Ανοιξιάτικο φεγγάρι

Προσωπική άποψη: Νεκταρία Πουλτσίδη 

Μεσημέρι Σαββάτου, η αγορά κόντευε να κλείσει και την τελευταία στιγμή πρόλαβα ανοιχτό το βιβλιοπωλείο της γειτονιάς μου. Ήθελα οπωσδήποτε να αγοράσω ένα καινούργιο βιβλίο και να χαθώ μέσα σε νέες περιπέτειες.

Αυτή τη φορά ήθελα κάτι διαφορετικό από όσα διάβαζα το τελευταίο διάστημα, έψαχνα αλλά δεν έβρισκα το βιβλίο που θα μου έκανε το κλικ ώσπου με πλησίασε η υπάλληλος και πιάσαμε την κουβέντα.

Μου πρότεινε κάποιους τίτλους αλλά ήμουν αναποφάσιστη. Κάποια στιγμή την βλέπω να χαμογελά και να εξαφανίζεται στο πίσω μέρος του μαγαζιού επιστρέφοντας με ένα βιβλίο στο χέρι. Ήταν το βιβλίο Ιντιάνα Τέλλερ: Ανοιξιάτικο Φεγγάρι. «Αυτό εδώ θα σου αρέσει πολύ» μου είπε με σιγουριά.

Το κράτησα στα χέρια μου και διάβασα την περίληψη:

…Στις ατελείωτες πλαγιές της Μοντάνα απλώνεται το ράντσο Λύκος. Ολόγυρα, οι πέριξ δεν πολύ αμφιβάλλουν πως κάτοικοί του είναι τα μέλη μιας φατρίας λυκανθρώπων, από τους πιο ισχυρούς της βορείου Αμερικής. Ανάμεσά τους, θέση έχει μόνο ένας άνθρωπος: ο Ιντιάνα Τέλλερ.

Παιδί ενός ανθρώπου με μυστηριώδεις δυνάμεις κι ενός λυκανθρώπου, ο Ιντιάνα είναι ο εγγονός και μοναδικός κληρονόμος της οικογένειας.

Indiana Teller

Καθώς αισθάνεται ξένος ανάμεσα στους δικούς του, φεύγει σε αναζήτηση μιας φυσιολογικής ζωής και γράφεται στο πανεπιστήμιο της Μοντάνα.

Εκεί γνωρίζει τη φοβερή Κατερίνα ‘Ο Χάρα και τον Τάιλερ Μπράντκελ, γιο του αιωνίου αντιπάλου του παππού του.

Όταν ο Ιντιάνα βγαίνει σαν από θαύμα ανέπαφος από ένα τρομερό ατύχημα, γινόμενος καπνός την τελευταία στιγμή, αντιλαμβάνεται πως διαθέτει την ικανότητα να κάνει το χρόνο να γυρίζει πίσω όταν βρίσκεται σε κίνδυνο.

Να λοιπόν ένα πολύτιμο ατού, μια και το ατύχημά του μοιάζει μάλλον ύποπτο.

Μήπως κάποιος προσπάθησε να τον αφανίσει;

Η ασφάλεια των λύκων φαίνεται να απειλείται περισσότερο από ποτέ…….

«Δεν νομίζω» ψέλλισα διστακτικά. Αλλά εκείνη επέμενε. «Μπορεί να έχουν γίνει μόδα τα βιβλία φαντασίας αλλά δώσε σε αυτό μια ευκαιρία και θα σε καταπλήξει, θα το δεις». Κι έτσι το αγόρασα χωρίς δεύτερη σκέψη.

Από τις πρώτες κιόλας σειρές έπιασα τον εαυτό μου να βυθίζεται στον κόσμο του Ιντιάνα Τέλλερ ως λάτρης των βιβλίων φαντασίας κι έχω διαβάσει πολλά αυτού του είδους. Περίμενα άλλη μια εξιστόρηση με παρόμοια χαρακτηριστικά αλλά η συγγραφέας Sophie Audouin- Mamikonian με εξέπληξε ευχάριστα.

Ανακάλυψα μια διαφορετική ιστορία που εξελίσσεται στα βουνά της Μοντάνα. Ο Ιντιάνα Τέλλερ, ένα παιδί που είχε την τύχη – ατυχία να μεγαλώσει από μικρός σε μια αγέλη λύκων αλλά να ζει στο περιθώριο λόγω ότι δεν κληρονόμησε την ικανότητα του να μεταμορφώνεται σε λύκο. Όσο κι αν προσπαθούσε να νιώσει μέρος της αγέλης, δεν το κατάφερε και πάντα αισθανόταν πως δεν άνηκε εκεί.

Ποτέ όμως δεν το έβαλε κάτω και συνέχισε να αγωνίζεται να γίνει καλύτερος για να αποδείξει την αξία του.

Η μοίρα όπως είχε άλλη γνώμη γι αυτόν. Μπορεί να μην είχε τα γονίδια των λύκων αλλά είχε κληρονομήσει άλλα χαρίσματα από την πλευρά της μητέρας του. Ανίδεος για την αυτή την ιδιαιτερότητά του, αποφασίζει να φύγει μακριά για να σπουδάσει κι εκεί ανακαλύπτει μυστικά όπου μπορεί να αποβούν θανάσιμα για τον ίδιο.

Ένας άγνωστος εχθρός έχει βάλει σκοπό να εξολοθρέψει την αγέλη του. Ο Ιντιάνα Τέλλερ είναι ο μοναδικός που θα κληθεί να έρθει αντιμέτωπος με την απειλή που στόχο έχει να αφανίσει την αγέλη του.

Θα καταφέρει να ξεπεράσει τα εμπόδια και να αποδεχθεί την πρόσκληση προς τη σωτηρία της φυλής του αλλά και της κοπέλας που του έχει κλέψει την καρδιά;

Ο τρόπος που η συγγραφέας αφηγείται την ιστορία σε μαγεύει, οι εκπλήξεις, οι ανατροπές, η συνεχής δράση κάνουν την πλοκή να ρέει με απλότητα και προσιτή προς τον αναγνώστη.

Η Sophie Audouin- Mamikonian καταφέρνει με την πένα της να ταιριάξει άψογα το στοιχείο του φανταστικού και να δημιουργήσει έναν κόσμο γεμάτο μυστήριο και κρυμμένα μυστικά.

Αν σας αρέσουν οι ιστορίες με λύκους κι άλλα φανταστικά όντα τότε το ‘Ανοιξιάτικο Φεγγάρι’ θα σας ενθουσιάσει και θα κάνει να αναζητήσετε άμεσα το δεύτερο βιβλίο της σειράς.

Στοιχεία Βιβλίου

Τίτλος: Ανοιξιάτικο φεγγάρι

Συγγραφέας: Audouin – Mamikonian Sophie

Εκδότης: Μάτι

ISBN: 9786185021016

Έτος Έκδοσης: 2012

Επεξεργασία φωτογραφίας: Παναγιώτα Γκουτζουρέλα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here