Τετάρτη, 9 Ιουνίου, 2021
More
  ΑρχικήΣειρές: Μεταφρασμένη ΛογοτεχνίαΟικογένεια Μπρίτζερτον - Μαγεμένη καρδιά (βιβλίο 6ο) - Julia Quinn

  Οικογένεια Μπρίτζερτον – Μαγεμένη καρδιά (βιβλίο 6ο) – Julia Quinn

  -

  Οικογένεια Μπρίτζερτον – Μαγεμένη καρδιά. Η Μαγεμένη καρδιά είναι αυτή του Μάικλ Στέρλινγκ, που στον αρραβώνα του ξαδέλφου του γνωρίζει, και ερωτεύεται κεραυνοβόλα, τη Φραντσέσκα Μπρίτζερτον. Μια γυναίκα την οποία δεν μπορεί να αποκτήσει ποτέ. Ένας έρωτας που πρέπει να μείνει για πάντα κρυφός. Ιδίως από εκείνη.

  Προσωπική άποψη: Παναγιώτα Γκουτζουρέλα

  Δύο χρόνια αργότερα, ο Τζον Στέρλινγκ, σύζυγος της Φραντσέσκα και κόμης του Κίλμαρτιν, πεθαίνει αιφνιδίως. Ο τίτλος και η περιουσία του περνούν αυτομάτως στον Μάικλ. Όχι όμως και η χήρα του, η Φραντσέσκα, που κυοφορεί το παιδί του εκλιπόντος. Όταν η εγκυμοσύνη διακόπτεται άδοξα, ο Μάικλ τρομάζει και φεύγει μακριά προσπαθώντας να απομακρυνθεί από τις τύψεις του. Τύψεις για τον θάνατο του αγαπημένου του εξαδέλφου, για τη σφοδρή επιθυμία του για τη γυναίκα του, για το ότι ενδόμυχα οι δικές του επιθυμίες προκάλεσαν τα θλιβερά γεγονότα.

  Τέσσερα χρόνια στην Ινδία ηρεμούν τον Μάικλ, αν και η θύμηση της Φραντσέσκα συνεχίζει να τον κατατρέχει. Η επιστροφή του στο Λονδίνο συμπίπτει με την επιστροφή της Φραντσέσκα στην καλή κοινωνία με σκοπό την εύρεση νέου συζύγου. Εκείνη, αν και είναι βέβαιη πως ο Τζον θα είναι ο παντοτινός της έρωτας, θέλει διακαώς ένα παιδί. Ο μοναδικός τρόπος να το αποκτήσει είναι να παντρευτεί ξανά. 

  Ενώ ο Μάικλ γνωρίζει πως δεν μπορεί να έχει αξιώσεις, ζηλεύει αφάνταστα τους επίδοξους μνηστήρες. Μέχρι που ο Κόλιν Μπρίτζερτον, αδελφός της Φραντσέσκα, του βάζει την ιδέα να την παντρευτεί ο ίδιος. Και ενώ στην αρχή αισθάνεται πως προδίδει τον Τζον, στην πορεία συνειδητοποιεί πως αυτό θα ήθελε και εκείνος: τη λατρεμένη του γυναίκα και τον αγαπημένο του ξάδελφο ενωμένους και ευτυχισμένους. 

  Γάμος με τη Φραντσέσκα; Δεν είχε σκεφτεί ποτέ αυτό το ενδεχόμενο.
  Αλλά τώρα του είχε κολλήσει στο μυαλό με τόσο ζήλο και ένταση που τον είχε συγκλονίσει.
  Γάμος με τη Φραντσέσκα. Θεέ και Κύριε. Όλα γύρω από αυτόν τον γάμο ήταν λάθος. Εκτός από το γεγονός ότι ήθελε αυτόν τον γάμο σαν τρελός.

