Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου, 2020
More

  Ίδρυμα Χουάν Μιρό

  -

  Ίδρυμα Χουάν Μιρό – Ισπανικό χωριό

  Μας ταξιδεύει η Αγγελίνα Παπαθανασίου

  Γνωστός για τη σουρεαλιστική προσέγγιση της τέχνης, ο Ισπανός Joan Miró είναι ένας από τους διασημότερους ζωγράφους και γλύπτες. Στη Βαρκελώνη αξίζει οπωσδήποτε να επισκεφτούμε το μουσείο του. Θα δούμε περισσότερους από 200 πίνακές του και πάνω από 180 γλυπτά.

  Το Ίδρυμα λειτούργησε για πρώτη φορά το 1975, με τη βοήθεια του φίλου του Μιρό, Joan Prats. Ο σκοπός πίσω από την ίδρυσή του ήταν να δημιουργήσει ένα χώρο που θα ενθαρρύνει τους καλλιτέχνες να πειραματιστούν με τη σύγχρονη τέχνη. Μοναδική προϋπόθεση κατά τη δημιουργία του Fundació Μιρό ήταν ότι πρέπει να προωθήσει και να παρέχει ευκαιρίες για νέους σύγχρονους καλλιτέχνες στη Βαρκελώνη.

  Στη συνέχεια θα σας γνωρίσουμε το Ισπανικό Χωριό. Πρόκειται για ένα ανοιχτό μουσείο αρχιτεκτονικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος, που βρίσκεται στο λόφο του Μονζουίκ πολύ κοντά στο Palau Nacional. Κατασκευάστηκε με αφορμή τη Διεθνή Έκθεση του 1929.

  Ίδρυμα Χουάν Μιρό

  Αποτελείται από κτίρια από όλα τα μέρη της Ισπανίας, με σκοπό να μπορεί ο επισκέπτης να θαυμάσει σε ένα μέρος το διαφορετικό στυλ, την αρχιτεκτονική και την κουλτούρα της κάθε τοποθεσίας, από το μεσογειακό νότο της Ανδαλουσίας στο βορρά της Γαλικίας, της Βασκονίας και της Καταλονίας, με όλες τις ενδιάμεσες περιοχές της ηπειρωτικής Ισπανίας.

  Οι αρχιτέκτονες Francesc Folguera και Ramon Reventós κατασκεύασαν το χωριό σε 13 μήνες. Περιλαμβάνει 117 κτίρια σε μια έκταση 42.000 τ.μ. με δρόμους, πλατείες, εκκλησίες, θέατρο και εστιατόρια.

  Επιμέλεια κειμένου: Ζωή Τσούρα

  Πηγή: poble-espanyol

    https://www.taxidologio.gr

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here