Τετάρτη, 13 Οκτωβρίου, 2021
More

  Livraria Bertrand Chiado

  -

  Το Livraria Bertrand Chiado είναι το παλαιότερο βιβλιοπωλείο που λειτουργεί στον κόσμο. Βρίσκεται στη Λισαβόνα της Πορτογαλίας από το 1732 και έχει ήδη μια θέση στα ρεκόρ Guinness.

  Γράφει η Χαρά Δελλή

  Ο χρόνος περνά, η διαχείριση αλλάζει, αλλά τα βιβλία παραμένουν. Εδώ και περισσότερους από δύο αιώνες. Είναι αλήθεια, έχουν περάσει σχεδόν τριακόσια χρόνια από μια Ιστορία που είναι συνυφασμένη με αυτή της Λισαβόνας. Το Bertrand είναι σήμερα το όνομα της παλαιότερης και μεγαλύτερης αλυσίδας βιβλιοπωλείων στην Πορτογαλία, με περισσότερα από 50 βιβλιοπωλεία σε όλη τη χώρα και ένα διαδικτυακό βιβλιοπωλείο.

  Livraria Bertrand ChiadoΤο 1755 καταστράφηκε ολοσχερώς από σεισμό. Πλέον, εκεί βρίσκεις διαφορετικά τμήματα απαρτιζόμενα από πολύτιμα παλιά ξύλινα ράφια και καμάρες.

  Η επιτυχία του και η ιστορία του έχουν καταφέρει να το κάνουν αλυσίδα 50+ βιβλιοπωλείων σε όλη την Πορτογαλία, συμπεριλαμβανομένης και της Ισπανίας, μόνο που η τελευταία αγοράστηκε από την La Casa del Libro.

  Το δωμάτιο με τις περισσότερες επισκέψεις εντός του βιβλιοπωλείου είναι αφιερωμένο στον Almada Negreiros, έναν από τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες της Πορτογαλίας, πλήρως αφοσιωμένο στις Τέχνες και τα Γράμματα. Εδώ μπορείς να βρεις βιβλία για την τέχνη, τη μαγειρική, τη φωτογραφία, την ιστορία και ακόμη και τα κόμικ, μεταξύ πολλών άλλων.

  Η ακόμα πιο απολαυστική έκπληξη; Στο τέλος της βόλτας σας θα βρείτε μια αυτοσχέδια καφετέρια για ένα καφέ ή τα δημοφιλή γλυκά του Belém, κατά τη διάρκεια της ανάγνωσης του αγαπημένου σας βιβλίου.

  Livraria Bertrand Chiado

  Rua Garrett, 73-75

  1200 203 

  LISBOA

  Πορτογαλία

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here