  Για τη Φραντσέσκα δεν είναι τόσο ξεκάθαρα τα πράγματα. Ο Μάικλ υπήρξε ανέκαθεν ο καλύτερός της φίλος από τη στιγμή που τον γνώρισε. Η μνήμη του Τζον είναι άσβεστη και το πάθος που ξυπνάει σιγά σιγά μέσα της για τον Μάικλ την τρομάζει. Η φυγή της στα κτήματα της οικογένειας στη Σκοτία έχουν ως αποτέλεσμα να οδηγήσουν τον Μάικλ στο κατόπι της, στην προσπάθειά του να την πείσει να τον παντρευτεί. Ο τρόπος που βρίσκει για να τη διεκδικήσει είναι άκρως ευφάνταστος και απολαυστικός. Την αποπλανά! Κι ενώ η Φραντσέσκα επιδίδεται με άκρατο ενθουσιασμό στα ερωτικά παιχνίδια, κάτι την εμποδίζει να δεχτεί τη γαμήλια πρότασή του…

  «Μάικλ…» του ψιθύρισε κι έγειρε προς τα πίσω.
  Αλλά τον ήθελε. Άκουγε τον πόθο στην ανάσα της.
  «Μάικλ όχι ή Μάικλ ναι;» της ψιθύρισε, φιλώντας το εσωτερικό του αγκώνα της.
  «Δεν ξέρω», παραπονέθηκε.

  «Καλώς». Κινήθηκε πιο ψηλά, σπρώχνοντας το πιγούνι της ώσπου δεν είχε πια άλλη επιλογή από το να γείρει το κεφάλι της προς τα πίσω.
  Κι εκείνος δεν είχε άλλη επιλογή από το να κάνει έρωτα στον λαιμό της.

  Μετά από τα δύο προηγούμενα βιβλία της σειράς, αυτά που αναφέρονται στις ζωές του Κόλιν και της Ελοΐζ Μπρίτζερτον και τα οποία δεν είχαν και τόσο γρήγορο ρυθμό κατά τη γνώμη μου, η Julia Quinn επανέρχεται δυναμικά, προσφέροντας μία έντονη ιστορία αγάπης. Το πρώτο μέρος του βιβλίου αναφέρεται στο παρελθόν, την εποχή που ο Τζον ζει ακόμη, και στη ζωή του ζεύγους, τα συναισθήματα του Μάικλ αλλά και τη δυναμική των σχέσεων μεταξύ τους. Αποτελεί ένα προοίμιο ουσιαστικά για το τώρα, που στο δεύτερο μέρος του βιβλίου βιώνουμε μία απίστευτα ρομαντική όσο και ερωτική σχέση δύο ανθρώπων που θεωρούν ότι δεν μπορούν να είναι μαζί και ότι δεν έχουν δικαίωμα στην ευτυχία. Από τη μεριά της Φραντσέσκα γιατί δεν θέλει να προδώσει την αγάπη της για τον Τζον, από τη μεριά του Μάικλ επειδή δεν θέλει να πάρει τα πάντα από τον ξάδελφό του. 

  Η Φραντσέσκα είναι μια δυναμική γυναίκα (άλλωστε είναι μια Μπρίτζερτον!) που ξέρει τι θέλει και πώς θα το αποκτήσει. Προτάσσοντας τη λογική, κυνηγά μια δεύτερη ευκαιρία να γίνει μητέρα, θεωρώντας πως αυτό θα είναι αρκετό για να είναι ικανοποιημένη από τη ζωή της. Τα έντονα συναισθήματα που ξεπηδούν ξαφνικά και αβίαστα για τον Μάικλ, την τρομάζουν. Ο πόθος γι’ αυτόν τον άντρα που μέχρι πρότινος θεωρούσε αποκλειστικά φίλο της την αποπροσανατολίζει. Βρίσκεται ενώπιον ενός πάθους που δεν γνώριζε πως μπορεί να νιώσει, αλλά και έρμαιο της ανασφάλειάς της για τα αισθήματά της απέναντι σε αυτόν τον άντρα που αναταράσσει την ισορροπία της ζωής της. Η Φραντσέσκα δείχνει το (παρεξηγημένα) γυναικείο χαρακτηριστικό της αναποφασιστικότητας σε όλο του το μεγαλείο – αδυνατεί να αποφασίσει αν επιθυμεί γάμο ή όχι. Ευτυχώς, το δίλημμά της βρίσκει –όχι αβίαστα– λύση εξαιτίας του κινδύνου να χάσει οριστικά τον Μάικλ. Όχι μόνο εξαιτίας της ξεροκεφαλιάς της, αλλά και μιας ασθένειας που κόλλησε ο Μάικλ στην Ινδία.

  «Φύγε», την πρόσταξε. «Τώρα. Θέλω να φύγεις από το σπίτι».
  «Ο…ορίστε;» Δεν πίστευε στα αφτιά της, δεν πίστευε ότι θα την πετούσε έξω.
  Δεν την κοίταξε καθώς της έλεγε: «Αν δεν μπορείς να είσαι μαζί μου, αν δεν μπορείς να δοθείς ολόκληρη σ’ εμένα, τότε θέλω να φύγεις».

