Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου, 2021
More
  Αρχική Παιδική Λογοτεχνία Ηλικίες 6-10 Η Έλσα και η Νεράιδα με το ένα αυτί - Γιώργος Παπακώστας

  Η Έλσα και η Νεράιδα με το ένα αυτί – Γιώργος Παπακώστας

  -

  Ο Γιώργος Παπακώστας συστήνεται στο αναγνωστικό κοινό με το παιδικό βιβλίο «Η Έλσα και η Νεράιδα με το ένα αυτί» σε εικονογράφηση Μαρίας Σαββίδου. Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ιβίσκος.

  Προσωπική άποψη: Αγγελίνα Παπαθανασίου

  Ο συγγραφέας μάς συστήνει την ηρωίδα του, τη μικρή Έλσα, που κάνει ερωτήσεις όπως όλα τα παιδιά της ηλικίας της. Μια ερώτηση που κάνει στη μητέρα της είναι η αφορμή για να ακούσει μια υπέροχη και τρυφερή ιστορία για τη νεράιδα Λορελάι.

  -Μαμά, ποιος με προσέχει το βράδυ όταν κοιμάμαι;

  Η μαμά της την κοίταξε και χαμογέλασε.

  -Σε προσέχει μια Νεράιδα, η Νεράιδα με το ένα αυτί! της απάντησε και συνέχισε να ανακατεύει τη μυρωδάτη σάλτσα της.

  Όπως είναι πολύ φυσικό, η απάντηση που πήρε από τη μητέρα της τής κέντρισε την περιέργεια να μάθει για την ιστορία της Νεράιδας που κάθε βράδυ την προσέχει όταν η ίδια κοιμάται.

  Και κάπως έτσι, το βράδυ πριν κοιμηθεί η Έλσα, η μητέρα της τής αφηγείται την ιστορία της πανέμορφης νεράιδας Λορελάι.

  Ήταν πιο γλυκιά κι από τα πιο κρυστάλλινα νερά, πιο λαμπερή κι από την πιο χρυσή ηλιαχτίδα, πιο όμορφη κι από το ωραιότερο ουράνιο τόξο.

  Αυτή όμως η σπάνια ομορφιά της Νεράιδας έφερε προβλήματα τόσο στην ίδια όσο και στη μητέρα της, που έπρεπε να πάρει μια πολύ δύσκολη απόφαση…

  Ο συγγραφέας μάς ταξιδεύει στη Νεραϊδοχώρα και μας γνωρίζει τις νεράιδες  που κατοικούσαν εκεί. Γράφει μια ιστορία τρυφερή και γλυκιά που αναφέρεται στη δύναμη της αγάπης, της μετάνοιας αλλά και της συγχώρεσης. Μέσα από το κείμενό του, παρουσιάζει τον άρρηκτο δεσμό μητέρας-κόρης. Μια σχέση τόσο σημαντική, που μπορεί να περάσει από πολλά στάδια, αλλά είναι ένας δεσμός ιερός, που στηρίζεται στην αγάπη και αυτή δεν χάνεται ποτέ, ούτε εξασθενεί όσο περνούν τα χρόνια.

  Μια ιστορία που θα αγγίξει τις καρδιές των μητέρων και θα μας φέρνει πάντα στο μυαλό καθώς θα διαβάζουμε το βιβλίο εικόνες της παιδικής μας ηλικίας, μυστικά και όνειρα που μοιραστήκαμε με τη δική μας μητέρα. Τις αγκαλιές που μας πρόσφερε απλόχερα και μας βοηθούσαν να ξεχάσουμε τις δυσκολίες και τους φόβους. Καλή σας ανάγνωση.

  Περίληψη: Η ιστορία της μικρής Έλσας ρίχνει μια ζεστή ματιά στην ξεχωριστή σχέση ανάμεσα σε μητέρα και κόρη. Μιλάει για τη χαρά και τη λύπη της ζωής, την αξία της οικογένειας, αλλά και τη σπουδαιότητα της συγχώρεσης. Το μυστικό που πρόκειται να μάθει η Έλσα, η μικρή μας ηρωίδα, θα τη συντροφεύει σε όλη την ζωή της. Και είναι αυτό το υπέροχο μυστικό της αγάπης που απαλύνει με την δύναμή του και τον μεγαλύτερο ακόμα πόνο.

  Η Έλσα και η Νεράιδα με το ένα αυτί - Γιώργος ΠαπακώσταςΣτοιχεία Βιβλίου

  Τίτλος: Η Έλσα και η Νεράιδα με το ένα αυτί

  Συγγραφέας: Γιώργος Παπακώστας

  Εικονογράφος: Μαρία Σαββίδου

  Εκδόσεις: Ιβίσκος 

  ΙSBN: 978-618-5505-02-8

  Έτος έκδοσης: 2020

  Επιμέλεια: Ζωή Τσούρα

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here