Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου, 2020
More
  Αρχική Ταξιδεύοντας Λογοτεχνικά Επίσκεψη στο πάρκο Γκουέλ

  Επίσκεψη στο πάρκο Γκουέλ

  -

  Επίσκεψη στο πάρκο Γκουέλ

  Μας ταξιδεύει η Αγγελίνα Παπαθανασίου

  Στο κέντρο της Βαρκελώνης θα βρεθούμε για να επισκεφτούμε το μεγάλο και υπέροχο πάρκο Γκουέλ.

  Δημιουργήθηκε ως μέρος της αστικοποίησης της περιοχής και σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα Α. Γκαουντί, τον σημαντικότερο εκπρόσωπο του Καταλανικού Μοντερνισμού, ύστερα από παραγγελία του επιχειρηματία Εουσέμπι Γκουέλ. Κατασκευάστηκε ανάμεσα στο 1900 και το 1914 και άνοιξε σαν δημόσιο πάρκο το 1926. Το 1984, η UNESCO ανακήρυξε το Πάρκο Γκουέλ μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς, ως μέρος του συνόλου «Έργα του Α. Γκαουντί».

  Στο Πάρκο Γκουέλ ο Γκαουντί ξεδίπλωσε όλη του την αρχιτεκτονική ιδιοφυΐα και εφάρμοσε πολλές από τις καινοτόμες του δομικές λύσεις, που θα γινόντουσαν εμβληματικές της οργανικής τεχνοτροπίας του και θα έβρισκαν την κορύφωσή τους στη Σαγράδα Φαμίλια.

  Επίσκεψη στο πάρκο Γκουέλ

  Η φύση και η αρχιτεκτονική ενσωματώνονται σε πλήρη αρμονία στο πιο… ασυνήθιστο πάρκο που θα δείτε ποτέ στη ζωή σας! Ο ίδιος ο Γκαουντί έζησε σε ένα από τα δύο σπίτια που βρίσκονται εκεί. Σήμερα έχει μετατραπεί σε μουσείο, αφιερωμένο στη ζωή και το έργο του.

  Στην είσοδο του πάρκου θα μας υποδεχτεί η περίφημη πολύχρωμη σαύρα, «ντυμένη» με κομμάτια από σπασμένα πλακάκια. Ανεβαίνοντας τις σκάλες, θα βρεθούμε σε μια ανοιχτή αίθουσα με 86 κολόνες, που στηρίζουν την πλατεία Plaça de la Natura ακριβώς από πάνω μας. Η θέα στην πόλη της Βαρκελώνης είναι μοναδική!

  Επιμέλεια κειμένου: Ζωή Τσούρα

  Πηγή: skyscanner.com

  Θεματοφύλακες Λόγω Τεχνών
  Είμαστε μια ομάδα ανθρώπων που αγαπάμε τις λέξεις σε όποια τους μορφή κι αν τυπώνονται: άρθρα, ειδήσεις, λογοτεχνία, ποίηση και δραστηριοποιείται στο διαδίκτυο. Σας ενημερώνουμε για δραστηριότητες παλιές και καινούριες. Ελάτε μαζί μας να παίξουμε με τα λόγια που γράφονται!
  Προηγούμενο άρθροCasa Batllo
  Επόμενο άρθροΊδρυμα Χουάν Μιρό

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here