  Ο Μάικλ Στέρλινγκ είναι γόης. Έξυπνος, τολμηρός, δυνατός, αποφασιστικός, κούκλος και γυναικοκατακτητής, αποτελεί τον πλέον κατάλληλο άντρα να ερωτευτεί μία γυναίκα. Μια γενναία καρδιά που χτυπά μυστικά, για έξι χρόνια, στον ρυθμό ενός απαγορευμένου έρωτα. Πιστός στην αγάπη του για τον ξάδελφό του, δεν τολμάει να ονειρευτεί μια προσωπική ευτυχία που ίσως υπονοεί ότι μπορεί να είχε ευχηθεί τον θάνατο του Τζον. Φλέγεται από αυτή την αγάπη, λατρεύοντας τα πάντα στη γυναίκα που ορίζει τη ζωή του από τη στιγμή που τη γνώρισε.

  Είναι αστείο που ο αδελφός της είναι εκείνος που τον ξεσηκώνει να διεκδικήσει έστω την παρουσία της Φραντσέσκα στο πλάι του, μιας και είναι πεπεισμένος πως εκείνη δεν θα μπορέσει να τον αγαπήσει. Ο τρόπος που βρίσκει για να πείσει τη γυναίκα της ζωής του να τον δεχτεί ως μέλλοντα σύζυγο, μας χαρίζει πολλές και καυτές στιγμές με ρούχα που σκίζονται από τη βιασύνη (ευτυχώς που ως κόμης και κόμισσα του Κίλμαρτιν δεν έχουν οικονομικό θέμα για αντικατάσταση γκαρνταρόμπας!) και πάμπολλους αναστεναγμούς. 

  Τρυφερή όσο και παιχνιδιάρικη η Μαγεμένη καρδιά. Μία απολαυστική ρομαντική ιστορία με γαργαλιστικές λεπτομέρειες που θα σόκαραν τις κυρίες της εποχής που διαδραματίζεται, αλλά σίγουρα χαρίζουν στις αναγνώστριες του σήμερα μικρά χαμόγελα ευδαιμονίας. 

  Περίληψη: Μια ζωή κυνηγούσε γυναίκες, χαμογελούσε πονηρά όταν τον διεκδικούσαν εκείνες, αφηνόταν στην αγκαλιά τους κι έπειτα αντέστρεφε τους όρους του παιχνιδιού ώσπου να βγει ο ίδιος νικητής. Ο έρωτας όμως είναι απρόβλεπτος και ο Μάικλ Στέρλινγκ έζησε μια στιγμή τόσο συγκλονιστική, τόσο έντονη, όταν το βλέμμα του συνάντησε τη Φραντσέσκα Μπρίτζερτον. Τη λάθος γυναίκα…
  Αφορμή για τη γνωριμία τους ήταν, δυστυχώς, το δείπνο για τον εορτασμό του επικείμενου γάμου της με τον αγαπημένο ξάδελφό του. Ο Μάικλ καταλάβαινε ότι δεν θα μπορούσε ποτέ να έχει προσδοκίες μιας και σε τριάντα έξι ώρες η Φραντσέσκα θα ήταν η σύζυγος του σπουδαίου κόμη του Κίλμαρτιν.
  Αυτά όμως συνέβησαν στο παρελθόν… Τώρα η Φραντσέσκα είναι ελεύθερη και θεωρεί τον Μάικλ απλώς έναν έμπιστο φίλο. Εκείνος δεν τολμά να φανερώσει τη φλόγα που τον βασανίζει όλα αυτά τα χρόνια, αλλά δεν γνωρίζει κι ότι η σιωπή του ίσως αποδειχθεί μοιραία…

  Οικογένεια Μπρίτζερτον - Μαγεμένη καρδιάΣτοιχεία βιβλίου

  Τίτλος: Μαγεμένη καρδιά 

  Σειρά: Οικογένεια Μπρίτζερτον – 6

  Συγγραφέας: Julia Quinn

  Μετάφραση: Βιολέττα Ζεύκη

  Εκδόσεις: Elxis

  Σελίδες: 416

                                                   Έτος έκδοσης: 2018

                                                   ISBN: 978-618-5229-40-5

  Επιμέλεια κειμένου: Ζωή Τσούρα

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here