Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου, 2020
More
  Αρχική Παιδική Λογοτεχνία Ηλικίες 6-10 Η παρέα των έξι που έγινε οκτώ - Νικόλας Ανδρικόπουλος

  Η παρέα των έξι που έγινε οκτώ – Νικόλας Ανδρικόπουλος

  -

  Η παρέα των έξι που έγινε οκτώ

  Προσωπική άποψη: Αγγελίνα Παπαθανασίου

  Το βιβλίου του συγγραφέα και εικονογράφου Νικόλα Ανδρικόπουλου «Η παρέα των έξι που έγινε οκτώ» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Σαΐτη, σε εικονογράφηση του ίδιου. Πρόκειται για ένα βιβλίο που απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες.

  Η παρέα των έξι που έγινε οκτώ - Νικόλας ΑνδρικόπουλοςΗ ομορφιά των εικόνων αλλά και του κειμένου στο συγκεκριμένο βιβλίο. αγγίζει μικρούς και μεγάλους αναγνώστες. Η γραφή του συγγραφέα ποιητική.

  Με έξυπνο και πρωτότυπο τρόπο γνωρίζει στους αναγνώστες του, τις τέχνες και την ευεργετική επίδρασή τους στη ψυχή των ανθρώπων.

  “Έφτιαξαν ζωγραφιές και στόλισαν τα σπίτια τους και τα δημόσια κτίρια, έγραψαν πολλά λογοτεχνικά έργα που τα διάβαζαν και ευφραινόταν η ψυχή τους. Η δημιουργικότητά τους είχε αναπτυχτεί τόσο πολύ που σκέφτηκαν και δικούς τους συνδυασμούς τεχνών.

  Εκτός όμως από τις μορφές τέχνης που παρουσιάζονται στο βιβλίο, ο συγγραφέας, συστήνει στο αναγνωστικό του κοινό σπουδαίους εκπροσώπους των τεχνών.

  Έχετε αναρωτηθεί πως θα ήταν ο κόσμος χωρίς τις τέχνες; Ο συγγραφέας, μέσα από το εξαιρετικό του βιβλίο, δίνει απάντηση στο συγκεκριμένο ερώτημα, αλλά απαντά και σε όσους υποστηρίζουν ότι οι τέχνες είναι περιττές. Όπως η τροφή είναι απαραίτητη για το σώμα, έτσι όλες οι μορφές τέχνης  είναι βάλσαμο για τη ψυχή.

  Έκαναν τη ζωγραφική να ταιριάζει με τη λογοτεχνία κι έφτιαξαν υπέροχα εικονογραφημένα βιβλία. Ταίριαξαν τη λογοτεχνία με τη μουσική και έφτιαξαν τραγούδια. Ταίριαξαν τη μουσική, τη λογοτεχνία, τη ζωγραφική και το θέατρο κι έφτιαξαν υπέροχες μουσικοθεατρικές παραστάσεις κι έπειτα από όλα αυτά, ξεχύθηκαν όλοι μαζί στους δρόμους χοροπηδώντας από τη χαρά τους και τραγουδώντας τα τραγούδια τους.”

  Ένα βιβλίο κόσμημα που σας το προτείνω ανεπιφύλακτα.

  Περίληψη: Μια παρέα καλλιτεχνών –ένας ζωγράφος, ένας γλύπτης, ένας αρχιτέκτονας, ένας μουσικοσυνθέτης, ένας λογοτέχνης, ένας ηθοποιός-σκηνοθέτης και δύο χορευτές– δημιουργείται σταδιακά, καθώς τα μέλη της ταξιδεύουν για να γνωρίσουν τον κόσμο. Αυτά που βλέπουν τους ξαφνιάζουν και τους απογοητεύουν. Ειδικά εκείνη η ασπρόγκριζη πολιτεία με τους ανέκφραστους ανθρώπους… Τότε αποφασίζουν να προσφέρουν ο καθένας τα φώτα της δικής του τέχνης, για να τον ομορφύνουν. Σύντομα θα καταλάβουν ότι το καλύτερο αποτέλεσμα θα προκύψει μόνο αν συνεργαστούν. Θα τα καταφέρουν;

  Η Παρέα των Έξι που έγιναν Οκτώ, σε κείμενο και εικονογράφηση Νικόλα Ανδρικόπουλου είναι ένα βιβλίο–έργο τέχνης, αφιερωμένο σε όσους πιστεύουν ότι οι τέχνες είναι περιττές για να καταλάβουν ότι λαθεύουν και σε όσους πιστεύουν ότι οι τέχνες σώζουν, για να επιβεβαιωθούν.

  Στοιχεία βιβλίου:

  Τίτλος: Η παρέα των έξι που έγιναν οκτώ

  Συγγραφέας/Εικονογράφος: Ανδρικόπουλος Νικόλας

  Εκδότης: Σαΐτης  

  ISBN: 9789604873166

  Αριθμός Σελίδων: 48

  Έτος Έκδοσης: 2017 

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here