Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου, 2021
More
  Αρχική Παιδική Λογοτεχνία Ηλικίες 6-10 Η Γούπυ στην Ακρόπολη - Άννα Βασιλειάδη-Δαρδάλη

  Η Γούπυ στην Ακρόπολη – Άννα Βασιλειάδη-Δαρδάλη

  -

  Πριν από λίγο καιρό, σας παρουσίασα τη Μελίνα, ηρωίδα του εφηβικού βιβλίου της συγγραφέως Άννας Βασιλειάδη-Δαρδάλη. Σήμερα θα σας γνωρίσω μια ακόμα ηρωίδα της, τη Γούπυ. Το βιβλίο «Η Γούπυ στην Ακρόπολη» κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Χατζηλάκος, σε εικονογράφηση Νίκης Λεωνίδου. Το βιβλίο συνοδεύεται από cd. Πρόκειται για μια σειρά βιβλίων με ηρωίδα τη Γούπυ. Στη σελίδα του εκδοτικού μπορείτε να δείτε και τους άλλους τίτλους της σειράς.

  Προσωπική άποψη: Αγγελίνα Παπαθανασίου

  Η Γούπυ με τους συμμαθητές της πηγαίνουν εκδρομή στην Ακρόπολη. Η χαρά της είναι μεγάλη. Ανυπομονεί να θαυμάσει από κοντά τον ιερό βράχο της Ακρόπολης.

  Ενώ περπατούσαν, η δασκάλα τους εξήγησε ότι «ακρόπολη» σημαίνει το ψηλότερο σημείο μιας πόλης. Οι αρχαίοι Έλληνες έχτιζαν τις πόλεις τους σε λόφους και στο πιο ψηλό σημείο έβαζαν το παλάτι του βασιλιά τους, ενώ αργότερα τους ναούς των θεών τους.

  Τα παιδιά θα γνωρίσουν τον Παρθενώνα και το Ερέχθειο. Θα μάθουν χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με την κατασκευή τους, θα μάθουν για την Αθήνα και το πώς πήρε το όνομά της, και πολλά άλλα ακόμα που αξίζει να τα γνωρίζουν μικροί και μεγάλοι.

  Το πιο ωραίο, το πιο ξακουστό σημείο του Ερεχθείου, είναι οι Καρυάτιδες, οι έξι αγαλμάτινες νέες, που περήφανες στηρίζουν τη στέγη του σκεπαστού μπαλκονιού.

  Επειδή η ιστορία δεν είναι μόνο ένα σχολικό μάθημα, τα παιδιά, μέσα από το βιβλίο, μαθαίνουν για τον αρχαίο μας πολιτισμό με τρόπο ευχάριστο και διασκεδαστικό. Το βιβλίο δίνει αφορμή για πολλές συζητήσεις, τόσο για τη σπουδαιότητα των αρχαίων μας μνημείων όσο και για την «τοποθέτηση» πολλών αρχαίων ευρημάτων σε ξένα μουσεία.

  Διαβάστε την άποψή μας για το βιβλίο: Η σιωπή της Μελίνας

  Το βιβλίο δίνει επίσης και ένα κίνητρο για μια επίσκεψη στον ιερό βράχο της Ακρόπολης, αλλά και στο μουσείο. Είμαι σίγουρη ότι θα το απολαύσετε μαζί με τα παιδιά σας.

  Περίληψη: Σήμερα στο σχολείο, ήταν όλα πάρα πολύ καλά παιδιά. Μόνο που αρνιόντουσαν ν’ αφήσουν τον ήλιο και να μπουν στην τάξη. Γι’ αυτό και η δασκάλα τους υποσχέθηκε μια πολύ ενδιαφέρουσα εκδρομή. Θα επισκεφθούν τον ιερό βράχο της Ακρόπολης, ένα από τα αρχαιότερα και σπουδαιότερα μνημεία όλου του κόσμου.

  Στοιχεία βιβλίου

  Τίτλος: Η Γούπυ στην Ακρόπολη

  Συγγραφέας: Άννα Δαρδάλη (Βασιλειάδη)

  Εικονογράφηση: Νίκη Λεωνίδου

  Εκδόσεις: Χατζηλάκος 

  ISBN: 978-960-7936-97-4

  Σελίδες: 32

  Έτος έκδοσης: 2007

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here