Τετάρτη, 12 Αυγούστου, 2020
More
  Αρχική Μουσεία Μουσείο Καλών Τεχνών και Πάρκο Tete d'ore

  Μουσείο Καλών Τεχνών και Πάρκο Tete d’ore

  -

  Μουσείο Καλών Τεχνών και Πάρκο Tete d’ore

  Μας ταξιδεύει η Αγγελίνα Παπαθανασίου

  Επειδή αγαπάμε τα έργα τέχνης, σκεφτήκαμε ότι εδώ στη Λυών μπορούμε να θαυμάσουμε μερικά κάνοντας μια επίσκεψη στο Μουσείο Καλών Τεχνών.

  Στεγάζεται σε ένα πρώην μοναστήρι του 17ου αιώνα. Βρίσκεται δίπλα από το δημαρχείο της πόλης και διαθέτει μια μεγάλη συλλογή έργων τέχνης. Διαθέτει εβδομήντα δωμάτια που καλύπτουν 7.000 τ.μ.
  Θα συναντήσουμε γλυπτά και πίνακες ζωγραφικής από τον 14ο αιώνα ως τον 20ο αιώνα, συλλογές Αιγυπτιακής τέχνης κ.α. Είναι το πέμπτο πιο μεγάλο μουσείο της Γαλλίας.  Οι επισκέπτες του μουσείου θα βρουν ακόμα εστιατόριο και καφέ, αίθριο και ταράτσα με θέα τον κήπο του μουσείου.
  Μουσείο Καλών Τεχνών και Πάρκο Tete d’ore
  Κι αν κουραστήκατε από τις επισκέψεις που έχουμε κάνει σε τόσα αξιοθέατα της πόλης, θα σας ξεκουράσουμε με την επίσκεψη που θα κάνουμε στο μεγαλύτερο πάρκο της Λυών και το πιο δημοφιλές. Αναφερόμαστε στο πάρκο Tete d’ore. Διαθέτει λίμνη, ζωολογικό κήπο, ποδηλατοδρόμιο, θερμοκήπια με τροπικά φυτά, άλογα πόνυ για ιππασία, καρουζέλ, τρενάκι κ.α. Στο πάρκο λαμβάνουν χώρα πολλές εκδηλώσεις: προβολή ταινιών, παραστάσεις θεάτρου κ.α.