Τρίτη, 20 Οκτωβρίου, 2020
More
  Αρχική Παιδική Λογοτεχνία Ηλικίες 6-10 Η μάγισσα Λουίζα και οι 32 γάτες - Τζένη Κουτσοδημητροπούλου

  Η μάγισσα Λουίζα και οι 32 γάτες – Τζένη Κουτσοδημητροπούλου

  -

  Η μάγισσα Λουίζα και οι 32 γάτες

  Προσωπική άποψη: Αγγελίνα Παπαθανασίου

  Διαβάζοντας το νέο βιβλίο της Τζένης Κουτσοδημητροπούλου «Η μάγισσα Λουίζα και οι 32 γάτες» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο, σκέφτηκα πόσο εύκολα μπορεί να οδηγηθεί κάποιος σε λάθος συμπεράσματα για ανθρώπους που βλέπει γύρω του.

  Η Μάγισσα Λουίζα και οι 32 γάτεςΝα βασιστεί σε γνώμες τρίτων και να σχηματίσει λανθασμένη εντύπωση. Πολλές φορές κρίνει κάποιον από την εξωτερική του εμφάνιση με βάση τα στερεότυπα που ισχύουν.

  Η Τζένη Κουτσοδημητροπούλου έγραψε μια ιστορία με χιούμορ, που δίνει τροφή για σκέψη χωρίς όμως να κουνά το δάκτυλο στα παιδιά. Μέσα από την ιστορία της που απευθύνεται σε παιδιά από 6+, η συγγραφέας αναφέρεται στη ζωοφιλία, στη διαφορετικότητα και στην αγάπη που πρέπει να προσφέρουμε απλόχερα στους γύρω μας.

  Η μάγισσα Λουίζα, λοιπόν, είχε μαλλιά σαν αφάνα και μια μεγάλη μύτη που φιλοξενούσε μια μικρή κρεατοελιά. Φορούσε ένα μυτερό καπέλο και ψηλές κάλτσες μέχρι τα γόνατα, που είχαν γατίσια σχέδια σε όλα τα χρώματα. Από την καμινάδα του σπιτιού της πάντα ξεπηδούσε μια κορδέλα καπνού μέχρι τον ουρανό. Σίγουρα ήταν το μαγικό φίλτρο που ανακάτευε μέσα στο τσουκάλι.

  Ιδιαίτερη και η εικονογράφηση της Πετρούλας Κρίγκου, που δημιούργησε μια υπέροχη μάγισσα που θα τη λατρέψουν οι αναγνώστες του βιβλίου. Στο τέλος της ιστορίας, οι μικροί αναγνώστες μπορούν να βρουν παιχνίδια και διάφορες εκπαιδευτικές δραστηριότητες πάνω στην ιστορία που διάβασαν.

  Η Μάγισσα Λουίζα και οι 32 γάτες

  Η Μάγισσα Λουίζα ζει μόνη της συντροφιά με το γάτο της, τον Φλοκάτο, σε μια πόλη, τη Στρογγύλη. Μια μέρα, μετακομίζει σε αυτήν την πόλη ο Τίμος με την οικογένειά του και τη γάτα του, τη Φρειδερίκη. Η γάτα του εξαφανίζεται και ο Τίμος την ψάχνει παντού αλλά μάταια. Αποφασίζει να πάει και στο σπίτι της μάγισσας παρ’ όλο που όλα τα παιδιά της Στρογγύλης τον συμβουλεύουν να μην το κάνει.

  Σταμάτα! Μη προχωρήσεις άλλο. Εδώ μένει η μάγισσα Λουίζα. Θέλεις να σε μεταμορφώσει σε βάτραχο; Του φώναξαν.

  Εκείνος όμως δε φοβάται τη μάγισσα. Θέλει να βρει τη γάτα του και θα κάνει τα πάντα για αυτό. Όταν θα του ανοίξει την πόρτα του σπιτιού της η μάγισσα Λουίζα, ο Τίμος δε θα πιστεύει στα μάτια του με αυτά που βλέπει…

  Περίληψη: Η μάγισσα Λουίζα έμενε μόνη. Μοναδική της συντροφιά ο γάτος της, ο Φλοκάτος. Κάθε βράδυ ξεμύτιζε από το σπίτι της την ώρα που έπεφτε ο ήλιος. Κανείς δεν την πλησίαζε, καθώς όλοι τη φοβούνταν. Μια μέρα όμως, ο νέος κάτοικος της πόλης, ο Τίμος, έχασε τη γάτα του. Έψαξε σχεδόν παντού, μέχρι που έφτασε και στο σπίτι της Λουίζας. «Μην πλησιάσεις! Θέλεις να σε μεταμορφώσει σε βάτραχο;» φώναξαν τα άλλα παιδιά. Αλλά ο Τίμος δε σταμάτησε, προχώρησε με θάρρος, και τότε…

  Στοιχεία Βιβλίου

  Η Μάγισσα Λουίζα και οι 32 γάτεςΤίτλος: Η Μάγισσα Λουίζα και οι 32 γάτες

  Συγγραφέας:Τζένη Κουτσοδημητροπούλου

  Εικονογράφος: Πετρούλα Κρίγκου

  Εκδόσεις: Μεταίχμιο

  Σελίδες: 56

  ISBN: 978-618-03-1716-9

  Ημ. Έκδοσης: 07/03/19

  Επεξεργασία εικόνας: Νάγια Γ. Μητροπούλου 

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here