Δευτέρα, Σεπτέμβριος 16, 2019
More
  Αρχική Ταξιδεύοντας Λογοτεχνικά Όπερα της Λυών- Ηλιοβασίλεμα με θέα τον ποταμό Ροδανό

  Όπερα της Λυών- Ηλιοβασίλεμα με θέα τον ποταμό Ροδανό

  -

  Όπερα της Λυών- Ηλιοβασίλεμα με θέα τον ποταμό Ροδανό

  Μας ταξιδεύει η Αγγελίνα Παπαθανασίου

  Συνεχίζουμε την περιήγησή μας στη Γαλλική πόλη. Θα γνωρίσουμε την Εθνική Λυρική σκηνή, η οποία ανακαινίστηκε το 1993 από τον αρχιτέκτονα Jean Nouvel

  Όπερα της Λυών. Βρίσκεται ανάμεσα στο ποταμό Ροδανό και Σον στην καρδιά της Λυών. Πρόκειται για ένα εμβληματικό θέατρο της σύγχρονης αρχιτεκτονικής. Το θέατρο χρονολογείται από το 1831 και κατά κύριο λόγο πρόκειται για ένα τεράστιο κυλινδρικό γυάλινο κτίριο. Τη νύχτα ο θόλος του θεάτρου φωταγωγείται και αποτελεί ακόμα ένα ορόσημο της πόλης.

  Προσφέρει στο κοινό ένα πλούσιο ρεπερτόριο με πολλές και διαφορετικές παραστάσεις καθώς και αφιερώματα σε διάφορους συνθέτες. Δεν είναι μόνο ένα θέατρο αλλά κι ένα πολιτιστικό κέντρο, ένας τόπος ανταλλαγής και συνάντησης καλλιτεχνών και έργων. Εκτός όμως από παραστάσεις, η λυρική σκηνή, δίνει τη δυνατότητα στο κοινό να πραγματοποιήσει μια ξενάγηση ατομική ή με γκρουπ και να γνωρίσει την ιστορία του θεάτρου αλλά και όλους τους χώρους.
  Αφού είδαμε ακόμα ένα αξιοθέατο της Γαλλικής πόλης τι θα λέγατε να βλέπαμε το ηλιοβασίλεμα πάνω σε ένα πλοίο; Αναφερόμαστε στο πλοίο Ayers Rock που βρίσκεται στο ποταμό Ροδανό και προσφέρει μοναδική θέα της πόλης από το κατάστρωμα συντροφιά με μουσική από DJs αλλά και μουσικά συγκροτήματα. Είναι μια διαφορετική εμπειρία για τους επισκέπτες της πόλης.
  Θεματοφύλακες Λόγω Τεχνών
  Είμαστε μια ομάδα ανθρώπων που αγαπάμε τις λέξεις σε όποια τους μορφή κι αν τυπώνονται: άρθρα, ειδήσεις, λογοτεχνία, ποίηση και δραστηριοποιείται στο διαδίκτυο. Σας ενημερώνουμε για δραστηριότητες παλιές και καινούριες. Ελάτε μαζί μας να παίξουμε με τα λόγια που γράφονται!