Η παγίδα των αηδονιών 

Προσωπική άποψη: Νεκταρία Πουλτσίδη 

Οι Μύθοι των Οτόρι είναι μια εξαιρετική πενταλογία όπου κυκλοφορήσαν στο 2002 και στην Ελλάδα μεταφράστηκαν στο 2003. Η παγίδα των αηδονιών είναι το πρώτο βιβλίο της σειρά όπου μας εντάσσει στον κόσμο των Οτόρι και τη χώρα του. Αν και η χώρα είναι φανταστική καθώς διάβαζα το βιβλίο πολλές περιγραφές μου θύμιζαν την Ιαπωνία σε μια παλιότερη εποχή, την εποχή του μεσαίωνα. Είναι ένα βιβλίο προσεγμένο και καλοδουλεμένο.

Η ιστορία μας ξεκινάει με μια επίθεση κατά των Αφανών, μια ομάδα ειρηνικών ανθρώπων μακριά από τα πολιτικά δρώμενα και τα παιχνίδια εξουσίας που διεξήγαγε το κάθε φέουδο.

Γιατί η χώρα ήταν χωρισμένη σε φέουδα και εξουσιαζόντουσαν από τις φατρίες. Κάθε λίγα χρόνια γινόταν κι από ένας πόλεμος ανάμεσα στις φατρίες με μοναδικό κίνητρο την επέκταση εδαφών και την επικράτηση της ποιο ισχυρής οικογένεια.

Μια ομάδα Αφανών ζουν σε ένα απομονωμένο χωριό το Μίνο όταν το επισκέπτονται οι στρατιώτες του Ιίντα Σαντάμου σκοτώνουν όλους τους κατοίκους του χωριού και το εξαφανίζουν από προσώπου γης. Μόνο ένας κατάφερε να γλιτώσει από την τραγωδία γιατί εκείνη την δεδομένη στιγμή έλειπε στο βουνό. Όταν επιστρέφει εκεί ο τελευταίος επιζών ο νεαρός Τομάσου και αντικρίζει την φρίκτη πραγματικότητα και λυγίζει. Για κακή του τύχη τον ανακαλύπτουν κάποιοι στρατιώτες και τον κυνηγούν για να τον εξοντώσουν κι αυτόν.

Συντετριμμένος ο Τομάσου καταφέρνει να διαφύγει πάλι πίσω στο βουνό όπου εκεί συναντά τον σωτήρα του τον άρχοντα Οτόρι Σιγκέρου και η ζωή του αλλάζει…

Ο άρχοντας Σιγκέρου τον παίρνει μαζί του, καταλαβαίνει πως είναι Αφανής, του αλλάζει το όνομα ώστε να μπορέσει να τον εμφανίσει ως υιοθετημένο ανιψιό του και κανείς να μην καταλάβει την αληθινή του ταυτότητα.  Τον παίρνει μαζί του στο αρχοντικό του και τον εκπαιδεύει στην γραφή, την ανάγνωση την χρήση όπλων την ζωγραφική αλλά και την καλλιγραφία. Όσο δένεται ο Τακεό πια με τον Σιγκέρου ο δεύτερος ανακαλύπτει κάποια καλά κρυφά μυστικά του προστατευόμενου του και η αποκάλυψη θα αλλάζει για πάντα την ζωή του νεαρού Τακέου.

Τι ρόλο θα παίζει ο μυστηριώδης άντρας που γνωρίζει περισσότερα για την αληθινή καταγωγή του Τακέου; Ποια είναι η αρχόντισσα Καεντέ και πως θα επηρεάσει το μέλλον τόσο του Σιγκέρου όσο και του Τακέο;

Μια περιπέτεια ξεκινά, μια περιπέτεια που θα σας ταξιδέψει στα φέουδα της Ιαπωνικής κουλτούρας και θα σας μαγέψει όσο μάγεψε κι εμένα. Ελάτε μαζί μου σε ένα διαφορετικό έπος ,ένα ταξίδι στο χρόνο, ένα ταξίδι γεμάτο συγκινήσεις δράση και ανατροπές….. Ελάτε στην χώρα των Οτόρι!

Περίληψη: Σε ένα απομακρυσμένο χωριό, κάπου στα βουνά, ζει ένα ξεχωριστό αγόρι. Μεγαλωμένος ανάμεσα στους Αφανείς, ο Τακέο είναι εξοικειωμένος μονάχα με την ήρεμη και ειρηνική ζωή. Διαθέτει όμως τα υπερφυσικά χαρίσματα και τις ικανότητες της Φυλής. Όταν ο μυστηριώδης άρχοντας Οτόρι Σιγκέρου τού σώζει τη ζωή, ο Τακέο ξεκινάει ένα ταξίδι που θα τον οδηγήσει στο ίδιο του το πεπρωμένο.

Στοιχεία βιβλίου:
Τίτλος: Η παγίδα των αηδονιών
Συγγραφέας: Hearn Lian
ISBN: 9789601608990
Ημερ/νία έκδοσης: 9/2003
Εκδότης: Πατάκη
Σελίδες: 387
Προτεινόμενη ηλικία: 15

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here