Κυριακή, 17 Οκτωβρίου, 2021
More
  ΑρχικήΑποσπάσματαΗ ηχώ του Παρισιού (απόσπασμα) - Sebastian Faulks

  Η ηχώ του Παρισιού (απόσπασμα) – Sebastian Faulks

  -

  Η ηχώ του Παρισιού (απόσπασμα) – Sebastian Faulks

  Ένα μυθιστόρημα που ανασυνθέτει τις κρυφές πτυχές της Ιστορίας που παραμονεύουν πίσω από κάθε όμορφη γωνιά του Παρισιού…

  Η ηχώ του Παρισιού (απόσπασμα)
  Η ηχώ του Παρισιού (απόσπασμα)

  Οι αντίλαλοι του παρελθόντος στο μέλλον

  Ένας γαλλοαλγερινής καταγωγής νεαρός και μια Αμερικανίδα ερευνήτρια, εξερευνούν τα σκοτεινά σημεία της ιστορίας του Παρισιού.

  Η ηχώ του Παρισιού είναι ένα ατμοσφαιρικό μυθιστόρημα για τις χαμένες ψυχές στη γαλλική πρωτεύουσα. Η ιστορία του διαδραματίζεται με φόντο το Παρίσι όπως δεν το έχετε ξαναδεί ποτέ –μια πόλη όπου σε κάθε κτίριο φαίνεται να αντηχεί ένα κρυφό παρελθόν, οι σκιές του Βισύ και της Αλγερίας.

  Η Αμερικανίδα μεταδιδακτορική ερευνήτρια Χάνα κι ο νεαρός Μαροκινός Τάρεκ, που το ’χει σκάσει από το σπίτι του, μπορεί να μην έχουν πολλά κοινά μεταξύ τους, επηρεάζονται ωστόσο από τα φαντάσματα που κυκλοφορούν με το φως της μέρας στο Παρίσι. Η Χάνα ακούει τις απίστευτες μαρτυρίες των γυναικών που έζησαν στη διάρκεια της Γερμανικής Κατοχής· θέλοντας να κατανοήσει τις ζωές τους, και μέσα από αυτές και τη δική της, ανακαλύπτει μια πόλη γεμάτη στοιχεία και διασυνδέσεις.

  Στα προάστια των μεταναστών, ο Τάρεκ ψάχνει τη μητέρα, που γνώρισε ελάχιστα. Αθώος όπως είναι, το κάθε βουλεβάρτο, ο κάθε σταθμός του μετρό και η κάθε γωνιά του δρόμου αποτελούν γι’ αυτόν πηγή έκπληξης. Σ’ αυτό το βαθιά συγκινητικό μυθιστόρημα, ο Faulks ασχολείται με τα ζητήματα της αποικιοκρατίας μετανάστευσης, της αδικίας και της ταυτότητας. Με μεγάλη πρωτοτυπία και σκοτεινό χιούμορ, η Ηχώ του Παρισιού μας κάνει να αναρωτηθούμε πόσα χρειάζεται πράγματι να ξέρουμε ώστε να ζήσουμε μια ζωή που να έχει αξία.

  Στοιχεία βιβλίου

  Η ηχώ του Παρισιού (απόσπασμα)Τίτλος: Η ηχώ του Παρισιού

  Συγγραφέας: Sebastian Faulks

  Μετάφραση: Κλαίρη Παπαμιχαήλ

  Εκδόσεις: Κλειδάριθμος 

  Σελίδες: 400

  Ημ. έκδοσης: 13/03/2020

  ISBN: 978-960-645-041-9

  Επεξεργασία εικόνας: Παναγιώτα Γκουτζουρέλα

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here