνδυάζει απλότητα, κομψότητα, παραδοσιακή ατμόσφαιρα με μια μικρή δόση κοσμικότητας.

  Ελάτε μαζί μας να γνωρίσουμε τη Σίφνο. Έχουμε να δούμε και να μάθουμε πολλά και σε αυτό το ταξίδι μας.

  Γνωρίζοντας τη Σίφνο 

  Επιμέλεια κειμένου: Ζωή Τσούρα

  Απάντηση