Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου, 2020
More
  Αρχική Παιδική Λογοτεχνία Ηλικίες 10-12 Η Μυστηριώδης Βιβλιοθηκάριος - Dominique Demers

  Η Μυστηριώδης Βιβλιοθηκάριος – Dominique Demers

  -

  Η Μυστηριώδης Βιβλιοθηκάριος

  Προσωπική άποψη: Αγγελίνα Παπαθανασίου

  Το διάβασμα είναι απόλαυση. Φυσικά υπάρχουν κάποιοι που δεν συμφωνούν με αυτή την άποψη, θεωρώντας τα βιβλία βαρετά και αποφεύγοντας την ανάγνωσή τους.

  Η συγγραφέας Ντομινίκ Ντεμέρ, έγραψε ένα τόσο απολαυστικό βιβλίο για παιδιά που όσα το διαβάσουν, ακόμα κι αν τα βιβλία τα αποφεύγουν, αυτό θα το λατρέψουν. Και όσα θεωρούν τα βιβλία βαρετή υπόθεση, θα αλλάξουν γνώμη. Ένα βιβλίο απολαυστικό λοιπόν μέχρι την τελευταία του σελίδα, που διαβάζεται απνευστί.

  Η Δεσποινίς Σαρλότ δεν είχε τακτοποιήσει τα βιβλία ανάλογα με το θέμα τους, ούτε κατά αλφαβητική σειρά, όπως κάνουν πάντα οι βιβλιοθηκάριοι. Τα είχε κατατάξει ανάλογα με τα χρώματά τους: Όλα τα κόκκινα μαζί, όλα τα πράσινα λίγο πιο πέρα.

  Η Μυστηριώδης ΒιβλιοθηκάριοςΤο βιβλίο της Ντομινίκ Ντεμέρ «Η μυστηριώδης Βιβλιοθηκάριος» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη σε εικονογράφηση της Κωνσταντίνας Καπανίδου. Ανήκει στη σειρά Χελιδόνια και απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 8-12 ετών.

  Στο χωριό Ανατολή, εδώ και τριάντα χρόνια, ο δήμαρχος αναζητά βιβλιοθηκονόμο για τη βιβλιοθήκη. Όλα αυτά τα χρόνια, κανείς δεν είχε ενδιαφερθεί για τη συγκεκριμένη θέση εργασίας. Μέχρι που μια μέρα εμφανίζεται μπροστά στο δήμαρχο μια γυναίκα ηλικιωμένη, αδύνατη, με ένα μεγάλο καπέλο στο κεφάλι της, εκφράζοντας το ενδιαφέρον της να αναλάβει τη βιβλιοθήκη. Ο δήμαρχος φανερά έκπληκτος από την εμφάνιση αυτής της κυρίας, της προσφέρει τη θέση.

  Το τι θα συναντήσει μέσα στη βιβλιοθήκη η δεσποινίς Σαρλότ, η νέα βιβλιοθηκάριος, δεν νομίζω ότι μπορείτε να το φανταστείτε. Θα καταφέρει να τη λειτουργήσει αφού ο δήμαρχος δεν έχει διαβάσει ποτέ του ούτε ένα βιβλίο και αρνείται να ξοδέψει χρήματα για αγορά νέων βιβλίων; Τι συμβαίνει στη δεσποινίς Σαρλότ κάθε φορά που διαβάζει ένα βιβλίο που της αρέσει πολύ; Πολλά ενδιαφέροντα αλλά και αστεία γεγονότα λαμβάνουν χώρα στη βιβλιοθήκη της Ανατολής.

  Η Μυστηριώδης Βιβλιοθηκάριος

  Η συγγραφέας, με έμμεσο τρόπο και χωρίς διδακτισμό, ωθεί τα παιδιά στη φιλαναγνωσία προσφέροντάς τους ένα εξαιρετικό ανάγνωσμα που θα το απολαύσουν.

  Η Δεσποινίς Σαρλότ λέει  πως όταν ανοίγεις ένα βιβλίο, είναι σαν να ανάβει μια τηλεόραση μέσα στο κεφάλι σου. Και λέει ακόμα πως όταν έχεις ένα βιβλίο, δεν είσαι ποτέ μόνος σου. Εκείνη έχει πάντα ένα βιβλίο στην τσέπη της. Όταν είναι λυπημένη, όταν πλήττει. Όταν έχει όρεξη ν’ αλλάξει ζωή, ν’ αλλάξει πόλη, ν’ αλλάξει πλανήτη ή φίλους, ή χώρα, ανοίγει ένα βιβλίο.

  Περίληψη: Εδώ και τριάντα χρόνια, ένα χαρτάκι καρφιτσωμένο στον πίνακα ανακοινώσεων του δημαρχείου λέει: «Ζητείται βιβλιοθηκάριος», όμως ποτέ κανείς δεν είχε ενδιαφερθεί για τη θέση. Η βιβλιοθήκη δεν είναι μεγαλύτερη από ντουλάπι και τα βιβλία είναι παλιά και γεμάτα σκόνη! «Ωχ, Θεέ μου, τι είναι αυτό το σκουπόξυλο που φαίνεται να τα έχει χαμένα;» αναρωτιέται ο δήμαρχος βλέποντας για πρώτη φορά την καινούρια βιβλιοθηκάριο. Όμως δεν είναι άλλη από τη δεσποινίδα Σαρλότ, που έχει επιστρέψει, για να μεταμορφώσει τη βιβλιοθήκη σε μαγικό θησαυροφυλάκιο και να χαρίσει στα παιδιά έναν καινούριο πολύτιμο σύντροφο, το βιβλίο! Μια νέα περιπέτεια της δεσποινίδας Σαρλότ, που τούτη τη φορά έχει μεταμορφωθεί σε βιβλιοθηκάριο!  

  Η Μυστηριώδης ΒιβλιοθηκάριοςΣτοιχεία βιβλίου

  Τίτλος: Η μυστηριώδης βιβλιοθηκάριος

  Συγγραφέας: Ντομινίκ Ντεμέρ

  Εικονογράφος: Κωνσταντίνα Καπανίδου

  Εκδόσεις: Πατάκη

  ISBN: 9789601616162

  Ημ. Έκδοσης: 08/11/2005

  Επεξεργασία εικόνας: Νάγια Γ. Μητροπούλου 

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here